Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΝΤΡΟΠΗ: Εκτόπισαν το Φεστιβάλ του Συλλόγου Εθελοντών «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»

Την πικρία του εκφράζει ο Σύλλογος Εθελοντών «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ» γιατί η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης τού στέρησε «για ακατάληπτους λόγους» το Πολιτιστικό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης
για την πραγματοποίηση του 2ήμερου Φεστιβάλ «ευαισθητοποιημένης ανακύκλωσης».

Τελικά το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη, αλλά ο σύλλογος υποχρεώθηκε σε αλλαγές στον προγραμματισμό του, πολλαπλάσιο κόπο, συρρίκνωση, αναβολές και διασπορά των δρώμενων κ.α. δυσκολίες, αλλά και σε μικρότερη συμμετοχή καθώς έδρα του συλλόγου είναι η Αργυρούπολη.

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου:

Μοσχάτο: " Barton Fink" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 22 Μαϊου στις 8.30μμ

Για την τρίτη προβολή στην πίσω αυλή του σπιτιού της Μεσοποταμίας, η Κινηματογραφική Λέσχη προβάλλει αυτή την Κυριακή 22 Μαϊου στις 8.30μμ, το αριστούργημα των αδερφών Κοέν "Barton Fink" (1991).

Το φιλμ αφηγείται τη μετάβαση του ομώνυμου χαρακτήρα, ενός νεαρού θεατρικού συγγραφέα, από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες, προκειμένου να αρχίσει να γράφει κινηματογραφικά σενάρια.

Περνώντας τον χρόνο του ανάμεσα στο μυστηριώδες, μισοεγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο του και τον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ, ο Μπάρτον δυσκολεύεται να ξεκινήσει το πρώτο του σενάριο, ώσπου μπλέκεται κι ο ίδιος σε ένα αστυνομικό μυστήριο.

Η ταινία «Επάγγελμα Ρεπόρτερ» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 20 Μαϊου στις 8.30μμ

Η κινηματογραφική ταινία του Μικελάντζελο Αντονιόνι «Επάγγελμα Ρεπόρτερ - The Passenger» θα προβληθεί την Παρασκευή 20 Μαϊου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Η ταινία αυτή είναι η τέταρτη ενός μικρού αφιερώματος στους μεγάλους Ευρωπαίους
σκηνοθέτες.

Τον πρώτο μήνα του αφιερώματος προβάλλονται ταινίες των Α. Βάιντα, Μ. Αντονιόνι και Β. Βέντερς.

Σκηνοθεσία: Μικελάντζελο Αντονιόνι
Πρωταγωνιστούν: Τζακ Νίκολσον, Μαρία Σνάιντερ

Λίγα λόγια για την ταινία από το cine.gr:

Ράνια Αντωνοπούλου: «Οι δήμοι τίθενται στην υπηρεσία των ανέργων»

Έως το τέλος Μαΐου μπαίνει σε εφαρμογή το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους πρώτους 17 δήμους που έχουν επιλεγεί και αναμένεται να απορροφήσουν 6.918 ανέργους, ενώ τους επόμενους μήνες ακολουθούν οι 34 δήμοι και από Σεπτέμβρη εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να εντάσσονται στο πρόγραμμα και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας.

Όπως επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου στο διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), «η ανεργία δεν μπορεί να καταπολεμηθεί από ένα υπουργείο και σίγουρα όχι αποκλειστικά με ένα πρόγραμμα από κοινοτικούς πόρους. Υποχρέωσή μας όμως είναι να υποστηρίζουμε τους ανέργους με διάφορες δράσεις, ώστε να επανενταχθούν σε θέσεις εργασίας».

Μοσχάτο: Ξεκινούν οι καλοκαιρινές προβολές στο cine Κήπος

Ξεκινάνε απόψε στις 8.30 οι καλοκαιρινές προβολές στον δημοτικό κινηματογράφο "Κήπος" στο Μοσχάτο (Θερμοπυλών 49 & Κνωσσού).

Το cine Κήπος βρίσκεται
σε μια κατάφυτη αυλή πάνω στη πλατεία Μεταμορφώσεως με πολλά τραπεζάκια, σχετικά άνετο parking στους γύρω δρόμους, κατάλληλη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες όχι όμως από την κύρια είσοδο (πρόσβαση από την είσοδο της Κνωσού κατόπιν συνεννόησης) και χωρίς WC για ΑΜΕΑ.

Ακολουθεί το προσωρινό πρόγραμμα, ενώ το πλήρες θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες.

Τετάρτη 18/5: Καραγκιόζης, 20:30
Πέμπτη 19/5: Κυριακή 22/5, Kung Fu Panda 3, 20:30
Πέμπτη 19/5: Κυριακή 22/5, Spotlight, 22:30
Δευτέρα 23/5 - Τετάρτη 25/5: Το τελευταίο μας τανγκό, 21:00 & 23:00

Στην Ελλάδα δίνουμε δυο φορές εξετάσεις...

Όταν ο Πολάκης ξυπνάει τον Σπίρτζη: «Θα υπάρξει διευθέτηση με τις καθαρίστριες όπως και στα νοσοκομεία» (video)

Οι εργολάβοι καταστρατηγούν τη εργασιακή νομοθεσία είπε δήλωσε ο υπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων Χρήστος Σπίρτζης στην ΕΡΤ, για το θέμα των απλήρωτων καθαριστριών στα λεωφορεία.

Υποσχέθηκε ότι και στις δημόσιες συγκοινωνίες θα εφαρμοστεί αυτό που γίνεται στα νοσοκομεία, δηλαδή, ατομικές συμβάσεις, με πλήρη δικαιώματα και στις αστικές μεταφορές.

Επικρίνοντας το υπάρχον σύστημα δήλωσε ότι "ακόμα και αν η διοίκηση ενός φορέα κάνει αυτά που προβλέπονται δεν υπάρχει καμία διασφάλιση για τους εργαζόμενους του καθαρισμού και αυτό είναι συνέπεια του ξηλώματος του εργασιακού πλαισίου που έγινε τόσα χρόνια".

Ευρωσκεπτικισμός και Εθελοντισμός στην πρώτη συνάντηση του Προγράμματος SPUR της Νέας Σμύρνης

της Εριέλλας Χρυσού


Στο ξενοδοχείο Coral και στο πλαίσιο του προγράμματος «Έναρξη του ευρωπαϊκού προγράμματος SPUR Towards a New Spur For EU Democracy Building Learn And Engagement»

διοργανώθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τον ευρωσκεπτικισμό.

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι δήμων και φορέων με τη συζήτηση γνωριμίας να κυμαίνεται γενικότερα γύρω από το πρόγραμμα SPUR, τον ευρωσκεπτικισμό και τον εθελοντισμό ως μέσο ενίσχυσης της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Ο εφιάλτης του Βόλφγκανγκ...

Ο Κουμουτσάκος ροκάς!!!

του Θανάση Καρτερού

Δείτε τώρα ποιότητα πολιτικού ανδρός. Κώλος και βρακί ο Κουμουτσάκος με τον κατηγορούμενο για εκβιασμούς Μουσσά, αν κρίνουμε από την τηλεφωνική συνομιλία τους, που είδε το φως της δημοσιότητας.

Μαλάκα ο ένας, μαλάκα ο άλλος. Ύμνοι Μουσσά στον εκπρόσωπο της Ν.Δ. για το πώς κάνει «σκόνη και θρύψαλα» τους άλλους -προφανώς τους συριζαίους.

Εγώ στα βάζω και δεν σε παίρνω τηλέφωνο, λέει ο ένας, εννοώντας προφανώς ότι δημοσιοποιεί τις δηλώσεις του. Σε παίρνω, λέει ο άλλος, όταν τα βλέπω.

17 νέες ράμπες για ΑΜΕΑ σε παραλίες της Αττικής τοποθετεί η Περιφέρεια Αττικής



Μια δροσερή βουτιά στη θάλασσα δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα για όλους. Με σεβασμό στα ΑμΕΑ η Περιφέρεια Αττικής εγκαθιστά
17 νέες διατάξεις αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ σε παραλίες της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής για την Κοινωνική Πολιτική Κατερίνα Θανοπούλου, προχωρά στην τοποθέτηση επιπλέον ηλεκτροκίνητων ραμπών κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα και στην ταυτόχρονη τεχνική και λειτουργική αναβάθμιση των ήδη τοποθετημένων διατάξεων σε παραλίες που ανήκουν στην διοικητική περιφέρεια Αττικής.