Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ : Τρεις κάλπες, μία επιλογή : Να νικήσουμε


Με το σύνθημα "τρεις κάλπες, μία επιλογή : να νικήσουμε" ξεκίνησε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική εκστρατεία για τις τριπλές εκλογές του Μαϊου.

Ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ των άλλων τόνισε και τα εξής :



"Όταν ένα μεγάλο μέρος του λαού μας αλλά και διανοούμενοι σε όλη την Ευρώπη, εργαζόμενοι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αριστεροί, ριζοσπάστες και επαναστάτες με ιστορία και αγώνες, παιδιά του Γκράμσι, του Τολιάτι, του Ινγκράο και του Μπερλινγκουέρ, ακουμπούν στους δικούς μας ώμους ελπίδες, τότε έχουμε υποχρέωση όχι μόνο να μη λυγίσουμε. Όχι μόνο να σταθούμε όρθιοι στις αξίες, στις ιδέες και στις δεσμεύσεις μας. Όχι μόνο να αγωνιστούμε με αυταπάρνηση για να γίνουν πράξη όσα οραματιζόμαστε. Όχι μόνο ούτε καν να διανοηθούμε ότι μπορούμε να μπούμε στους λαβυρίνθους της συναλλαγής όπου παραμονεύει ο Μινώταυρος.

Αλλά να νικήσουμε. Ναι, να νικήσουμε. Να ανατρέψουμε το ισχυρό κατεστημένο στην Ελλάδα, να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα στην Ευρώπη. Να αποδείξουμε ότι η αριστερά του ριζοσπαστισμού και το νέου κοινωνικού συμβολαίου είναι και παρούσα, και συνεπής και νικηφόρα.

Ένα μόνο σας λέω. Έχουμε πολύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Αλλά μόνο μια επιλογή. Να νικήσουμε. Και θα νικήσουμε Γιατί ήρθε ο καιρός να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση."

"Ας κρίνουν οι κομμουνιστές, οι αριστεροί, οι αγωνιστές. Και την ώρα της κάλπης ας μετρήσουν με ψυχή βαθιά τι διακυβεύεται και τι θα πρέπει να πράξουν για την εργατική τάξη, την πατρίδα και τις ιδέες τους. Εμείς πάντως το δηλώνουμε από τώρα: Σε όποια γωνιά της Ελλάδας, αν στο δεύτερο γύρο δεν βρεθούν οι δυνάμεις που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε υποψήφιο κυβερνητικό, εμείς θα στηρίξουμε τον υποψήφιο του ΚΚΕ. Αν δε, ιδιαίτερα, βρεθεί υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε φασίστα θα δώσουμε μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας. Χωρίς δισταγμό, χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς αστερίσκους."
Ακολουθούν τα βίντεο με τις ομιλίες της εκδήλωσης και πλούσιο φωτορεπορτάζ :

και στον ΕΟΠΥΥ Ελληνικού-Αργυρούπολης ο κόσμος απέτρεψε το λουκέτο


Αγώνα για να αποτρέψουν το κλείσιμο των πολυϊατρείων έδωσαν σήμερα, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι.

Σύμφωνα με την εντολή του υπουργείου Υγείας έως τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου θα έπρεπε να είχε γίνει όλη η παράδοση των υλικών που υπάρχουν σε όλα τα υποκαταστήματα της χώρας και στη συνέχεια να σφραγισθούν.

Νάντια Βαλαβάνη : Ομιλία σε αντιπροσωπείες Ελληνικού και Γερμανικού Κοινοβουλίου

Η ομιλία-παρέμβαση της Νάντιας Βαλαβάνη, βουλευτή Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με ομάδα βουλευτών του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας με επικεφαλής τον υφυπουργό Ανάπτυξης J. Fuchtel, στις 6 Φεβρουαρίου:

Επιτρέψτε μου να κάνω δύο-τρία σχόλια σε σχέση με ό,τι είπατε πριν τοποθετηθώ σε ορισμένα ζητήματα, στα οποία θέλω κυρίως ν’ αναφερθώ.

Τα 6 δις ευρώ για την ανεργία στην Ευρώπη σαν ειδικό πρόγραμμα, καταλαβαίνουμε όλοι ότι σε μια Ευρωζώνη με ιστορικά υψηλό ποσοστό ανεργίας 12%, είναι απλώς «ψίχουλα». Στην πραγματικότητα δεν είναι καν 6 δις, αλλά 3 δις, γιατί τα υπόλοιπα 3 δις είναι από τα εθνικά ΕΣΠΑ, που έτσι και αλλιώς θα έπαιρναν οι χώρες. Για την Ελλάδα των 1,5 εκατ. ανέργων αντιστοιχούν 380 εκατ. € όλα-όλα, που στην πραγματικότητα είναι 190, επειδή τα άλλα 190 θα προέρχονται, από τα ελληνικά ΕΣΠΑ. Όπως καταλαβαίνετε, αυτά δεν είναι ούτε καν «ψίχουλα».

Επίσης, είπε ο κος Φούχτελ ότι ένας τρόπος για να καταφέρουμε να προσελκύσουμε στην Ελλάδα τα χρήματα, τις συντάξεις των Ελλήνων Μεταναστών στην Γερμανία - ας με διαψεύσει, αν δεν κατάλαβα καλά -, είναι να μπορέσουν στην Ελλάδα να υπάρξουν νέες τραπεζικές δομές. Υποθέτω, όπως είναι τα γερμανικά Sparkassen, τα γερμανικά Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια - ξέρω ότι υπάρχουν δημοσιεύματα στον Τύπο, που αναφέρονται στην Κεντρική Μακεδονία και στην Πελοπόννησο. Αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα στην Ελλάδα, επειδή εδώ είχαμε ένα δημόσιο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που στα stress tests του 2010 είχε αναδειχθεί ως η καλύτερη εμπορική τράπεζα. Και δεν επέτρεψε το Μνημόνιο, η Τρόικα και οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η Κυβέρνηση, να μείνει αυτοτελές - και ουσιαστικά αυτή την στιγμή έχει εξαφανιστεί ως αυτοτελής ύπαρξη. Οπότε, το να μην μπορεί η Ελλάδα να έχει δικό της Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και να είναι υποχρεωμένη να θεωρήσει ως τρόπο βοήθειας την εγκατάσταση εδώ υποκαταστημάτων των γερμανικών Sparkassen, είναι ένα θέμα που χρειάζεται παραπέρα διευκρίνηση.

περί βιογραφικών υποψηφίων δημάρχων

Ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με τα βιογραφικά των υποψηφίων δημάρχων... Ειδικά με βιογραφικά που σχετίζονται με την προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική ζωή τους.

Επειδή ακριβώς πιστεύουμε ότι όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την ικανότητά τους να διοικήσουν ένα δήμο, μια περιφέρεια, ένα κράτος.


Πολύ περισσότερο επειδή δεν έχουν σχέση με την πολιτική που θα ασκήσουν διοικώντας ένα δήμο, μια περιφέρεια, ένα κράτος.

 
Άλλωστε κι ο Σαμαράς (λένε ότι) πούλαγε πίτσες, αλλά τώρα είναι πρωθυπουργός τούτου του ρημαγμένου τόπου.


Κι ενώ στην Αμερική (λένε ότι) ήταν ένας εργατικός και ευσυνείδητος διανομέας, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας παραμένει εργατικός, αναβαθμίστηκε σε μεσίτη, όμως δεν πουλάει, αλλά ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία.

Για εμάς μόνο ένα βιογραφικό μετράει, αυτό των αγώνων και της συνέπειας του υποψήφιου.


Έλα όμως που στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ο κ. Κωνσταντάτος και οι συνεργάτες του έχουν φαγωθεί να αναδεικνύουν την επαγγελματική σταδιοδρομία του φερέλπιδος δημάρχου ως κριτηρίου για την ικανότητά του να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα.


Έκαναν όμως ακόμα ένα λάθος.


Ασχολήθηκαν με το βιογραφικό άλλου υποψηφίου δημάρχου, του κ. Βαζαίου.


Κι επειδή στο λειτούργημα ενός γιατρού δεν μπορούν να αντιπαραθέσουν το επάγγελμα ενός επικοινωνιολόγου, ασχολήθηκαν με το πολιτικό βιογραφικό του κ. Βαζαίου.


Και όχι με τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του, αλλά με το ποιος τον τοποθέτησε πού.


Όμως πήραν πληρωμένη απάντηση από γειτονικό ιστολόγιο.
Διαβάστε κι απολαύστε :

Αντίο Καπετάνιε επαναστάτη

Aποχαιρετούμε δια παντός, με βαριά καρδιά,
τον σύντροφο και τελευταίο επιζώντα του ουλαμού του Άρη Βελουχιώτη, τον Καπετάν Γιαννούτσο.
Έτσι είναι οι καπετάνιοι της Αριστεράς.
Με τη γροθιά υψωμένη - σαν να μην ήταν τελευταίος αποχαιρετισμός, αλλά προσκλητήριο για νέο αντάμωμα - στο 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, για να μας θυμίζει τις μεγάλες στιγμές του αγωνιζόμενου λαού μας.

Ο λαός μας, η κοινωνία, θα νικήσει !!!

Δούρου : Μάχη των μαχών η περιφέρεια Αττικής


Για μια αυτοδιοικητική μάχη κομβικής σημασίας έκανε λόγο η Ρένα Δούρου σχολιάζοντας την εκλογική αναμέτρηση για την περιφέρεια Αττικής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Λάζου στον Real FM.

«Μιλάμε για την μάχη των μαχών. Μιλάμε για μια από τις σημαντικότερες περιφέρεις της Ευρώπης», υπογράμμισε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η κ. Δούρου άφησε αιχμές για την στάση της Νέας Δημοκρατίας τόσο αναφορικά με την στήριξη στον νυν περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό, όσο και για τις φήμες που θέλουν την υποψηφιότητα ενός αντιμνημονιακού ψηφοδελτίου για την Αττική.

«Οι μάσκες θα πέσουν μόλις φύγει και το τριώδιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε για την επανεξέταση των συμβάσεων των διοδίων σε περίπτωση που αναλάβει την περιφέρεια, καθώς διατηρεί αμφιβολίες για το κατά πόσο εξυπηρετούνται ανταποδοτικά οι ανάγκες των πολιτών.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Θα εμπιστευόσασταν το Μέλλον σας και τον Αγώνα των παιδιών σας σε αυτούς?

Κρατώντας τις δέουσες αποστάσεις από τον "εν Χριστώ αδελφό", αντιγράφουμε από γειτονικό ιστολόγιο :

Να μαζευτώ....

Λιτό και κατανοητό το μήνυμα που απέστειλες αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ….

Θα τηρήσω τον Λόγο μου και θα σου υποσχεθώ να ΜΑΖΕΥΤΩ….

Άλλωστε και ο Άδωνης υπόσχεση σας έδωσε…. και δεν την τήρησε!!! Τελικά οι υποσχέσεις, από όπου και αν προέρχονται, δεν αρκεί μόνο να δίνονται….. πρέπει και να τηρούνται…..

Εγώ λοιπόν θα είμαι εδώ για να σας το θυμίζω….

Γεωργιάδης σε Κωνσταντάτο: Δεν θα φύγουν τα Ιατρεία

ΚΑΙ ΟΙ ΓΛΥΦΑΔΙΩΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Πολλοί Γλυφαδιώτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της δημοτικής μας κίνησης, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το κτίριο όπου στεγάζονται οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) στη Γλυφάδα. Ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους αγωνιζόμενους γιατρούς και το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ για την αποτροπή της υλοποίησης των απαράδεκτων σχεδίων της μνημονιακής συγκυβέρνησης που βάζει λουκέτο στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) της περιοχής μας στη Γλυφάδα, στην Αργυρούπολη - Ελληνικό και σε όλη τη χώρα.
 
Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» καταγγέλλει στο Γλυφαδιώτικο λαό την απαράδεκτη αυτή απόφαση της μνημονιακής συγκυβέρνησης που αφήνει χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη χιλιάδες λαϊκές οικογένειες και συνταξιούχους. Το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ σηματοδοτεί για άγνωστο χρονικό διάστημα το κλείσιμο των μονάδων παροχής πρωτοβάθμιας υγείας, καθώς και την άμεση διαθεσιμότητα εργαζομένων, υγειονομικών και γιατρών. Πρόκειται για μια πράξη χωρίς προηγούμενο και ιστορικό, καθώς δεν υπάρχει καμιά έτοιμη δομή να αντικαταστήσει τις μονάδες που κλείνουν.
Με τον τρόπο αυτό, όλη η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που σήμερα παρέχεται στους ασφαλισμένους, μεταφέρεται στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή έχουμε την άμεση μετατροπή της υγείας από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα.

τι ψηφίζει ο μπαμπάς σου ;

Η κυβέρνηση δεν γυρίζει τη χώρα δεκαετίες πίσω μόνο στον οικονομικό τομέα. 

Αναβιώνει το αστυνομικό κράτος στα σχολεία με ανακρίσεις μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις και έγγραφα της ΓΑΔΑ που ζητούν από διευθυντές να ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ. για τα «προβλήματα λειτουργίας τους».

Μια νέα εποχή, νόμου, τάξης και εκφοβισμού, ξεκινά στα σχολεία της χώρας, τα οποία, όπως φαίνεται, θα υπάγονται εκτός του υπουργείου Παιδείας και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ελληνικό-Αργυρούπολη : Νέα προγράμματα στον Οργανισμό Νεολαίας & Αθλητισμού «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Με νέα προγράμματα και τμήματα ξεκίνησε η νέα χρονιά στον Αθλητικό οργανισμό του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής δημιουργήθηκαν νέα τμήματα Τένις Ενηλίκων πρωινά και απογευματινά και σε λίγες μέρες ξεκινούν τέσσερα νέα προγράμματα.

Τα νέα προγράμματα είναι:
ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ  Έναρξη
μαθημάτων:17 Φεβρουαρίου
CROSS - ACTION: ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  Έναρξη μαθημάτων: 17 Φεβρουαρίου
ΣΤΙΒΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ  (ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:18:00- 19:00), Έναρξη μαθημάτων: 10 Φεβρουαρίου
ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ - ΜΥΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ (ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:19:00-20:00).

Έναρξη μαθημάτων: 10 Φεβρουαρίου
Πληροφορίες για τις εγγραφές: Γραμματεία Δημοτικού κολυμβητηρίου τηλ:210 9600639