Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Πόσα γράφει το ταμείο; ΚΟΥΙΖ για συλλόγους και παραδοσιακά πανηγύρια κι ανταμώματα...



Ένα απίστευτο νησιώτικο γλέντι στήθηκε την Τρίτη το βράδυ στην παραλία του Αλίμου. Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας χόρευαν ασταμάτητα ικαριώτικο και μπάλο όπου υπήρχε ελεύθερος χώρος! Ήταν ένα διονυσιακό γλέντι, όπου όλοι ενώθηκαν σε μια αγκαλιά.

Το γλέντι διοργάνωσε το Ζεύκιν Μουσικό Μεζεδοπωλείο στο Bikini Beach Loutra. Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στην παραλία το χάρηκαν με την ψυχή τους! Η είσοδος ήταν ελεύθερη και οι μπύρες είχαν 2,5 ευρώ, τα σουβλάκια 1,5 και το κρασί 8 ευρώ το κιλό.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ και τα video και θα καταλάβετε τι έγινε στον Άλιμο.

Ένα απίστευτο "παραδοσιακό πανηγύρι" στήθηκε πριν δυο εβδομάδες στο Πάρκο της 129ΠΥ στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής Ελληνικού.

Ρένα Δούρου: «Ρήξη για τα πολιτικά πράγματα η πρόταση της κυβέρνησης για απλή αναλογική»

Ιστορική στιγμή, που θα αποτελέσει ρήξη για τα πολιτικά πράγματα, χαρακτήρισε η Ρένα Δούρου την πρόταση της κυβέρνησης για την απλή αναλογική σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Αγορά".

Προσθέτει δε πως "θα είναι η πραγμάτωση ενός ιστορικού αιτήματος της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων, ενός αιτήματος για το οποίο πάλεψαν χιλιάδες σε δύσκολους καιρούς".

Η περιφερειάρχης Αττικής απαντά πως είναι "μικροπολιτική" οι διαφωνίες που της χρεώνουν για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και του ΟΛΠ, τονίζοντας ότι "εκείνο που προέχει σήμερα είναι να σταθεί η εθνική οικονομία στα πόδια της, μέσω της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Φυσικά και πονάει η αλήθεια ...αρκεί να τη λέμε ολόκληρη

του Πέτρου Κατσάκου

«Η αλήθεια πονάει» είπε από τηλεοράσεως η κα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στη διαδικασία αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, χωρίς
βέβαια να τολμήσει να πει όλη την αλήθεια για την επιβολή της νομιμότητας στον τηλεοπτικό χάρτη της χώρας, μια και η αλήθεια είναι όντως αβάσταχτα επώδυνη.

Αρκούμενη στις γνωστές κορώνες περί χειραγώγησης των ΜΜΕ και εγκαθίδρυσης ενός καθεστωτικού συστήματος ελεγχόμενης πληροφόρησης των πολιτών, η κα Μπακογιάννη συνέχισε την αναπαραγωγή του νεοδημοκρατικού αφηγήματος, «πουλώντας» ελπίδες και κλείνοντας το μάτι σε κάποιους μπαταχτσήδες βαρόνους των media.

Γιατί η αλήθεια πονάει και για τους φορολογούμενους και κάπου εκεί η κα Μπακογιάννη και το κόμμα της έχουν ένα μικρό πρόβλημα να την αποκαλύψουν και να την ομολογήσουν δημοσίως.

Κοινωνική προστασία για 40.000 οικογένειες @ Ουσιαστική βοήθεια

Από 14 Ιουλίου έως 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Εκδόθηκε η ΚΥΑ.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα νέο προνοιακό πρόγραμμα, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, αρχής γενομένης -πιλοτικά- από τριάντα δήμους με οξυμένα προβλήματα ανεργίας και φτώχειας.

Το 10% των άνεργων δικαιούχων του ΚΕΑ θα μπουν παράλληλα σε διαδικασία επανένταξης στην αγορά εργασίας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μέσω των σχετικών προγραμμάτων του αρμόδιου υπουργείου. Ειδική μέριμνα για άστεγους και φτωχές μονογονεϊκές οικογένειες.