Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ο αντιδήμαρχος ήταν δίπλα και φωτογράφιζε - Δεν είδε, ούτε μύρισε... (φωτογραφίες)



Διάβασα και ξαναδιάβασα το πόνημα (δείτε το εδώ) του εντεταλμένου για την καθαριότητα στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης αντιδημάρχου,
αλλά ομολογώ ότι άκρη δεν έβγαλα.

Ορμώμενος από το γεγονός ότι βρήκε καμμένα κάποια σημαιάκια στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Σούρμενα, δημοσιοποίησε τις σκέψεις του, που με λίγο περαιτέρω ανάπτυξη του θέματος δεν θα είχε τίποτε να ζηλέψει από το Μανιφέστο των Μαρξ - Ένγκελς ή τα μπεστ σέλερ των Τζέημς Τσέηζ και Λουίς Λαμούρ.

Μόνο που -σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις που η δημοτική αρχή "εντόπιζε" τους ενόχους πριν την αστυνομία- αυτή τη φορά ο αντιδήμαρχος αναφωνεί με πολύ πόνο και περισσότερο νόημα: "Η Ελλάδα κινδυνεύει αλλά από ποιους?".

Όμως κάνανε κι άλλοι βόλτα χθες στις πλατείες των Σουρμένων. Και τι είδαν...

Τα πάνω κάτω στο Ελληνικό

της Βάλιας Μπαζού


Κραδασμούς ακόμα και στο αρραγές μέτωπο εκείνων που μέχρι σήμερα είχαν πειστεί ότι τα 6.500 στρέμματα του παραλιακού μετώπου και της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού θα μετατραπούν σε «ελληνική Ριβιέρα» έφερε η αποκάλυψη από το «Π» των σχεδίων της Lamda Development για την εκμετάλλευση του χώρου, που για πρώτη φορά είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σχέδια που αποκαλύπτουν ότι η ανάπτυξη της περιοχής προβλέπει επί της ουσίας τη δημιουργία μιας «κλειστής» πόλης, με περιορισμένη πρόσβαση για τους πολίτες, αλλά και ενός «Μητροπολιτικού» Πάρκου, που στην πραγματικότητα έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μελλοντικών κατοίκων και τουριστών της περιοχής και όχι των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού.

Η αποκάλυψη των σχεδίων «πάγωσαν» τους όμορους δήμους και τους κατοίκους τους, αφού τα σχέδια αποκαλύπτουν ότι οι χρήσεις γης απειλούν την εύρυθμη λειτουργία της οικονομικής ζωής των δήμων.

Αλήθεια σε αυτή την Πόλη τελικά ποιος είναι ο Τελώνης και ποιος ο Φαρισαίος?

Στο διαδίκτυο τον αποκαλούν ψάλτη, επειδή ψέλνει...
τον αποκαλούν και αυτοφωράκια, γιατί κάνει τη βρώμικη δουλειά
του αφεντικού του που τον προσέλαβε με τα λεφτά των δημοτών
Στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης η σχέση των πιστών με την εκκλησία περνά μέσα από την έγκριση ή μη του παιδιού που είναι για όλες τις δουλειές… του παιδιού
που τα κάνει όλα… είναι ένα παιδί θαύμα.

Κάθε Κυριακή στο εκκλησίασμα αλλά και στις εθνικές εορτές καταγράφει με λεπτομέρεια τις μετάνοιες και τους σταυρούς των πιστών…

Ελέγχει ποιοι κάθονται στα επίσημα και ποιοι όχι... Βιντεοσκοπεί αλλά και φωτογραφίζει το αφεντικό του, αλλά και όσους δεν πήραν έγκριση από τον ίδιο για το τι θα κάνουν την ώρα της λειτουργίας… Είναι ένα παιδί μάλαμα…

Σχέσεις Κουμουτσάκου-εκβιαστών αποκαλύπτει το «Έθνος» - Κυβέρνηση: Μαζί με την αγωγή να καταθέσει και τα τιμολόγια

Τις ένθερμες σχέσεις του εμπλεκόμενου σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού Τ. Μουσσά με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο, αποκαλύπτει δημοσίευμα του «Έθνους» προκαλώντας την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

«Η νέα ηγεσία της ΝΔ, είναι έκθετη και οφείλει εξηγήσεις στην κοινή γνώμη για την δυσώδη αυτή υπόθεση», τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Μουσσάς ήταν ένας από τους δεκάδες δημοσιογράφους με τους οποίους συνομιλούσα, αρκέστηκε να δηλώσει στο Έθνος ο Γ. Κουμουτσάκος.

Έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης, 27 - 31 Μαρτίου τις ώρες 7.00-9.00μμ

Το 3ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης συνεχίζεται με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης, σήμερα την Κυριακή 27 Μαρτίου τις ώρες 7.00-9.00μμ.

Η έκθεση γίνεται στα γραφεία της δημοτικής κίνησης "ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη" και θα διαρκέσει έως την 31 Μαρτίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προσφορά τροφίμων για το Δίκτυο Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-πόλις.

Η τρύπια ομπρέλα

Ήταν η πρώτη υψηλή συνάντηση Ευρωπαίων αξιωματούχων μετά το σοκ του τρομοκρατικού χτυπήματος στις Βρυξέλλες.

Με τις ενδείξεις να πληθαίνουν ότι οι δράστες των Βρυξελλών ανήκαν στον ίδιο πυρήνα με τους δράστες του Παρισιού, τέσσερις μήνες νωρίτερα, κι ότι υπήρχαν πληροφορίες που ενδεχομένως θα βοηθούσαν στην αποτροπή του κακού.

Ό
μως, οι δηλώσεις που έκαναν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ε.Ε. μετά το συμβούλιό τους το βράδυ της Πέμπτης ακούγονταν σαν χιλιοπαιγμένη κασέτα: "Πρέπει να βελτιωθεί η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εθνικών αρχών ασφαλείας". "Η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να περάσει από τα λόγια στις πράξεις".

Ηλιούπολη: Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Το ζεϊμπέκικο της Κατίνας", τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 8.00μμ


Συζήτηση με τη συγγραφέα Πένυ Παπαδάκη και παρουσίαση του μυθιστορήματός της "Το ζεϊμπέκικο της Κατίνας", στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αλληλεγγύης που διοργανώνει η δημοτική κίνηση "ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη".

Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία της κίνησης, Ηρώς Κωνσταντοπούλου & Ηρακλείτου 1, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 8.00μμ.

Το "ζεϊμπέκικο της Κατίνας" είναι μυθιστόρημα βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία.


Λίγα λόγια για το βιβλίο: