Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Κάτω τα χέρια από τις αγορές προϊόντων αλληλεγγύης !

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει στους πολίτες τις καθ’ όλα νόμιμες ομαδικές παραγγελίες «ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» , για την προμήθεια ποιοτικών προϊόντων σε συμφέρουσα τιμή για καταναλωτές και παραγωγούς.

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι καταγγελίες και οι προσπάθειες τρομοκράτησης του κινήματος «ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» από συγκεκριμένους κύκλους εμπόρων/μεσαζόντων, με αποτέλεσμα την παρέμβαση
κρατικών υπηρεσιών στις διανομές αγροτικών προϊόντων.

Οι έλεγχοι αυτοί υποτίθεται πως έχουν σκοπό μόνο τη διαπίστωση της νομιμότητας των παραγωγών και τον έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων. Όμως, στην ουσία πρόκειται για μια προσπάθεια τρομοκράτησης, που ελάχιστα έχει να κάνει με τους ίδιους τους παραγωγούς και τον τρόπο διάθεσης των προϊόντων τους.

Γλυφάδα: Ο Τάσος Ταστάνης για την ακύρωση της δωρεάν παραχώρησης οικοπέδου στην εκκλησία

Με αφορμή την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (ΑΔΑ) της δωρεάν παραχώρησης από τη δημοτική αρχή της Γλυφάδας στη Μητρόπολη ενός από τα ελάχιστα ακίνητα που διαθέτει ο δήμος, ο επικεφαλής της «Ανατροπής στη Γλυφάδα» Τάσος Ταστάνης δήλωσε:

«Είναι μια νίκη της λογικής ότι η δημοτική γη πρέπει να παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο.

Από την πρώτη στιγμή διαφωνήσαμε  με την απόφαση της δημοτικής αρχής Παπανικολάου, καταγγέλλοντας τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του πρώην γαλάζιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που υποστήριζε ότι είναι νόμιμη η διαδικασία παραχώρησης δημοτικής γης στην Εκκλησία.

Με την αποδοχή της προσφυγής μας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (ΑΔΑ) αποδεικνύεται ότι πάνω από τις ανάγκες της κοινωνίας και των ανθρώπων δεν τίθεται η εξυπηρέτηση συμφερόντων, έστω και των εκκλησιαστικών».

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνικό: Σεμινάριο κομποστοποίησης στον «βλαστό»

Ο Koινωνικός Συνεταιρισμός «βλαστός» σε συνεργασία με την Τεχνολόγο Γεωπόνο Παναγιώτα Μαλτέζου, διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο κομποστοποίησης
οργανικών οικιακών απορριμμάτων την Δευτέρα 18 Μαΐου στις 8.30μμ.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ώστε με την ενεργό συμμετοχή τους και την διαλογή στην πηγή να συμβάλλουν στην ορθολογική διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων τους, αλλά και να κατανοήσουν ότι η ενσωμάτωση της πρακτικής της κομποστοποίησης στην καθημερινή τους ζωή, θα έχει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων με βασικότερα τα ακόλουθα:

Η Περιφέρεια Αττικής στην τελετή αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους 14ους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics

Την τελετή αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους 14ους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, στον Ιερό Βράχο της Πνύκας , παρακολούθησε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η Περιφέρεια Αττικής είναι Χρυσός Χορηγός των αγώνων Special Olympics 2015, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο Λος Άντζελες, από 25 Ιουλίου-2 Αυγούστου φέτος.

Οι παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics στοχεύουν στην προώθηση της ισότητας, του σεβασμού και της αποδοχής των ατόμων με διανοητικές αναπηρίες, πέρα από κάθε είδους διακρίσεις και πέρα από σύνορα.

Στο καλωσόρισμά του, ο αθλητής των Special Olympics Ελλάς, Γιάννης Στρατηγόπουλος ευχήθηκε στους συναθλητές του, προπονητές και διοργανωτές «καλή επιτυχία», δίνοντας παράλληλα το μήνυμα των Αγώνων: «Θέλουμε να νικήσουμε! Αν όμως δεν τα καταφέρουμε, βοηθείστε μας να προσπαθήσουμε με θάρρος!»

Η αστική τάξη ξύπνησε. Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι

γράφει ο Σατυροπρόκος

- Βαθιά σιωπή έπεσε πάνω από τη χώρα μετά τη συνταρακτική δήλωση του Αδώνιδος-Σπυρίδωνος ότι η αστική τάξη της χώρας… ξύπνησε. Όλοι προσπαθούν
να ερμηνεύσουν το χρησμό.

- Τι, τάχα, θέλει να πει ο πολύς βουλευτής-πρώην υπουργός, πρώην ΛαΟΣ, νυν ΝΔ, μετέπειτα ποιος ξέρει πού, τηλεπωλητής, τηλεπαραθυράκιας, πουλάω και ταμπλέτες, απεργός- και τελευταία «κάνω και την Πυθία».

- Μήπως εννοεί ότι από σύστασης του ελληνικού κράτους η αστική τάξη-αυτοί που κατέχουν τα μέσα παραγωγής, δηλαδή-κοιμάται; Άρα, τόσα χρόνια την εξουσία την είχε η εργατική τάξη και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Santa Barbara

γράφει ο Αντώνης Αντωνάκος

Λείψανα κοκαλάκια και εντόσθια, γοβάκια αγίας και κόπιτσες εσωρούχων αγίων και νεομαρτύρων, πέδιλα και καλτσάκια, κροταφικές αρτηρίες απολιθωμένες σε τίμιο ξύλο, σπλήνες και βορβοσυραγώδεις μύες, άπαν το αιμοροϊδικό και μητροκολεϊκό πλέγμα ταξιδεύουν εις την επικράτειαν δια την αναψυχή των πιστών.

Όλα τα θαυματουργά κομματάκια του πεθαμένου μέσα σε ψυκτικούς θαλάμους κυρίως για συντήρηση και προστασία απ’ τη μπόχα, θα γιατρέψουν και θα θαυματουργήσουν.

Εκεί όπου η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά ο αριστερός όρχις του αγίου Νεκταρίου θα κάνει το θαύμα του. Η μήτρα της Αγίας Βαρβάρας θα βοηθήσει γεροντάκια να πετάξουν τον καθετήρα και συμβασιούχους να επαναπροσληφθούν.

Κενά εκπαιδευτικών και ο τρόπος κάλυψής τους. Η σκληρή πραγματικότητα

του εκπαιδευτικού Γιώργου Χρόνη

Σε λιγότερο από έναν μήνα πρόκειται να αποχαιρετήσουμε τους μαθητές μας για τις καλοκαιρινές διακοπές. Δυστυχώς ακόμη και τώρα τα κενά καλά κρατούν τόσο στην Α/θμια
όσο και στη Β/θμια εκπαίδευση.

Από τα σχολειά μας λείπουν δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, ειδικότητες, καθηγητές. Για 2η συνεχόμενη χρονιά τα σχολεία μας υπολειτούργησαν και χάθηκαν εξαιτίας της μη κάλυψης των κενών των εκπαιδευτικών χιλιάδες διδακτικές ώρες.

Η ευθύνη βαραίνει τους ώμους των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων που με τις αποφάσεις τους έχουν οδηγήσει την παιδεία στο χείλος της καταστροφής.

Άλιμος: καλοκαιρινό Camp για τα παιδιά - ξεκινούν οι εγγραφές

Ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλίμου, διοργανώνει καλοκαιρινό πρόγραμμα αθλοδιακοπών για μαθήτριες και μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου.

(Περίοδοι : 15 - 19 Ιουνίου, 22 - 26 Ιουνίου, 29 Ιουνίου - 3 Ιουλίου, 6 - 10 Ιουλίου, 13 - 17 Ιουλίου, 20 - 24 Ιουλίου και επιπλέον: 24 - 28 Αυγούστου, 31 Αυγ. - 4 Σεπτεμβρίου, ανάλογα με τις συμμετοχές).

Κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής από 18 Μαϊου (9.00πμ ως 14.00 μμ) στο Πολιτιστικό Δ. Αλίμου, Λ. Ιωνίας 96, ημιόροφος, τηλ.: 210 9942500, 210 9935760.

ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις και τη διαπραγμάτευση (14.05.2015):

Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές -τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στις διαπραγματεύσεις.

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας. Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου.

Όχι, όχι... Δεν σχεδίαζε κάλπη!...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 15.05.2015

Η πώληση του Ελληνικού δεν είναι επένδυση!

της Γιούλης Καμπούρη *

Η πώληση του Ελληνικού στην Lamda Development (Λάτση) δεν είναι απλό σκάνδαλο, αλλά ματαίωση οποιασδήποτε δυνατότητας ν’ αναπτυχθεί -ή ακόμα και να επιβιώσει!- το Λεκανοπέδιο της Αθήνας και των εκατομμυρίων κατοίκων της.

Συγκεκριμένα η πώληση του Ελληνικού:

Δεν είναι «επένδυση», όπως θέλουν να το παρουσιάσουν, αλλά έγκλημα που απειλεί την ίδια μας την επιβίωση, με προέκταση προς το μέλλον, επειδή αφορά και τις ερχόμενες γενιές. Συγχρόνως, είναι έγκλημα πολιτιστικό γιατί απειλεί να αποκλείσει την ανάδειξη σημαντικών μνημείων χιλιάδων χρόνων θαμμένων στο έδαφός της. Και τέλος, είναι έγκλημα καθαρά οικονομικό.

Η αστυνομία συλλαμβάνει ασθενή του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Ενημερωθήκαμε μόλις σήμερα (σ.σ. χθες) ότι την περασμένη Δευτέρα μετανάστης ασθενής μας, που μόλις είχε φύγει από το ιατρείο, συνελήφθη από την αστυνομία στο σταθμό του μετρό Ελληνικού.

Η μόνη παρανομία που είχε κάνει είναι ότι δεν είχε νομιμοποιητικά χαρτιά, αφού λόγω της έλλειψης όλων των ενσήμων που απαιτούνται δεν μπορούσε να ανανεώσει τα χαρτιά του.

Ο άνθρωπος αυτός ζήτησε την βοήθεια μας και του την προσφέραμε, όπως και κάνουμε σε κάθε πολίτη που την ζητάει.

Άγιος Δημήτριος: Ξεκινούν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς για την περίοδο 2015-16

Από τις 20 Μαΐου 2015 έως 15 Ιουνίου 2015, κατά τις εργάσιμες μέρες, από 9.00 έως 13.00, θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για εγγραφή παιδιών από 18 μηνών έως 5 ετών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Αγίου Δημητρίου, για το σχολικό έτος 2015-2016.

Οι αιτήσεις που αφορούν σε παιδιά ηλικίας 18 μηνών έως 2,5 ετών θα κατατίθενται στον 1ο και 4ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, όπου θα λειτουργήσουν τμήματα 2ης Βρεφικής ηλικίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα σχετικά έντυπα από τον πλησιέστερο σ’ αυτούς Παιδικό Σταθμό. Επίσης, μπορείτε να τα βρείτε πιο κάτω, στα συνημμένα αρχεία.

Η κατασκήνωση του δήμου Αγίου Δημητρίου ανοίγει τις πόρτες της

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η κατασκήνωση του δήμου Αγίου Δημητρίου θα ανοίξει τις πόρτες της στη Ραφήνα, στις 13 Ιουνίου, μια μέρα μετά το κλείσιμο των
Δημοτικών Σχολείων και θα λειτουργήσει για 6 περιόδους, γεγονός που θα επιτρέψει να φιλοξενηθούν ακόμα περισσότερα παιδιά!

Οι αιτήσεις συμμετοχής και τα λοιπά δικαιολογητικά θα γίνονται δεκτά από τη Δευτέρα 18 έως Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 και ώρες 9.00 πμ έως 1.00 μμ στον Οργανισμό Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας (ΟΠΚΑΠ), στο 2ο όροφο του Δημαρχείου (Αγίου Δημητρίου 55).

Απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής:

Του λέω, ρε παππού,...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 15.05.2015

Ζωντανές ελπίδες της Καλλιθέας για παραμονή στην κατηγορία, αφού νίκησε 2-1 τον Ηρακλή Ψαχνών

Ζωντανές ελπίδες της Καλλιθέας για παραμονή στην κατηγορία, αφού νίκησε 2-1 τον Ηρακλή Ψαχνών κι έφτασε στους 12 βαθμούς τον Παναιγιάλειο.

Η ήττα της ομάδας του Αιγίου στην Ερμιονίδα, έδωσε στην Καλλιθέα την ευκαιρία να ελπίζει για παραμονή. Για να γίνει αυτό, έπρεπε η αθηναϊκή ομάδα να νικήσει τον Ηρακλή Ψαχνών, όπως κι έπραξε.

Αν και το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για την ομάδα της Εύβοιας, με τον Πουλάκο στο 15' να ανοίγει το σκορ, η Καλλιθέα αντέδρασε.

Ο μπαλτάς της… αριστείας και της αξιοκρατίας

γράφει ο Γιώργος Καββαδίας *

Ήταν όλοι εκεί στο κλειστό γήπεδο «Σπύρος Λούης» του Αμαρουσίου και θα συνάχισαν στο Σύνταγμα με αντιδραστικές εκδηλώσεις τύπου κατσαρόλας, όπως
πρωτοεμφανίστηκαν στη Χιλή το 1973, από τις «νοικοκυρές» και τους «νοικοκυραίους» της αστικής τάξης για να ρίξουν τον Αλιέντε.

Ένας εσμός των πιο αντιδραστικών θέσεων και απόψεων που έχει οδηγήσει τη δημόσια εκπαίδευση σε κατάρρευση εκτοξεύοντας τα ποσοστά μαθητικής διαρροής στα ύψη και πετώντας στον… Καιάδα της αμάθειας και της αμορφωσιάς στρατιές μαθητών που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Η «Πρωτοβουλία» πρώην υπουργών, επίλεκτων πολιτικών εραστών της ευρωδουλείας και των μνημονίων, πρυτάνεων και καθηγητών των ΜΑΤ και της βίας, υποτακτικών και «πρόθυμων» διανοουμένων που όλα αυτά τα χρόνια «σιωπούσαν» ή λασπολογούσαν κάθε αίτημα και αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας υμνώντας κάθε νεοφιλελεύθερο μέτρο των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ που ξεθεμελίωνε τη δημόσια εκπαίδευση.

Συνεστίαση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 1.00μμ


Οι ακτές του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που πήραν φέτος Γαλάζια Σημαία

Καλά νέα για τα νερά στις ακτές του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που αναδεικνύεται φέτος με το πιο επίσημο τρόπο ως περιοχή με τις ποιοτικότερες ακτές της Αττικής.

Προχθές ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), τον Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το 2015.

Από τις 395 συνολικά βραβευμένες ακτές της Ελλάδας, οι 4 βρίσκονται στον Δήμο των 3Β. Συγκεκριμένα αυτές είναι:

  • Βάρκιζα
  • Αστέρας Βουλιαγμένης
  • Βουλιαγμένη
  • Βούλα A

Άκου όταν μιλάς δάσκαλε!

Το παρόν άρθρο γράφτηκε με όρους παιδαγωγικής και διδακτικής πράξης, με σκοπό να προβληματίσει και να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στο καθημερινό τους έργο.

Γίνεται μια προσπάθεια να τονιστεί η καλή τακτική του δασκάλου να ακούει τους μαθητές του μέσα και έξω από την τάξη, να αναδειχθεί η καλή πρακτική της συνθετικής έκθεσης, να αναφερθεί η αναγκαιότητα της εναλλαγής των μεθόδων διδασκαλίας, να αναλυθεί η τεχνική επίτευξης ήρεμου κλίματος στην τάξη και να επισημανθεί η αξιοποίηση της επικαιρότητας και των ενδιαφερόντων των μαθητών.


Επιπροσθέτως, γίνεται λόγος και για την καλή συνήθεια του δασκάλου να επιβραβεύει την προσπάθεια των μαθητών και όχι την εξυπνάδα.

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει...


Πηγή: i-kyr.gr

Το εξτρεμιστικό Κέντρο βγήκε στο πεζοδρόμιο

γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης


Εκατό ημέρες κυβέρνηση της Αριστεράς, οι νεκροί αναστήθηκαν και οι κυριλέδες βγήκαν στους δρόμους.

Οι προστάτες της λογικής και του Διαφωτισμού μαζεύτηκαν την Τρίτη το βράδυ έξω από τη Βουλή για να βροντοφωνάξουν «Όχι Μπαλτάς στην Παιδεία!», όπου «Μπαλτάς» είναι ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς (τι στο καλό, ο Σεφερλής τους γράφει τα λογοπαίγνια;) και «Παιδεία» είναι η νεοφιλελεύθερη εκπαίδευση των ονείρων τους.

Αν μπορούσαν, θα τα έφτιαχναν τα Πανεπιστήμια στις αυλές των επιχειρήσεων, για να διαλέγει ο επιχειρηματίας τους φοιτητές σαν να είναι σύκα σε καλάθι.

Σχετικά με τις νέες αλλαγές στο Λύκειο και στο σύστημα εισαγωγής

Ο «Πίθος των Δαναΐδων» ή ρίχνοντας νερό μέσα σε κόσκινο
γράφει ο Χρήστος Κάτσικας

Ένα από τα τρία βασικά ζητήματα του νομοσχεδίου αποτελεί η Υπουργική Τροπολογία «Τροποποίηση διατάξεων του ν.4186/2013 - Θέματα Γενικού και Επαγγελματικού
Λυκείου» η οποία αφορά στη διάρθρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Γενικών Λυκείων και στο νέο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση.

Στην Εισηγητική Έκθεση που συνοδεύει την Τροπολογία επισημαίνεται ότι πρόκειται για θέσπιση μεταβατικού πλαισίου για το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που «θα ισχύσει έως ότου μετά από ευρύ διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θεσμοθετήσουμε συνολικά νέο σύστημα για το Λύκειο».

Ωστόσο, ενώ το Υπουργείο Παιδείας εστιάζει όλη την επιχειρηματολογία του στην αιτιολόγηση των αλλαγών, καμία συζήτηση δεν γίνεται για το περιεχόμενο και την ουσία της φοίτησης στη Λυκειακή εκπαίδευση.

Όλα «τα φρούτα» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην ...πίστα. Επώνυμα «λαμπερά» θαλασσοδάνεια

γράφει ο Θόδωρος Βαρίκος

Στο εδώλιο με σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες στέλνει η Εισαγγελέας Εφετών κ. Μαρία Σουκαρά-Κατσικάδη, 40 άτομα που εμπλέκονταν με δραστηριότητες του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (πρώην μέλη του Δ.Σ του, γνωστούς επιχειρηματίες, στελέχη τραπεζών, εφοπλιστές, ανθρώπους των Μ.Μ.Ε. κ.α).

Οι κατηγορίες έχουν να κάνουν με τα γνωστά θαλασσοδάνεια, που δίνονταν αφειδώς σε κολλητούς, ημέτερους, διαπλεκόμενους με τις εκάστοτε πολιτικές εξουσίες και κυρίως στυγνούς ...εκβιαστές.


Η ζημιά που προκλήθηκε σε βάρος της τράπεζας και του ελληνικού δημοσίου, πλησιάζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όχι μόνον δεν εξυπηρετούνταν αλλά απεναντίας ούτε τηρούνταν οι όροι των συμβάσεων, ούτε εγγυήσεις δίδονταν, με τελική συνήθη κατάληξη σε οφ-σόρ εταιρείες, για να «χάνονται» τα ίχνη των τραπεζικών λογαριασμών, και σε αγορές ακινήτων στο εξωτερικό.

Άρχισε το δημοψήφισμα...


Πηγή: i-kyr.gr