Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Θέλει αρετή και τόλμη η μάχη για την εξουσία



Δεν ξέρω αν είναι στο DNA των Ελλήνων το "νυν υπέρ πάντων ο αγών", αλλά σίγουρα δεν είναι η διαλεκτική (διαλεκτική, από το ρήμα διαλέγομαι = συνομιλώ και διαλέγω, ξεδιαλύνω, στην αρχική σημασία είναι η τέχνη της συνομιλίας, της συζήτησης).


Αν παρατηρήσουμε τις αντιδράσεις ορισμένων μετά την εκβιαστική ψήφιση του 3ου μνημονίου ή συμφωνίας, διακρίνουμε μια πλήρη σύγχυση μετά από κάποια γεγονότα που υπερβαίνουν τις αντοχές, τις επιθυμίες, τα όρια της σκέψης τους.

Εύκολη λύση είναι η άρνηση, η απογοήτευση, ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός για οτιδήποτε είναι κόντρα στην δικές τους επιθυμίες, το πληγωμένο εγώ τους.

Διαγραφή χρεών έως 20.000 ευρώ σε τράπεζες και εφορία

Διαγραφή χρεών προς τράπεζες και Δημόσιο, ύψους μέχρι και 20.000 ευρώ προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στην
Βουλή μαζί με το νέο μνημόνιο.

Η νέα ρύθμιση, περιλαμβάνεται στο νόμο Κατσέλη και ανοίγει την πόρτα σε χιλιάδες οφειλέτες που έχουν μηδενικά εισοδήματα και δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία και να πετύχουν το σβήσιμο όλων των υποχρεώσεών τους αρκεί να μην ξεπερνούν τα 20.000 ευρώ.

Με άλλες διατάξεις που περιέχονται στην τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα μέσα από τις διατάξεις του Νόμου 3869/2010 για ρύθμιση ή για διαγραφή χρεών και προς τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους κ.λ.π.

Παιχνίδια εντυπώσεων

γράφει ο Νίκος Σβέρκος

Με ένα αμφίρροπο παιχνίδι εντυπώσεων μοιάζει πλέον η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κάθε τάση αναζητά τη «χρυσή τομή», που θα συμβιβάσει την πολιτική συνέπεια με την πολιτική αποτελεσματικότητα.

Η τράπουλα ανακατεύεται, όμως, μετά τη δήλωση στελεχών του Μαξίμου, ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, επιλογή που μεταφράζεται σε «πρόκληση» προς τους διαφωνούντες να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Είναι όμως τόσο εύκολη αυτή η επιλογή;

Φαίνεται ότι για την Αριστερή Πλατφόρμα το συγκεκριμένο ερώτημα δεν είναι τόσο εύκολο να απαντηθεί, μιας και στο εσωτερικό της υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για τη δέουσα τακτική.

Σε αποκλειστικότητα η υπερπολυτελής θαλαμηγός με την οποία ο Τσίπρας επισκέφτηκε την Μήλο

Η σκατοψυχία ορισμένων υπεραριστερών δείχνει ότι ο γκαιμπελισμός δεν έχει σύνορα... από τον Πρώτο Θέμο το περιμέναμε,
αλλά και αυτοί ίδιοι είναι τελικά.

Με κίνδυνο της ζωή του ο ατρόμητος φωτογράφος κατάφερε να βγάλει φώτο την υπερπολυτελή θαλαμηγό,στην οποία επιβιβάστηκε ο Αλέξης, χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι πάνοπλοι φρουροί του μεγαλοεφοπλιστή Πολάκη.

Η δωδεκαόροφη θαλαμηγός είναι πυρηνοκίνητη ενώ φήμες λένε ότι στους υποθαλάσσιους ορόφους της υπάρχει το μυστικό στρατηγείο της λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Θα δεχτούμε την αλήθεια;

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Ζούμε μια τέτοια συγκυρία, ώστε τα γεγονότα τρέχουν πριν προλάβει η συνείδησή μας να τα καταγράψει και να τα αξιολογήσει. Χιλιόμετρα μπροστά από σχεδιασμούς και προβλέψεις.

Πριν προφτάσουμε να σκεφτούμε και να πάρουμε μια θέση, αλλάζουν θέσεις τα πράγματα και μας σπρώχνουν σε άλλη θέση.

Κι από θέση σε θέση μένουν πίσω ευχολόγια, αυταπάτες, επιθυμίες, αγάπες, συμπάθειες. Και -αυτό κι αν είναι- εκπίπτουν σε ειρωνεία αποφάσεις, συλλογικές ή ατομικές, και προθέσεις, συλλογικές ή ατομικές επίσης.