Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης χαρτιού σε σχολεία και δημοτικά κτίρια από τον ΕΔΣΝΑ


Στο σχεδιασμό προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού σε σχολεία και δημοτικά κτίρια επεκτείνει τις δραστηριότητες του ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού
Αττικής (ΕΔΣΝΑ), υπό την νέα διοίκηση και την προεδρία της Ρένας Δούρου.

Βασικός στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ, είνα η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή μαθητών και πολιτών στην ανακύκλωση χαρτιού.

Το πρόγραμμα αυτό, όπως διευκρινίζει ο ΕΔΣΝΑ, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους δήμους και το υπουργείο Παιδείας και περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση, καθώς και τοποθέτηση ειδικών κάδων από χαρτόνι σε σχολικά κτίρια και σε δημαρχεία.

Ο θάνατος νίκησε την 34χρονη δημοτική αστυνόμο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης - το Σάββατο στις 11.30πμ η κηδεία

Ο θάνατος νίκησε τη δημοτική αστυνόμο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης Ματίνα Νικολάου, που έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος την περασμένη εβδομάδα στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Τριπόλεως στην Αργυρούπολη.

Η 34χρονη υπάλληλος είχε τραυματιστεί σοβαρά ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία, διακομίσθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας και στη συνέχεια στον Ευαγγελισμό, όπου οι γιατροί έδωσαν σκληρή μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή.


Η κηδεία της θα γίνει το Σαββατο στις 11.30 το πρωί από τον Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Σούρμενα.

Για τις συνθήκες του ατυχήματος και τη μάχη που έδινε η άτυχη Ματίνα για να κρατηθεί στη ζωή διαβάστε εδώ:Αποχή - διαμαρτυρία της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν θα συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Συνεργασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για παραβιάσεις του κανονισμού και της δεοντολογίας.

Αυτό τονίζεται σε ανοικτή επιστολή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς τους δημοτικούς συμβούλους, όπου σημειώνεται ότι "δεν θα γίνει συνένοχη στον ευτελισμό της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου" για τον οποίο
επιρρίπτει ευθύνες στον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Τσαρπαλή και στον κ. Κωνσταντάτο.

Για την απαράδεκτη συμπεριφορά των δύο ανδρών που διοικούν το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και το Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Συνεργασία είχε εκδώσει αναλυτικό Δελτίο Τύπου που μπορείτε να δείτε εδώ.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανοικτή επιστολή:

Άγιος Δημήτριος: Ξεκινάει η νέα περίοδος για τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους - Μέχρι τέλος Αυγούστου οι αιτήσεις

Ξεκινάει μέσα στο 2016 η νέα περίοδος για τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους, κατά την οποία νέοι δικαιούχοι θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν την καλλιέργεια του δικού τους λαχανόκηπου, αφού αξιολογηθούν οι αιτήσεις που θα υποβάλουν.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στον 3ο όροφο του Δημαρχείου (Αγ. Δημητρίου 55) μέχρι το τέλος Αυγούστου 2016 και πρέπει να συνοδεύονται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:
  1. Φωτοτυπία ταυτότητας
  2. Εκκαθαριστικό εφορίας οικονομικού έτους 2015
  3. Ε9 ή υπεύθυνη δήλωση
  4. Λογαριασμός ΔΕΚΟ
  5. Βεβαίωση ΟΑΕΔ
  6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλ.: 2132007751 - 6973960605

Συνεργασία του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής με το Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών της ΕΛ.ΑΣ. για υγειονομικό υλικό

Χρήστος Καπάταης & Μίλτος Ευσταθιάδης
με μέλη της ομάδας υγειονομικών της ΕΛ.ΑΣ.
Μετά από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Νότιας Αθήνας Χρήστου Καπάταη, προς τον Διευθυντή του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχο
Αθανάσιο Μπαδέκα, ομάδα εξειδικευμένων στελεχών (υγειονομικών της ΕΛ.ΑΣ.)  ανέλαβαν την αξιολόγηση και καταγραφή του υγειονομικού εξοπλισμού το οποίο βρίσκεται στο Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Η διαδικασία διήρκεσε έξι ημέρες και 
ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για υλικά τα οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμα τόσο για αντικαρκινικές κλινικές όσο για τις χειρουργικές μονάδες.

Από την μεριά τους τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας παρέδωσαν κατάσταση με τα αποτελέσματα της διαδικασίας.

Η ταινία «Πριν ο Διάβολος Καταλάβει ότι Πέθανες» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 9.00μμ

Η αμερικάνικη αστυνομική ταινία του Sidney Lumet «Πριν ο Διάβολος Καταλάβει ότι Πέθανες» θα προβληθεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται μπροστά από το κτίριο της παραλίας και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Sidney Lumet
Πρωταγωνιστούν: Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke, Albert Finney, Marisa Tomei

Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:

Άγιος Δημήτριος: 30ό Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου, την Παρασκευή 29 Ιουλίου 10.00πμ - 4.00μμ

Η Τράπεζα Χρόνου Αγ. Δημητρίου & Αλίμου σας περιμένει την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, από τις 10.00πμ έως τις 4.00μμ στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου για να φέρετε βιβλία και φάρμακα και να διαλέξετε βιβλία για να σας κάνουν παρέα στις βουτιές σας!

Η διαδικασία είναι απλή: φέρνουμε όσα βιβλία δεν επιθυμούμε πλέον και τα ανταλλάσσουμε με άλλα της επιλογής μας.

Στη συλλογή μας μπορείτε να βρείτε κάθε τύπο λογοτεχνικού βιβλίου καθώς και παραμύθια για τους μικρούς μας φίλους.

Ταύρος: "Η Εποχή Των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης" και "Ghostbusters" στο Cine Νέα Μασκώτ, μέχρι 3 Αυγούστου

Πάρκο Ηρώων στον Ταύρο, είσοδος από τη Λ. Κωνσταντικουπόλεως 2
Κουπόνια και online εισιτήρια εδώ: summercinemas.gr

Ψάχνοντας γωνία στο τάλιρο

του Πέτρου Κατσάκου

Μάλλον κάποιοι πληρώνονται, όχι για να ενημερώνουν την κοινή γνώμη αλλά για να ανακαλύπτουν γωνίες και ακίδες στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής σε όλες μα όλες τις εκφάνσεις της.

Δεν εξηγείται αλλιώς το φαινόμενο επαγγελματιών της ενημέρωσης που ακόμη και όταν δεν βρίσκουν, ανακαλύπτουν και εφευρίσκουν μελανά σημεία, αστοχίες, λάθη ακόμη και περιττές σπατάλες. Και όταν τις ανακαλύπτουν θεωρούν πρέπον και σκόπιμο να τις μοιραστούν μαζί μας με τη μορφή της «είδησης».

Ακραίο παράδειγμα οι χθεσινές ραδιοφωνικές αιχμές κατά της κυβέρνησης για το ατόπημα -άκουσον άκουσον- να στείλει 19 οχήματα της Πυροσβεστικής με πλοίο στη Χίο, γεγονός που επιβάρυνε, όπως ακούσαμε, οικονομικά το Δημόσιο!

Άγιος Δημήτριος: Λήγει την Παρασκευή 29 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στο καμπ - ΚΔΑΠ

Από το Δήμο Αγίου Δημητρίου υπενθυμίζεται στους γονείς ότι είναι σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων στην ΕΕΤΑΑ για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», για την χρηματοδότηση της φιλοξενίας παιδιών στο Κέντρο Δημιουργικής
Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου, μέσω ΕΣΠΑ. Ο Κωδικός της δομής είναι 53620.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως και τα μεσάνυχτα της 29ης Ιουλίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση eetaa.gr & paidikoi.eetaa.gr ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Μυλλέρου 73 - 77 Αθήνα, Τ.Κ. 10436.

Το ΚΔΑΠ του Δήμου Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στην οδό Κωνσταντίνου & Ελένης και Παναγοπούλου 2 και φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Τηλ. επικοινωνίας 2109845703.


Μοσχάτο: "Το Παιχνίδι του Χρήματος" & "Στάσου στο Ύψος σου" στο Cine Κήπος, μέχρι την Τετάρτη 3 Αυγούστου

Θερμοπυλών 49 & Κνωσσού, Πλ. Μεταμόρφωσης, Μοσχάτο

Κουπόνια και online εισιτήρια εδώ: summercinemas.gr

Αστρονόμος ήθελα να γίνω, αλλά έγινα μαθηματικός και προσφέρω...


Σε όλη την Ευρώπη ο φασισμός σηκώνει κεφάλι με διάφορα προσχήματα. 
Η τρομοκρατία φανατικών, φασιστών, παλαβών αφήνει δεκάδες νεκρούς και ανασφάλεια.

Στη "σοσιαλιστική" Γαλλία περνούν αντεργατικούς νόμους, στην Ισπανία ψηφίζουν το κόμμα του Ραχόϊ που κατηγορείται (το κόμμα) για παρανομίες και σκάνδαλα, στην Τουρκία καταργούνται θεμελιώδεις δημοκρατικές ελευθερίες, Βαγδάτη - Συρία… ανθρωπιστική καταστροφή, ατέλειωτος ο κατάλογος.

Εδώ στην Ελλάδα έχουμε την πολυτέλεια να καταγγέλλουμε ή απαξιώνουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Οικολόγων γιατί (όπως έρχονται στη μνήμη μου):

Τα σκουπίδια δεν μαζεύονται με δελτία τύπου. Αντί να γράφετε ανόητες απαντήσεις πάρτε καλύτερα σκούπα και φαράσι!!!


Κρύο χιουμοράκι από την παράταξη της Ενωμένης Πόλης που διοικεί επί 23 μήνες το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Μετά από δυο χρόνια ξεχάσανε τα "έτσι το παραλάβαμε - έτσι το παραδίσουμε" γιατί πλέον
οι πολίτες δεν τρώνε το κουτόχορτο που τους λανσάρει ο επικοινωνιακός αρμαγεδών του κ. Κωνσταντάτου.

Είναι δύσκολο να πείσουν μετά από δυο χρόνια, γιατί πλέον οι κάτοικοι αυτής της πόλης βλέπουν με τα μάτια τους ότι "αλλιώς τα παραλάβανε - έτσι τα καταντήσανε".

Αναφερόμαστε κυρίως στους τομείς της καθαριότητας και του πρασίνου, για τους οποίους τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών ανέδειξαν την αδιαφορία και την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής.

Άλλοι στη Λιθουανία κι άλλοι... στις εξωτικές στέπες των Σουρμένων!!!Δημήτρης Βάσσιος: Ξαναφύτρωσε το γκαζόν, οπότε θα πρέπει να λογοδοτήσει η αντιπολίτευση που φωτογράφισε την ξεραϊλα;;;

Χριστίνα Σταμπουλτζή: Έχουμε χορηγό που θα βάλει πλαστική μοκέτα!!!

Αλέξης Τσίπρας: Κοινωνικό κράτος για όλο το λαό - Οι 7 πυλώνες της κοινωνικής πολιτικής (video)

Η κυβέρνηση αυτή θα δώσει μάχη για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τους 7 πυλώνες ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους -υγεία, κοινωνική ασφάλιση, εργασία, στεγαστική πολιτική, παιδεία- καθώς και τα ισοδύναμα για όσους χάνουν το ΕΚΑΣ, αλλά και τη συγκρότηση νέου φορέα ακινήτων, που θα προσφέρει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κρατικά διαμερίσματα που σώθηκαν από τις ιδιωτικοποιήσεις.

«Η Ελλάδα αποτέλεσε δυστυχώς το νεοφιλελεύθερο πειραματόζωο της Ευρώπης και το παλιό πολιτικό σύστημα ήταν πρόθυμο να δεχθεί το πείραμα της κοινωνικής λεηλασίας... άφησε μια κοινωνική πλειοψηφία απροστάτευτη στη δίνη της οικονομικής κρίσης» σημείωσε, μεταξύ άλλων.