Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Το εκρηκτικό μείγμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς συνθέτουν πλέον την ηγεσία του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΝΔ

Τη διπλή πολιτική «ταυτότητα» του κόμματος και τις πολιτικές δεσμεύσεις του νέου προέδρου της ΝΔ αναδεικνύει η επιλογή των 2 αντιπροέδρων.

Το ακριβές στίγμα της νέας ηγεσίας της ΝΔ αποδίδουν
οι επιλογές του Κυρ. Μητσοτάκη για τις θέσεις των νέων αντιπροέδρων του κόμματος:

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ορίζονται αντιπρόεδροι του Κόμματος ο Κωστής Χατζηδάκης, με αρμοδιότητα τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αρμοδιότητα το συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου», η λιτή ανακοίνωση που πιστοποιεί την κατεύθυνση, ακραία όπως και να τη δει κάποιος, της Νέας Δημοκρατίας.

Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας "Εμείς" στο Oasis Hotel, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 11.30πμ

Softex: Επιμένει η εταιρεία στο λουκέτο - Τι λένε υπουργείο και εργαζόμενοι

Το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, όπως απαιτούν οι εργαζόμενοι.

Tριμερής συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης της SOFTEX και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της επιχείρησης.


Η διοίκηση της επιχείρησης εξέφρασε εκ νέου την απόφαση της μητρικής εταιρείας BOLTON GROUP να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στην Ελλάδα.

Το Παλαιό Φάληρο το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016




Φωτογραφίες: Αργυρώ Σύριγγα

Η τεχνογνωσία της παρά φύσιν σχέσης μεταξύ του δημοσίου και του καλού κρατικοδίαιτου καπιταλιστή


Η τεχνογνωσία είναι ένας σημαντικός λόγος που οι γνωστοί μεγαλοεργολάβοι παίρνουν -σχεδόν;- όλα τα δημόσια έργα στην Ελλάδα.

Ο κρατικοδίαιτος
χαρακτήρας του ελληνικού καπιταλισμού είναι ένας επαρκής λόγος  για τους μεγαλοεργολάβους να διεκδικούν όλα τα δημόσια έργα, καθώς τα κέρδη τους πολλαπλασιάζονται επιδοτούμενα (και όχι μόνο) από τα ταμεία του δημοσίου - εθνικού και ευρωπαϊκού.

Η τεχνογνωσία των μηχανισμών για το πώς μπορεί ένας καπιταλιστής να γίνει κρατικοδίαιτος, ανήκει σχεδόν καθ' ολοκληρία στα γνωστά οικονομικά τζάκια που επί τόσα χρόνια λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο και τις επιδοτήσεις του δημοσίου.

ΣΥΡΙΖΑ: "Ο δήμαρχος απαγορεύει την ελεύθερη άθληση, αφού πρώτα προσπάθησε να διαλύσει την Κινηματογραφική Λέσχη"

Επίθεση κατά του πολιτισμού και του αθλητισμού της πόλης θεωρεί τις πρόσφατες αποφάσεις και ενέργειες του δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας η Οργάνωση Μελών Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης θεωρεί ότι τα μέτρα της δημοτικής πλειοψηφίας για το Α' Στάδιο Αργυρούπολης έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα και καταλογίζει πρόθεση εξυπηρέτησης άλλων συμφερόντων.

Η ασφάλεια των αθλουμένων εξασφαλίζεται μόνο με την παρουσία φυλάκων και δημοτικού προσωπικού τις ώρες άθλησης, γιατί οι πρώτοι που θα πάρουν κάρτες εισόδου θα είναι αυτοί που θέλουν να εισέλθουν στο Στάδιο για άλλους λόγους, τονίζεται με νόημα στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: