Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Όποιος σταβλίζεται με χορηγούς & χορηγούμενους, σιγά μη διστάσει να σταβλιστεί με τον "κομιστή" & το "πρώτο φλέμα"




Σε ανεξάντλητη πηγή γέλιου ή κλάματος -ανάλογα πώς το βλέπει κανείς- έχει εξελιχθεί η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Σήμερα για παράδειγμα μας συμβουλεύει να περιμένουμε να δούμε το "οικολογικό θαύμα της διοίκησης Κωνσταντάτου", αφού πρώτα αδιαφόρησε για τις επιβαλλόμενες και έγκαιρες παρεμβάσεις καταπολέμησης της κάμπιας.

Αλλά με πώς αντιμετώπισε το πρόβλημα των πεύκων ή πώς κάηκε το περασμένο καλοκαίρι ο Υμηττός θα γελάσουμε ή θα κλάψουμε σε επόμενο άρθρο.

Εδώ θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή στην πορεία του κ. Κωνσταντάτου που προσωρινά κατέληξε στην προχθεσινή συνέντευξή του στο "πρώτο φλέμα" του "κομιστή" Θέμου Αναστασιάδη, όπου χρησιμοποιεί για τους πρόσφυγες το ρήμα "σταβλίζονται".

Μοχλός ανάπτυξης η ελαιοκομία στην Ήπειρο - Ενημερωτική εκδήλωση στην Αθήνα, τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 3.30μμ


Ενημερωτική εκδήλωση-ανοικτή συζήτηση με θέμα «Η ελαιοκομία ως μοχλός ανάπτυξης της γεωργίας της Ηπείρου» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 3.30μμ.

Την έναρξη της εκδήλωσης που διοργανώνει το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου σε συνεργασία με την Άξιον Εκδοτική, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Κλεισθένους 15, Αθήνα, τηλ.: 210 3243822), θα κυρήξει ο αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης.


Θα επακολουθήσει σύντομη παρουσίαση του βιβλίου «Προοπτική ανάπτυξης της ελαιοκομίας της Ηπείρου στο πλαίσιο της ανοικτής αγοράς της Ελλάδας και του κόσμου» από τον κ. Βασίλη Ζαμπούνη, γεωργοοικονομολόγο.

Η πρώτη ελληνική Ηθική Τράπεζα

H Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας (ΣΤΚ) είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα η οποία έγινε δεκτή ως μέλος της FEBEA, της Ομοσπονδίας Ηθικών και Εναλλακτικών Τραπεζών της Ευρώπης.

Πρόκειται για μια διαδικασία πιστοποίησης που, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΣΤΚ, Γεώργιος Μπούκης, θα επιτρέψει στην τράπεζα «να έχει πρόσβαση σε καλές πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης, συνέργειες και εργαλεία χρηματοδότησης που θα διευκολύνουν το έργο της στην προώθηση της στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και των δομών του νομού μας».

Η FEBEA αριθμεί 27 τράπεζες-μέλη με συνολικό κύκλο εργασιών πάνω από 32 δισ. € και εκπροσωπεί περισσότερα από 620.000 μέλη σε 15 χώρες της Ευρώπης.

efsyn.gr

Διαβάστε:

Ένα κείμενο αφιερωμένο σε όλες τις μητέρες που δεν εργάζονται!

Η κλασική ερώτηση που ακολουθεί όταν γνωρίζεις κάποιον είναι η εξής: «Δουλεύεις πουθενά;». Όταν γνωρίζεις μια μαμά,
όμως, μετατρέπεται ως εξής: «Δουλεύεις ή είσαι νοικοκυρά;».

Αν η απάντηση είναι θετική ως προς το δεύτερο σκέλος, ένα συγκαταβατικό κούνημα του κεφαλιού, συνοδευόμενο -έστω και ασυνείδητα- από ένα επικριτικό βλέμμα, είναι η σίγουρη αντίδραση του συνομιλητή.

Η αντίληψη ότι οι μαμάδες που δεν δουλεύουν, δεν κουράζονται, εξάλλου, είναι συχνή και... παγκόσμια!

«Βοήθεια, θα μας πάρει στον λαιμό του ο παλαβός...»

του Τάσου Τσατάλη

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα πήγαιναν τέλεια,
μέχρι που εμφανίστηκε ένας τρελός,
ονόματι Κοντονής που θέλει να το διαλύσει
Το κεφάλι του Σταύρου Κοντονή, πάνω στο σώμα του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ήταν το... εμπνευσμένο πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας -μη «οπαδικής» μάλιστα...- σήμερα, με τον τίτλο «ΚΟ - ΝΤΟ - ΝΗ». «Ο Υφυπουργός προκαλεί την παγκόσμια απομόνωση του ποδοσφαίρου μας», ο συνοδευτικός υπότιτλος.

Μάταια ψάχνει κανείς να βρει κανείς κάποια αναφορά σε ενδεχόμενες, σε ενδεχόμενες βρε αδερφέ, ευθύνες της ΕΠΟ για τη σημερινή κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και για την πιθανότητα αποκλεισμού των ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Όχι. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα πήγαιναν τέλεια, μέχρι που εμφανίστηκε ένας τρελός, ονόματι Κοντονής που θέλει να το διαλύσει.

Κωνσταντάτος: «αφήστε τη φύση να κάνει τη δουλειά της» (!)

Ενοχλήθηκε ο κ. Κωνσταντάτος από το δημοσίευμά μας για το πάρκο Αφροδίτης. Και παρόλο που δήλωσε ότι έχει πάψει πλέον να μας δίνει σημασία, αφιέρωσε την ομιλία του στο δημοτικό
συμβούλιο να ασχολείται με το εάν συνιστά οικολογική καταστροφή (όπως έγραψε το sinergasia.gr) ή όχι.

Ουδόλως έδειξε ως δήμαρχος της πόλης που είναι, να συνειδητοποιεί ότι το παιχνίδι με τις λέξεις δεν αναιρεί ότι περί τα 50 δέντρα του πάρκου, ως επί το πλείστον πεύκα, είναι βαριά προσβεβλημένα από την κάμπια και περίπου 20 από αυτά έχουν ξεραθεί.

Ότι Άνοιξη καιρό, το πάρκο έχει καφέ όψη, ενώ θα έπρεπε να είναι καταπράσινο.

Το ξέρει ο κόσμος όλος ότι Κούλης και Βαγγέλης είναι λαμόγια, αλλά δεν θα κριθείς γι' αυτό στις εκλογές Αλέξη...

Ξέρετε τι μου θύμισε ο Κούλης στη συνεδρίαση της Βουλής για τη διαφθορά;

Τον μπασκετικό Άρη στο πρόσφατο ματς με τον Ολυμπιακό, στο οποίο προσπάθησε φιλότιμα να κοντράρει τον ισχυρότερο αντίπαλό του αλλά στο τέλος ηττήθηκε, όπως ήταν και το πιο λογικό.

Πράγματι, η πρωτολογία τού αρχηγού τής αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν καλύτερη του αναμενόμενου κι αυτό γιατί έχει δίκιο, για παράδειγμα, όταν αναφέρεται στην περίπτωση Καρανίκα, όπως και για το ότι δεν μπήκε στη διαδικασία να δικαιολογήσει Παπασταύρου - μολονότι βεβαίως δεν τον καταδίκασε κιόλας.

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την τύχη της ΕΒΖ

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ημέρες για την τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, με όλους τους εμπλεκόμενους να εξετάζουν διάφορα
πλάνα, όχι μόνο για το πώς θα κρατηθεί στη ζωή η βιομηχανία, αλλά και για να υιοθετηθεί το σενάριο εκείνο που θα την θέσει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης και κερδοφορίας.

Ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Γιώργος Λάντζας, δήλωσε στο ΑΠΕ: «Παρουσιάσαμε το επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς. Μας ανέφεραν ότι είναι μεν ρεαλιστικό, ωστόσο μας επισήμαναν ότι δεν είναι τόσο καλό για να εγκριθεί η χρηματοδότηση που χρειάζεται η ΕΒΖ».

Πρόσθεσε ότι «ζητούν τέτοια κερδοφορία, που η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ΕΒΖ, δεν μπορεί να παρουσιάσει για τα επόμενα τρία χρόνια».

ΠΑΟΚ - Παμμητσοτακικός

του Θανάση Καρτερού


Είμαστε όμως κι εμείς ώρες - ώρες. Διαβάστε:


Για ξεκάθαρη προγραμματική, ιδεολογική και πολιτική υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνουν λόγο σήμερα οι κυβερνητικές πηγές, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την παρουσία του πρωθυπουργού κατά τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.

Δηλαδή, σαν να λέμε, μιας κι ο Μητσοτάκης κέρασε χτες σοκολατάκια και τρούφες, γιατί κατατρόπωσε τον Τσίπρα, σκέφτηκαν εκεί στο Μαξίμου να μας κεράσουν μια νικητήρια διαρροή. Να έδιναν και καμιά πάστα οι «πηγές»...

Γιατί να χαίρονται όμως όσοι πεινούν για ψωμί και Δικαιοσύνη, αν ο Τσίπρας τον έκανε τρεις παράδες τον Μητσοτάκη; Διότι τον έκανε, κι ας κωλοχτυπιούνται τα παπαγαλάκια. Αλλά ήθελε πολύ για να το καταφέρει;