Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Σάββατο σήμερα, διάλειμμα από την μελέτη και ώρα για παιχνίδι!!!

Πρόχειρος Διαγωνισμός για την Προσαρμογή της εταιρικής ταυτότητας της Περιφέρειας Αττικής - η προκήρυξη

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνει τον Πρόχειρο Διαγωνισμό για την «Προσαρμογή της εταιρικής ταυτότητας της Περιφέρειας Αττικής» στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις δημοσιότητας για τη διαχείριση της φήμης της Αθήνας στο Διεθνές τουριστικό κοινό».

Ο διαγωνισμός προκηρύσσεται σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής για την πενταετία 2016-2020, προϋπολογισμού 16.129,03 € πλέον Φ.Π.Α. (ήτοι 20.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά.

"Προς πάσα κατεύθυνση!!!" απευθύνεται ο Αντιδήμαρχος Πόλης Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Θανάσης Καλύβας

"Προς πάσα κατεύθυνση!!!", γράφει με νόημα ο Αντιδήμαρχος Πόλης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Θανάσης Καλύβας σε χθεσινή ανάρτησή του (φωτο δίπλα) που εικονίζει τον Τιτανικό... αυτόν ντε,
που έπεσε σε ανώνυμο παγόβουνο και ναυάγησε.

Προφανώς ο νέος Αντιδήμαρχος Πόλης εννοεί ότι δέχεται επιθέσεις από "πάσα κατεύθυνση!!!" για το έργο που επιτελεί, οπότε κι εμείς αισθανόμαστε χρέος να του σταθούμε αλληλέγγυοι και του προτείνουμε να απευθυνθεί και να ζητήσει τη στήριξη του λαού της πόλης.

Αρχαιολογικός χώρος σχεδόν όλο το Ελληνικό σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού

Τις διαδικασίες ανακήρυξης σχεδόν ολόκληρης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού σε αρχαιολογικό χώρο προτίθεται να ξεκινήσει η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΓΔΑΠΚ), όπως ενημερώνει με κατεπείγουσα επιστολή που έστειλε στις 2 Αυγούστου στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και στο υπουργείο Οικονομικών.

«Σας ενημερώνουμε ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες της ΓΔΑΠΚ πρόκειται να κινήσουν τη διαδικασία οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου σε περιοχή που εκτείνεται στους δήμους Αλίμου και Ελληνικού-Αργυρούπολης, Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής» αναφέρεται στην επιστολή.

Έπιασε δουλειά η Περιφέρεια Αττικής στον Φαληρικό Όρμο - Δείτε την ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Καπάταη

Εγκατάλειψη και σκουπιδότοπος για πάνω από δέκα χρόνια στον Φαληρικό Όρμο. Προφανώς περίμεναν τον επενδυτή που άργησε.

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ψηφιστεί από τη Βουλή η παραχώρηση του χώρου των 487.393 τ.μ. στην Περιφέρεια Αττικής και τα συνεργεία της έπιασαν δουλειά. Οι φωτογραφίες και το σχόλιο που ακολουθεί είναι του Αντιπεριφερειάρχη Νότιας Αθήνας Χρήστου Καπάταη.

Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους της Γλυφάδας, με βάση την εγκύκλιο της αναπλ. υπουργού Θεανώς Φωτίου

Ο δήμος Γλυφάδας συμμετέχει στο πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας για την δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε οικονομικά αδύναμους, ανασφάλιστους και όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η διαδικασία αναλύεται σε εγκύκλιο που απέστειλε στους Δήμους όλης της χώρας η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

"Η Κυψέλη" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 9.00μμ

Πέμπτη βραδιά των θερινών προβολών 2016 της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 9.00μμ με την ισπανική ταινία "Η Κυψέλη".

Κάλεσμα της ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.: "Αυτή την Κυριακή κλείνει το πρώτο σκέλος των θερινών προβολών της Λέσχη μας. Μετά την προβολή, μείνετε μαζί μας στο cafe teatral Πολυμήχανο για να γιορτάσουμε και να χορέψουμε, και να ανενεώσουμε το ραντεβού μας για τις 4/9/2016,
οπότε θα συνεχιστούν οι προβολές μας!!!"

"Φεύγει μπροστά" η Περιφέρεια Αττικής καταθέτοντας τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΣΠΕΔΑ

Με ευθύνη του ΕΔΣΝΑ -Φορέα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική- και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύνταξης του νέου ΠΕΣΔΑ Αττικής, κατατέθηκε στις 30 Ιουλίου προς έγκριση η ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για το ΠΕΣΔΑ Αττικής.

Η μελέτη συντάχθηκε με επιμέλεια και ευθύνη του επιστημονικού προσωπικού του ΕΔΣΝΑ και υποβλήθηκε στην Διεύθυνση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων (ΔΙΠΑ) του ΥΠ.ΕΝ., μετά τις απαιτούμενες θετικές γνωμοδοτήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και των αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης Αττικής.