Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Οι προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά (video)

Αποσπάσματα απο την ομιλία του Αριστείδη Μπαλτά, υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αθλητισμός

"Ο αθλητισμός ως άθληση, να τον συνδέσουμε με το ανθρώπινο σώμα, γιατί μόνο έτσι ο νους μπορεί να είναι υγιής. Να τον συνδέσουμε με τις παραδόσεις μας, με την αρχαία γειτονιά, με τα γυμναστήρια, να τον συνδέσουμε με νεότερες ιδέες, όχι μόνο αρχαίες, στην νεωτερικότητα. Να δέσουμε τον αθλητισμό όχι απλώς με τους αγώνες, όχι απλώς με την αγωνιστική των ρεκόρ, αλλά με την ευεξία της άθλησης, την ευεξία του νου", ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

Τι παραλάβαμε

"Παραλάβαμε αιτήματα, κάποια που βιάστηκαν να εκφραστούν. Αιτήματα που εκφράζουν πόνο και ότι τίποτα δεν λύνεται. Δυστυχώς τέτοια αιτήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο προσωπικό επίπεδο. Μόνο από θεσμούς και κανόνες.

Παραλάβαμε προσπάθειες διαμεσολάβησης, να εγκατασταθούν δίκτυα ρουσφετιών, αντιπαροχής πληροφοριών βοηθημάτων τα οποία θα έπρεπε και εμείς να πούμε αχ τι καλά..." σημείωσε  ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Γ. Χαρίσης: Η δίκαιη κατανομή πλούτου προτεραιότητα της κυβέρνησης και των εργαζομένων

"Η βελτίωση της θέσης των εργαζομένων θα προέλθει μέσα από τους αγώνες τους, από την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, διότι η ταξική πάλη δεν καταργείται, ίσα ίσα που εντείνεται την επόμενη περίοδο", τονίζει , μιλώντας στο ΚΟΚΚΙΝΟ, ο γραμματέας της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ, ο οποίος κάνει λόγο για δίκαιη κατανομή πλούτου από τη νέα κυβέρνηση.

"Λεφτά υπάρχουν σε ένα τμήμα της κοινωνίας, στους πλούσιους  που στην περίοδο της κρίσης αύξησαν τα κέρδη τους, άρα η πάλη για μια δίκαιη κατανομή του πλούτου, αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης, αλλά και του συνδικαλιστικού κινήματος. Διότι τον πλούτο τον παράγουν οι εργαζόμενοι.

Και τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης δίνουν αυτό το τόνο, με την επαναφορά του αφορολόγητου, τις εξαγγελίες για την φοροδιαφυγή, το ασφαλιστικό που ενισχύεται με ένα μέρος του εθνικού πλούτου, αφού καταλήστευσαν τα ταμεία, για να αποκατασταθεί το ασφαλιστικό σύστημα", υπογράμμισε ο Γ. Χαρίσης.

«Ανάσα Αξιοπρέπειας»: Συγκεντρώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου - διαδραστικοί χάρτες


«Δεν μασάμε στους εκβιασμούς- Δεν κάνουμε πίσω - Θα νικήσουμε» το σύνθημα των συγκεντρώσεων σε 13 πόλεις του εξωτερικού και στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας .

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην Ελληνική κυβέρνηση με βασικό σύνθημα «Δεν μασάμε στους εκβιασμούς - Δεν κάνουμε πίσω - Θα νικήσουμε» διοργανώνουν τη Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου σε Ελλάδα και εξωτερικό, πολίτες μέσω των social media.



Την ίδια μέρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup όπου θα παρουσιάσει αναλυτικά τη πρόταση του στους εταίρους.

Δείτε εδώ τον χάρτη με τις συγκεντρώσεις σε πόλεις της Ευρώπης


Το κείμενο που συνοδεύει τα καλέσματα μέσω των social media:

Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν.

Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.

Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.

Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής.

Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε!



Διαβάστε την έκκληση του Προέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς
Pierre Laurent: 11-17 Φεβρουαρίου 2015, ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητοποίησης μαζί με τον ελληνικό λαό για να βγούμε από λιτότητα.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Γ.Σακελλαρίδης: Ήθελαν να μας εγκλωβίσουν σε στενά χρονικά πλαίσια να μη προλάβουμε τη διαπραγμάτευση

"Πρέπει να απαντήσει η ΝΔ σε τι αποσκοπούσε, είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Σαμαρά κινήθηκε με ένα χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε να εγκλωβίσει την επόμενη κυβέρνηση
σε στενά χρονικά περιθώρια και να μη της δώσει το χρόνο ούτε καν να σχηματισθεί.

Απλά δεν είχαν υπολογίσει πως η νέα ελληνική κυβέρνηση  θα κινούνταν τόσο γρήγορα", σημείωσε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ, αλλά και στις διαπιστώσεις του πρωθυπουργού από τις επαφές των τελευταίων ημερών στο εξωτερικό, από τα οποία προκύπτει πως η απελθούσα ελληνική κυβέρνηση έβαλε τα στενά χρονικά όρια για την διαπραγμάτευση, ο κ. Σακελλαρίδης έδωσε έμφαση στο θέμα, αλλά παράλληλα κάλεσε  σε συναίνεση τα κόμματα της αντιπολίτευσης:

"Αυτό που έχει σημασία, είναι  και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μέσα από μια προσπάθεια να βγάλουμε από μια τελματωμένη κατάσταση την ελληνική οικονομία και την κοινωνία, να υπάρχει ένα κλίμα που να  δίνει τη δυνατότητα και στη νέα ελληνική κυβέρνηση να φέρει εις πέρας την εντολή του ελληνικού λαού. Ζητάμε συναίνεση να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας".

Ποιο είναι το μέλλον των προσφυγικών κατοικιών της Καλλιθέας;

Η Καλλιθέα, με πληθυσμό που προσεγγίζει τις 200.000 κατοίκους, απλώνεται ανάμεσα στην Αθήνα και το Φαληρικό Όρμο, σε μία έκταση 4.500 στρεμμάτων.

Ο Δήμος της πόλης έχει ως έμβλημα τον Θησέα, που, σύμφωνα με τη μυθολογία, όταν επέστρεψε από την Κρήτη, όπου είχε εξοντώσει τον Μινώταυρο, αποβιβάστηκε στις ακτές της Καλλιθέας.

Αρχαιολογικά ευρήματα ενισχύουν την άποψη, ότι η περιοχή της Καλλιθέας κατοικούνταν ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ., οπότε θεωρείται πως σ' αυτή αναπτύχθηκε ναυτιλιακή δραστηριότητα.

Ο σχηματισμός του σύγχρονου οικισμού της Καλλιθέας άρχισε το 1884-1885, με πρωτοβουλία μίας Οικοδομικής Εταιρίας.

Μ. Γλέζος: Ο Αλ. Τσίπρας ταυτοποιήθηκε με την Ιστορία (video)

Ταυτοποιήθηκε με την Ιστορία ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ο Μανώλης Γλέζος αναφερόμενος στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, μιλώντας
στον τηλεοπτικό σταθμό "Mega",  ενώ είπε επίσης ότι του θύμισε το γράμμα του Ζαχαριάδη το 1940 και μάλιστα «κάτω από άλλες συνθήκες».   

»Αυτοί θα τηρήσουν όλη τη δυνατότητα που έχουν, θα παρουσιάσουν μερικούς με χαμόγελα, μερικούς με μια λύση συμβιβαστική, μερικούς με σκληρή γραμμή. Είναι κατανεμημένοι οι ρόλοι που έχουν παίξει ως τώρα και που θα συνεχίζουν να τους παίζουν.

Εμείς, σε όσους έρθουν με χαμόγελα, θα θυμηθούμε την ελληνική παροιμία "φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας"», ανέφερε για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Πρόσθεσε ότι το θέμα για την Ελλάδα είναι να σταθεί με βάση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της χώρας και εκτίμησε ότι η έκβαση των συζητήσεων με την Ευρώπη θα εξαρτηθεί από το εάν η Ελλάδα επιμείνει στις θέσεις της.

«Θεωρώ ότι όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, όπως τότε, μόνο ο ελληνικός λαός με το έπος του 1940-41 κατέρριψε το μύθο του αήττητου άξονα θα γίνει το ίδιο αρκεί να αντισταθούμε σε όλων των ειδών τις περιπτώσεις», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή: www.stokokkino.gr

Ιδρύθηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας!

Την ίδρυση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.
 
Το νέο Δημοτικό θα είναι εξαθέσιο και η απόφαση για την ίδρυσή του ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας αλλά και την πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Όπως αναφέρεται στη εν λόγω απόφαση η ίδρυση του νέου Δημοτικού έγινε «λόγω της πληθυσμιακής αύξησης του μαθητικού δυναμικού της Δημοτικής Ενότητας Βούλας την τελευταία δεκαετία».

Φυσικά, από την ίδρυση του σχολείου μέχρι τη λειτουργία του μπορεί να μεσολαβήσουν αρκετά χρόνια. Στην ουσία, η ίδρυση είναι μια πρώτη διοικητική πράξη που είναι απαραίτητη και δείχνει την πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει.

Νέα "λίστα Λαγκάρντ" για μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα

Ογδόντα έξι λογαριασμοί με ελληνικό ενδιαφέρον, πέραν των 2.062 της λίστας Λαγκάρντ που εστάλησαν από τη Γαλλία στην Ελλάδα, εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του SwissLeaks,
υποστηρίζει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Τα Νέα».

Την ώρα που η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ επανέρχεται στην επικαιρότητα, με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πλήρη έρευνα γύρω από υποθέσεις φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, μία διεθνής έρευνα μεγάλων εφημερίδων και ειδησεογραφικών δικτύων αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες γύρω από το πώς η τράπεζα HSBC στην Ελβετία βοηθούσε πελάτες της να φοροδιαφεύγουν και να αποκρύπτουν ποσά εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τραπεζική διαρροή όλων των εποχών, καθώς τα έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους οι δημοσιογράφοι αφορούν στην περίοδο 2005-2007, ρίχνοντας φως σε περίπου 30.000 λογαριασμούς με σχεδόν 120 δισεκατομμύρια δολάρια.

18η αγωνιστική: Αποτελέσματα στην Β΄κατηγορία της ΕΠΣΑ - βαθμολογίες

Αμφίρροπος αγώνας στην κορυφή και των τριών ομίλων στη Β' κατηγορία. Στον 1ο Όμιλο προηγείται η Ειρήνη Πετρούπολης και στον 2ο η Λυκόβρυση έχοντας σε απόσταση αναπνοής (2 βαθμών) τον Άφοβο και τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου αντίστοιχα. Στον 3ο Όμιλο η Ένωση Βοτανικού ακολουθεί με 4 βαθμούς διαφορά τον Μικρασιατικό.

Για τον 1ο Όμιλο ισοπαλία 2-2 παραχώρησε η Γλυφάδα στον Ηρακλή Περιστερίου ενώ το Καλαμάκι γνώρισε βαριά ήττα (0-3) από τον Άγιο Θωμά.


Μετά την 18η αγωνιστική οι βαθμολογίες του 1ου Ομίλου της Β' Κατηγορίας της ΕΠΣΑ διαμορφώθηκαν ως εξής:

20ή αγωνιστική: Αποτελέσματα 2ου Ομίλου στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ

Συναρπαστικό είναι το πρωτάθλημα του 2ου Ομίλου της Α' κατηγορίας του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος Αθηνών. Μετά από 20 αγωνιστικές Γ.Σ.Αργυρούπολης (0-0 στην Ηλιούπολη με τη Διάνα) και Αιγάλεω μάχονται για την άνοδο
με αξιώσεις και προβλέπεται πως η μάχη τους θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Και οι δυο ομάδες έχουν από 45 βαθμούς και ισοβαθμούν στην πρώτη θέση.

Ήττα 2-1 για τον Χαραυγιακό  στην Πεύκη, με τον Μπιρμπίλη να ανοίγει το σκορ (45') για λογαριασμό των φιλοξενουμένων που προηγήθηκαν.

Με δύο γκολ του Βελλή (41' και 76') προηγήθηκε η Θύελλα Αγ.Δημητρίου της Ελπίδας Αγ.Αναργύρων, για να γράψει το τελικό 3-1 με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ζαμπάρας (82').

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:

20ή αγωνιστική: Αποτελέσματα 1ου Ομίλου στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ

Ηττήθηκαν 0-1 εντός έδρας τα Σούρμενα από το πρωτοπόρο Ηράκλειο που φαίνεται να κάνει "περίπατο" στο πρωτάθλημα του ομίλου.

Η Ηλιούπολη νίκησε 3-2 τον Ολυμπιακό Λιοσίων σε ένα συναρπαστικό αγώνα με πολλές ανατροπές. Ο Στεφάνου ισοφάρισε (37') τους φιλοξενούμενους ενώ η Ηλιούπολη προηγήθηκε 2-1 στο 52' με γκολ του Γεμιστού. Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού δεν ήταν αρκετό καθώς οι γηπεδούχοι έγραψαν το τελικό 3-2 με γκολ του Εστυλιανίδη στην εκπνοή του αγώνα.

Ισοπαλία 0-0 απέσπασε ο Φωστήρας Ηλιούπολης στο Χαλάνδρι, ενώ την έκλπηξη έκανε ο Άγιος Δημήτριος που νίκησε με 2-1 στην Καισαριανή τον Εθνικό Αστέρα με γκολ των Καραγιάννη (7') και Κυριάκη (25').

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:

Μπάσκετ ΕΣΚΑΝΑ Ανδρών: Δεν πήγε ο διαιτητής στο ΑΣΗ - Αστέρας Αγ. Δημητρίου

Ένα απρόοπτο καταγράφει η 17η αγωνιστική της Γ' ΕΣΚΑΝΑ. Ο αγώνας του ΑΣΗ με τον Αστέρα Αγίου Δημητρίου αναβλήθηκε καθώς δεν προσήλθε ο διαιτητής της αναμέτρησης. Το παιχνίδι ορίστηκε να διεξαχθεί τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, στις 21.30.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις
και στις τέσσερις κατηγορίες: 

Α' ΑΝΔΡΩΝ 18η αγωνιστική

WSJ: «Οι Έλληνες παίρνουν κουράγιο από την αντίσταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Ευρώπη»

Για άνεμο αισιοδοξίας, που πνέει στην Αθήνα, κάνει λόγο η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» μολονότι, όπως υποστηρίζουν οι ανταποκριτές της, η χώρα δείχνει να οδεύει προς «μετωπική» σύγκρουση στις Βρυξέλλες.


από τη Μαρία Λίλα για το insideoutborders.com


Σε αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα αισιοδοξίας, που διαπιστώνουν ότι πλημμυρίζει την ελληνική πρωτεύουσα έπειτα από χρόνια αντιπαραθέσεων, οικονομικών προβλημάτων και κατήφειας εστιάζουν την προσοχή τους οι συντάκτες του άρθρου γράφοντας πως η αντίσταση κατά της πολιτικής λιτότητας που συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά την ανάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα έχει δώσει ελπίδα σε πολλούς Αθηναίους.



Στο εξωτερικό μπορεί να υπάρχουν επιφυλάξεις ακόμη και εχθρική διάθεση απέναντι στη νέα ελληνική κυβέρνηση, όπως σημειώνουν όμως το 70% των Ελλήνων -ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ - σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στηρίζει την στάση
της κυβέρνησης απέναντι στους ξένους δανειστές της χώρας.


Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι τα υψηλά ποσοστά στήριξης και δημοτικότητας του νέου κυβερνητικού επιτελείου ανησυχούν μερίδα του πολιτικού κόσμου που εκφράζει την ανησυχία πως αυτή η θεαματική στήριξη μπορεί να οδηγήσει σε λάθη στην επικείμενη διαπραγμάτευση των Βρυξελλών.

Μπάσκετ Α1 Γυναικών: «Μάχη» για δύο

Ελληνικό και Παναθηναϊκός θα «μονομαχήσουν» σε μία εβδομάδα με φόντο την κορυφή στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς ξεπέρασαν τα εμπόδια της Τερψιθέας και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Οι νταμπλούχες Ελλάδας
δυσκολεύτηκαν κόντρα στην Τερψιθέα, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε εύκολο απόγευμα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ελληνικό - Τερψιθέα 54-46

Τα δεκάλεπτα : 13-12, 24-24, 43-33, 54-46

Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκοτζή 5(1), Σταμάτη 4, Καλογήρου, Κοσμά 10(1), Μαγκλάρα 7, Μπαλτά, Νικολαϊδου 5, Παπαμιχαήλ 14, Μπόνη 5(1), Φουράκη Β. 2, Φουράκη Σ. 2
Τερψιθέα (Παπασπυριδάκος): Βαλέτα 9, Σύρα 3, Αξιοπούλου 4, Ισκιόγλου 10, Στεφάνου, Ουίλλιαμς 12(1), Σπηλιώτη 8, Τζάρου

Πηγή: www.sinergasia.gr

Live & video: Οι προγραμματικές δηλώσεις των υπουργών και οι ομιλίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία του Μάριου Λώλου
Με τις τοποθετήσεις υπουργών, βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης συνεχίζεται η διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, που θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ο σταθμός "105, 5 στο κόκκινο" μεταδίδει ζωντανά το πρόγραμμα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Βουλής των Ελλήνων.


Με τις τοποθετήσεις υπουργών, βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης θα συνεχιστεί σήμερα απο τις 11.00 η διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, που θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
- See more at: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000004155/ZONTANI-METADOSI-H-deuteri-mera-anagnosis-ton-programmatikon-diloseon-sti-Bouli#sthash.MZrd4dsQ.dpu
Επίσης αναρτά και μπορείτε να δείτε εδώ σε video τις προγραμματικές δηλώσεις των υπουργών καθώς και ομιλίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Φτωχότερες είναι φέτος οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης. Η παρέλαση και το κυνήγι του θησαυρού θα λείψουν από το φετινό πρόγραμμα.

Το φετινό πρόγραμμα, περιλαμβάνει:

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 - Αποκριάτικο Πάρτυ
Πλατεία Ποντίων Ελληνικού και σε περίπτωση βροχής στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (Πρώην Αμερικάνικη Βάση) ώρα 11.00 το πρωί.
Ξέφρενος χορός και μουσική με D.J. Clown, ξυλοπόδαρο και ήρωες παραμυθιών που θα μοιράζουν στα παιδιά μπαλονοκατασκευές, θα οργανώνουν διαγωνισμούς και ομαδικά παιχνίδια.

Σ. Κοντονής: «Γήπεδο στην ΑΕΚ που θα σέβεται περιβάλλον και τοπική κοινωνία»

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής συνεχίζοντας τις επαφές του με τους προέδρους των ΠΑΕ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ευάγγελο Ασλανίδη.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κοντονής δήλωσε:
 
«Με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ είχαμε μία μακρά συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για ζητήματα της ΑΕΚ, όπως το γηπεδικό.


Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι ο κ. Ασλανίδης με διαβεβαίωσε ότι η ΑΕΚ θα είναι στο πλευρό της Κυβέρνησης σε όλα τα μέτρα που προσανατολίζεται να πάρει στην κατεύθυνση της πάταξης της βίας, της διαφάνειας και της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου, γεγονός που με κάνει ακόμα πιο αισιόδοξο».

Σε ερώτηση για το θέμα της ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ, ο κ. Κοντονής είπε:

Ελληνικό-Αργυρούπολη: 4 μήνες απλήρωτοι

Το καλλιτεχνικό προσωπικό  που εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο και στα πολιτιστικά τμήματα του δήμου (θέατρο, χορός, ζωγραφική, φωτογραφία), παραμένει απλήρωτο για 4 μήνες (από τον Οκτώβρη).

Πρόκειται για 16 άτομα
τα οποία προσλαμβάνονται με δελτίο παροχής υπηρεσίων (μπλοκάκι). Τη φετινή σεζόν, έφτασε Δεκέμβρης για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να υπογράψουν τη νέα σύμβαση με το δήμο. Αν και η σύμβαση όμως υπογράφηκε, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και όποτε ρωτούν δεν παίρνουν σαφή απάντηση.

Πότε λοιπόν θα πληρώσει ο δήμος αυτούς τους εργαζόμενους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν;

Πηγή: www.sinergasia.gr

Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία 40 χρόνια από τον θάνατό του, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου

Holy Wood Stage | Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 | 9:30 μ.μ.
Νίκος Καββαδίας - «Η προφητεία της Περουάνας»
Masif & Βαγγέλης Βελώνιας
Μαζί τους ο Παντελής Θαλασσινός, ο Απόστολος Ρίζος και μια καλεσμένη έκπληξη


Ο
105.5 Στο Κόκκινο παρουσιάζει μια μουσική παράσταση - αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, 40 χρόνια από τον θάνατό του. Σε μια βραδιά μόνο για τους ακροατές του 105,5 Στο Κόκκινο.

Με τη μουσική παράσταση
«Η προφητεία της Περουάνας» οι Masif και ο στιχουργός Βαγγέλης Βελώνιας, μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό, τον Απόστολο Ρίζο και μια καλεσμένη έκπληξη, ιχνηλατούν τον λόγο του Νίκου Καββαδία, ποιητή της φυγής και του ατέρμονου ταξιδιού.


Δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον κολάζ ηχοχρωμάτων με κοντραμπάσο, κιθάρες και φωνές, οι Masif χαράζουν τη δική τους μουσική ρότα στα μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία και μας ταξιδεύουν σε «δύσκολες βάρδιες», σε «λιμάνια σκοτεινά» σ’ Ανατολή και Δύση, από τα «παράξενα της Ίντια» μέχρι τη «Νότιο Κίνα», ενώ ο Βαγγέλης Βελώνιας μάς αφηγείται απόκρυφες πτυχές της ζωής και του έργου του αέναου ταξιδευτή, Νίκου Καββαδία.

Ο Γιούνκερ “κάρφωσε” τον Σαμαρά στον Τσίπρα για την παράταση: Tweet-φωτιά γνωστού δημοσιογράφου

"Το δυστύχημα είναι ότι η απερχόμενη κυβέρνηση φρόντισε φεύγοντας να δημιουργήσει με απολύτως δική της ευθύνη ασφυκτικά

πλαίσια διαπραγμάτευσης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εξανγκάσει τη χώρα να ξαναμπεί σε περιπέτειες και σε βαθύ μνημόνιο" κατήγγειλλε χτες ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις.


Πώς απαντησε σήμερα γνωστός δημοσιογράφος του Channel 4 και τι αποκάλυψε για την πηγή από την οποία ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.


Ενα tweet του γνωστού βρετανού δημοσιογράφου του Channel 4 , Πολ Μέισον, αναμένεται να ανάψει φωτιές στην Αθήνα μετά και τα όσα κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για τις διαπραγματεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά σχετικά με την παράταση του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο βρετανός δημοσιογράφος αναφέρει: "Εμαθα ότι ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα: Στον Σαμαρά προσφέρθηκε εξάμηνη παράταση του προγράμματος αλλά αυτός ζήτησε δύο (μήνες), για να μικρότερο το χρονοδιάγραμμα".

Tι είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

Η «Ελληνικό Α.Ε.» κλείδωσε το «Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας» - Εκδήλωση την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου

Κινητικότητα παρατηρείται στο θέμα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Ενώ η πώληση του χώρου δεν έχει ξεκαθαριστεί και η νέα κυβέρνηση προτίθεται να επανεξετάσει το ζήτημα, προ ολίγων ημερών η «Ελληνικό Α.Ε.» φρόντισε να αλλαχτούν οι κλειδαριές και να τοποθετηθούν στο χώρο αλυσίδες και λουκέτα, σύμφωνα με καταγγελία του Πολιτιστικού Κέντρου Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Το Δ/Σ του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α, «βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει τη διοίκηση της "ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.", σχετικά με τις αιφνιδιαστικές πρωτοβουλίες - ενέργειες, που απαγορεύουν την πρόσβασή μας στο χώρο του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου του Ελληνικού», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση μετά την άκομψη ενέργεια στην επί μία 25ετία έδρα του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.
 
«Με την αιφνιδιαστική και ανεξήγητη αυτή απόφαση της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε» να αλλάξει κλειδαριές και να γεμίσει το χώρο με αλυσίδες και λουκέτα ακυρώνει το νόμιμο δικαίωμά μας για πρόσβαση στα περιουσιακά μας στοιχεία που βρίσκονται εκεί, καθώς και για πρόσβαση στα εκθέματα του «Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας», τα οποία είναι πάνω από 20.000 αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας και μεγάλης ιστορικής σημασίας!», σημειώνουν από το ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.

η διαπραγμάτευση ξεκίνησε...


Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου από την Αυγή 08.02.2015