Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Για την επανίδρυση του αυτόνομου εργατικού κινήματος

γράφει ο Σταμάτης Θεοδωρόπουλος *

Η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στο εργατικό κίνημα πρέπει να αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής φυσιογνωμίας και της οργανωτικής δομής του κόμματος.

Αυτό είναι αυτονόητο για ένα μαζικό κόμμα της Αριστεράς, πλην όμως δεν θα συμβεί αυτόματα.

Οι οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τις παθογένειες του εργατικού συνδικαλισμού στην πατρίδα μας και ταυτόχρονα με τις υποκειμενικές τους αδυναμίες.

Από το «είδες η ΔΕΗ;» στο «είδες αυθαιρεσίες η ΔΕΗ;»... (ηχητικό)

Ο Διονύσης Ελευθεράτος συζητά με τον υπουργό Περιβάλλοντος - Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, καθώς και με τον Αντώνη Κασιμάτη από τον
ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου, για τα κρούσματα παράτυπων, παράνομων -και φυσικά εξ ορισμού ανάλγητων- περικοπών στην παροχή ρεύματος, ακόμη και για άτομα ενταγμένα στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Συζητά επίσης με τον δημοσιογράφο Γιώργο Δελαστίκ για το Συριακό και τη διαμάχη Άγκυρας - Μόσχας.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος ζήτησε από τους πολίτες να αναφέρουν αμέσως περιστατικά τέτοιων περικοπών ρεύματος, τονίζοντας ότι στην καλύτερη περίπτωση αυτά οφείλονται σε λάθη και ολιγωρίες ανθρώπων της ΔΕΗ (η «καλόπιστη εκδοχή», όπως είπε...).

"Ένα πακέτο τρόφιμα" για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης, στο "Ρυθμός Stage", τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου


«Από τα νερά του Αιγαίου ως το Βερολίνο με τον Άσεμ» - Το ταξίδι εννέα Σύρων προσφύγων προς τη δική τους γη της επαγγελίας

Ο 105,5 Στο Κόκκινο με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, από τις 30 Νοεμβρίου έως 14 Δεκεμβρίου, την έκθεση φωτογραφίας της Μάρως Κουρή με τίτλο: «Το ταξίδι του Πρόσφυγα από το Αιγαίο Πέλαγος ως το Βερολίνο ακολουθώντας τον Άσεμ».

Μέσα από το φωτογραφικό της φακό η βραβευμένη με τα διεθνή βραβεία PX3 και SCOOP φωτορεπόρτερ αποτυπώνει το ταξίδι εννέα Σύρων προσφύγων προς τη δική τους γη της επαγγελίας, το Βερολίνο.

Λίγα λόγια για το οδοιπορικό:

«Δεν κάνουν έρωτα για ένα σάντουιτς οι ελληνίδες φοιτήτριες» - Ο καθηγητής Γ. Λάζος διαψεύδει τους «Times» του Λονδίνου

Διαψεύδει ο καθηγητής κ. Γρηγόρης Λάζος δημοσίευμα των Times του Λονδίνου με τίτλο «Greek students sell sex for food», το οποίο τον φέρει να δηλώνει ότι Ελληνίδες
φοιτήτριες εκδίδονται για να τραφούν.

Το δημοσίευμα που, σύμφωνα με τον καθηγητή, προφανώς βασίστηκε σε παρανόηση του συντάκτη του, προσφέρει εύκολη «τροφή» στο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας βασισμένο σε στερεότυπα αλλά και υπερβολές που διαδίδονται στο εξωτερικό σχετικά με τις παρενέργειες της κρίσης στη χώρα μας.

Φιλανθρωπικό bazaar στο Δημοτικό Κολυμβητήριο για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλίμου


«Ξηλώνει» τον Καλλικράτη ο Κουρουμπλής - Αποκάλυψε το σχέδιό του για τον “χρυσό αιώνα της αυτοδιοίκησης”

Ριζικές αλλαγές στον Καλλικράτη εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας από τη βήμα της τρίτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που διεξάγεται στη Λευκάδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην ομιλία του στα «θέλω» της κυβέρνησης από τον Καλλικράτη, δίνοντας δύο παραδείγματα.

Ρένα Δούρου: Αναγκαία η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη για να εκδημοκρατιστούν και να αναβαθμιστούν οι Περιφέρειες

Παρέμβαση με θέμα την ανάγκη θεσμικής θωράκισης των Περιφερειών έκανε χθες η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά την 3η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών,
στη Λευκάδα.

Κατά την ομιλία της η Περιφερειάρχης υπογράμμισε την κρίσιμη, ειδικά σήμερα, αποστολή που καλούνται να επιτελέσουν οι Περιφέρειες, σε δύο επίπεδα: να συμβάλλουν μέσα από τη μεταρρύθμισή τους, σε ένα «νέο μοντέλο λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, με αξιοκρατία, διαφάνεια, παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών». Και παράλληλα να λειτουργήσουν ως «πόλοι πόλος οικονομικής ανάπτυξης, διασφαλίζοντας κοινωνική ευημερία και συνοχή».