Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Να πάρει ξεκάθαρη θέση ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης για το αυγό του φιδιού


"Όχι μόνο πρέπει να πάψει να κρύβεται ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, αλλά θα έπρεπε έμπρακτα να αποδείξει ότι δεν είναι ο ίδιος πίσω απ' αυτή την αποτρόπαια και επικίνδυνη ενέργεια, πράγμα που
απέφυγε να κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Ιουνίου", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Μελών Αργυρούπολης & Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με μια ανακοίνωση κάποιας "επιτροπής πολιτών" - αγνώστων, που κυκλοφόρησε στο Δήμο πριν μια εβδομάδα.

Οι δυο οργανώσεις τονίζουν είναι υποχρέωση του δημάρχου, "ως θεσμικού παράγοντα, να εγκαταλείψει τη ρατσιστική ρητορική, να πάρει αποστάσεις από τη συγκεκριμένη ενέργεια, να καταδικάσει απερίφραστα και να αποβάλει από την παράταξή του τη φασιστική συνιστώσα".

Τέλος τον καλεί "να συμβάλλει, μαζί με όλους του δημάρχους της Αττικής και της Ελλάδας, να αποσυμφορηθεί το Ελληνικό, προτείνοντας χώρους ανθρώπινης φιλοξενίας για τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας".

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Οργανώσεων Μελών Αργυρούπολης και Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ:

Εξώδικο στον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για το Ελληνικό

Επιδόθηκε χθες στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο εξώδικο με θέμα:

«Παράνομη, επιβλαβής για το Ελληνικό Δημόσιο και χωρίς κανένα πραγματικό δημοσιονομικό όφελος η υπογραφή από την κυβέρνηση Μνημονίου Κατανόησης για την παραχώρηση του Ελληνικού στην εταιρεία Hellinikon Global I.S.A., με εγγυητή την Lamda Development, και η ψήφιση της σχετικής σύμβασης από τη Βουλή.

Η έγκριση της σύμβασης από την Κυβέρνηση και τη Βουλή εκθέτει το Ελληνικό κράτος σε πιθανή διεκδίκηση αποζημιώσεων από την εταιρεία σε περίπτωση μη ικανοποίησης κάποιας εκ των εννέα αναβλητικών αιρέσεων που διέπουν την σύμβαση, εκ των οποίων οι τρείς αφορούν δικαστικές αποφάσεις».

Θυσία στον βωμό της αξιολόγησης το Ελληνικό

της Χαράς Τζαναβάρα

Mε ένα σχέδιο συμφωνίας που συνοψίζεται σε 16 σημεία προσέρχεται η κυβέρνηση στην τελική φάση του διαλόγου για το Ελληνικό. Στόχος είναι να καταλήξουν σε ένα «μνημόνιο
κατανόησης» (MOU) που θα βελτιώνει σε δευτερεύοντα σημεία τη σύμβαση, την οποία υπέγραψε τον Νοέμβριο του 2014 η τότε διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, με τις ευλογίες της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η Lamda Development, επικεφαλής του ομίλου εταιρειών από την Κίνα και το Αμπου Ντάμπι που είχε υποβάλει τη μοναδική προσφορά στον διαγωνισμό, έχει απορρίψει κάθε συζήτηση για αύξηση του τιμήματος, παρ' όλο που θεωρείται ιδιαίτερα χαμηλό.

Συναινεί όμως σε κάποια επαύξηση των αντισταθμιστικών προς την τοπική κοινωνία και δεν αποκλείεται μια κίνηση καλής θέλησης, π.χ. η κατασκευή ενός μικρού πάρκου σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά του δυτικού λεκανοπεδίου.

40ό Παραδοσιακό Λευκαδίτικο Πανηγύρι στην Ηλιούπολη, την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 9.00μμ


Η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας ταλαιπωρεί γονείς και παιδιά με το camp

Η δημοτική παράταξη "ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ" εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σε σχέση με το Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης στην Καλλιθέα:

«Με μεγάλη έκπληξη από το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Μαΐου άρχισαν να ενημερώνονται οι γονείς που ενδιαφέρονται να κάνουν την εγγραφή των παιδιών τους στο καλοκαιρινό camp του Δήμου Καλλιθέας ότι οι εγγραφές ξεκινούν την Τρίτη 31 Μαΐου.

Η ενημέρωση ήρθε διαδικτυακά μέσα από τη σελίδα του Δήμου και του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και άθλησης, με αποτέλεσμα το σύνολο των ενδιαφερομένων να ενημερώνεται από στόμα σε στόμα ή στην καλύτερη περίπτωση μέσα από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

«Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και συγχαίρουμε μαθητές και δασκάλους»

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους δασκάλους των καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου μας που η έκθεση των δημιουργημάτων τους στο Πνευματικό Κέντρο είναι κάθε φορά ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας.

Η προσφορά των υπευθύνων των καλλιτεχνικών τμημάτων είναι μεγάλη όμως και φέτος δεν έχουν πληρωθεί μετά από οκτώμισι μήνες εργασίας.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Δήμου και του Πνευματικού Κέντρου που όχι μόνο δεν ανέλαβαν την ευθύνη που τους αναλογεί, αλλά κατά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης των τμημάτων στις 25/5 ούτε καν αναφέρθηκαν στο γεγονός.

Άλιμος: Εκδήλωση Μνήμης & Τιμής για την 75η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 8.30μμ


Εγγραφές έως 21 Ιουνίου στο ολοήμερο σχολείο - Πώς θα λειτουργεί

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με τις προϋποθέσεις λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου, την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

21η Χορωδιακή Συνάντηση στον Άλιμο - Θέατρο "Κάρολος Κουν", το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 7.30μμ


Η Αριστερά μπορεί @ Unidos Podemos - Venceremos

Με τη Νέα Δημοκρατία να βυθίζεται στην αναξιοπιστία, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον νέο οδικό χάρτη της κυβερνητικής
πολιτικής, που περιλαμβάνει σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις.

Μάλιστα αποτύπωσε τον χαρακτήρα των νέων παρεμβάσεων μέσα από το τρίπτυχο: κοινωνική προστασία, αναπτυξιακή προοπτική και δίκαιη κατανομή.

Πρόκειται όντως για ένα μεγάλο στοίχημα, δύσκολο αλλά αναγκαίο.