Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Route 32 Rock'n'Blues: Birthday Party, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 11.00μμ

Αναστολή ειδικού τέλους ταφής αποβλήτων

Παγώνει έως τα τέλη του 2016 η επιβολή του ειδικού τέλους ταφής, 35 ευρώ ανά τόνο αποβλήτων, για τη διάθεσή τους χωρίς επεξεργασία σε χώρο υγειονομικής ταφής, το οποίο αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 5 ευρώ ανά τόνο, μέχρι να φτάσει τα 60 ευρώ, με το άρθρο 113 του νομοσχεδίου - σκούπα.

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, η αναστολή κρίθηκε επιβεβλημένη για να μην προκληθεί οικονομική ασφυξία στους ΟΤΑ.

Ο Μπέος μοιάζει με ψιλικατζή μπροστά σε αυτούς που κανιβάλισαν τη δημοκρατία...

Ο επιχειρηματικός-ποδοσφαιρικός βίος και πολιτεία τού Αχ. Μπέου είναι γνωστός.

Ο ίδιος είναι τόσο αθώος για τα στημένα ματς όσο κι ένα παιδί που έχει πιαστεί πασαλειμμένο με σοκολάτα. Βεβαίως, δεν είναι εκείνος ο αρχηγός τής εγκληματικής οργάνωσης που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αλλος είναι, αλλά ίσως οι δικαστές θεώρησαν πως δεν είναι σωστό να καταδικαστούν δύο χοντροί για την ίδια υπόθεση, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να θεωρηθούν ρατσιστές απέναντι σε όσους έχουν παραπανίσια κιλά...

Γ. Τσιρώνης: Η πράσινη ανάπτυξη θα φέρει νέες θέσεις εργασίας - πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα (ηχητικό)

«Yπάρχει μια θετική συμφωνία για το κλίμα και αυτό είναι μια σημαντική νίκη, που δημιουργεί αισιοδοξία. Δεν είναι τόσο φιλόδοξο κείμενο όσα θα θέλαμε αλλά είναι ενθαρυντικό το γεγονός ότι συμφώνησαν σ' αυτό 195 χώρες», υπογράμμισε στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.

«Το σημαντικότερο από εδώ και στο εξής», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, «είναι να παρουσιαστούν από τα κοινοβούλια όλων των χωρών υλοποιήσιμα σχέδια».

Όπως άλλωστε αναφέρεται στο σύμφωνο για το περιβάλλον που υπογράφτηκε στο Παρίσι το περασμένο Σάββατο (12-12-2015) οι χώρες που κυρώνουν τη συμφωνία (και από τα κοινοβούλιά τους) έχουν την υποχρέωση να παρουσιάσουν τα δικά τους εθνικά σχέδια μείωσης θερμοκρασίας.

Πετρελαιοκίνηση, νοθεία καυσίμων και αιθαλομίχλη: τι καταγγέλλει το Ecocity

Εκφράζοντας σοβαρό προβληματισμό για την αδράνεια της Κυβέρνησης, ως ουσιαστικό διαχειριστή των συμφερόντων των πολιτών και της ποιότητας ζωής στις πόλεις της χώρας, το Ecocity προτίθεται να
απευθύνει έκκληση προς την επιστημονική κοινότητα και την Κοινωνία των Πολιτών, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ισχυρός μηχανισμός ελέγχου και καταγγελίας περιπτώσεων περιβαλλοντικής υποβάθμισης με άμεσο αντίκτυπο στη Δημόσια Υγεία και το δικαίωμα των πολιτών για ένα περιβαλλοντικά ασφαλές επίπεδο διαβίωσης.

Οι εκπρόσωποι του Ecocity υπογράμμισαν τη διαχρονική αδυναμία των ελληνικών κυβερνήσεων να μελετήσουν, να διαχειριστούν και να επιλύσουν σοβαρά προβλήματα που σοβούν εδώ και μια δεκαετία, από την πρώτη κατάθεση προτάσεων για τις επιπτώσεις της νοθείας καυσίμων στη χώρα μας το 2005.

Σόδομα και Αμβρόσιος

Την απάντησή του στους ομοφυλόφιλους και στους φίλους τους έδωσε ο Αμβρόσιος των Καλαβρύτων χρησιμοποιώντας μάλιστα το προσωπικό του blog, αφού πλέον είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει ακόμα και τα όπλα του Σατανά, όπως το διαβολικό διαδίκτυο, για να κατατροπώσει τον έξω από εδώ και την παρέα του όσο μεγάλη και αν αυτή είναι.

Και αυτό γιατί δεν πρόλαβε να ξεμπροστιάσει τους αμαρτωλούς και αμέσως του επιτέθηκαν τα ΜΜΕ του διαβόλου και οι βουλευτές του τρισδιαβόλου με ψεύδη, παραποιώντας και διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του.

Οι όροι της συμφωνίας για το Κλίμα και οι αντιδράσεις

Συμφωνία για συγκράτηση της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας στους δύο βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με τα επίπεδα
της Προβιομηχανικής Εποχής ως τα τέλη του αιώνα που διανύουμε επιτεύχθηκε στο Παρίσι.

Οι εκπρόσωποι των 195 χωρών που συμμετείχαν στην 21η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή συμφώνησαν ότι οι κυβερνήσεις των χωρών τους θα εργαστούν ώστε η άνοδος της θερμοκρασίας θα περιοριστεί«αρκετά χαμηλότερα» από τους δύο βαθμούς Κελσίου και ότι θα «προσπαθήσουν να την περιορίσουν» περαιτέρω στον 1,5 βαθμό.

Ήδη, ο πλανήτης είναι περίπου ένα βαθμό Κελσίου θερμότερος σε σύγκριση με την Προβιομηχανική Εποχή, ενώ το 2015 θα είναι το θερμότερο έτος από το 1880 που τηρούνται μετεωρολογικά δεδομένα.

Buy Smart, Buy Less - think green, think more

της Τάνιας Μαρκουτσά

Το πνεύμα των Χριστουγέννων, ειδικά φέτος, περισσότερο από ποτέ, προστάζει ποιότητα κι όχι ποσότητα, προσωπικό ενδιαφέρον κι όχι κατανάλωση.

Οι ζεστές ανθρώπινες σχέσεις και η αληθινή επαφή είναι τα δώρα που ταιριάζουν καλύτερα στις γιορτές. Αν μάλιστα προσθέσετε και το ενδιαφέρον για το περιβάλλον, για τη Γη, για την ίδια τη ζωή, αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνουν μαγικά!

Κάθε χρόνο τόνοι σκουπιδιών στολίζουν τις ημέρες μετά τα Χριστούγεννα. Κι αυτό γιατί χωρίς δεύτερη σκέψη αγοράζουμε, πετάμε, σπαταλάμε ύλη και ενέργεια.

Επανεξετάζονται όλοι οι διαγωνισμοί των ΣΔΙΤ απορριμμάτων

Το δεύτερο αποφασιστικό βήμα για την δημιουργία ενός βιώσιμου σε όλα τα επίπεδα μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων κάνει η κυβέρνηση, η οποία
δεσμεύεται να επανεξετάσει άμεσα το κατά πόσον ο σχεδιασμός όλων των έργων ΣΔΙΤ Απορριμμάτων συμφωνεί με την Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία.

Αυτό αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.