Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο κόσμος γυρνάει στο ΣΥΡΙΖΑ όπως στρεφόταν πάντα στην Αριστερά τις δύσκολες στιγμές (φωνητικό)


Η βουλευτής και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, μιλά στο Κόκκινο για την αυτοδιοίκηση, την υποψηφιότητά της και την Αριστερά.

Για να ακούσετε την συνέντευξη πατήστε εδώ.

Πηγή

Αγρια φαγώσιμα χόρτα της Ελλάδας

Στην Ελληνική ύπαιθρο υπάρχουν πολλά άγρια φαγώσιμα χόρτα.
Πολλοί δεν τα γνωρίζουν εκτός από ένα δυο είδη, που ίσως έχουμε ψωνίσει για να φτιάξουν χόρτα ή πίτες.
Τα άγρια χόρτα που φυτρώνουν στους αγρούς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, ω-3 λιπαρά οξέα και σε α-λινολενικό οξύ, συστατικά που συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού.
Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω μερικά για την πιο εύκολη αναγνώριση,  αξιοποίηση και χρήση τους στη διατροφή μας.


Αγκινάρα άγρια-Cynara cardunculus


Άλλες ονομασίες: Αγριαγκινάρα, αγκιναράκια, χαρακάκια
Οικογένεια: Αστεροειδών-Asteraceae


Πολυετές φυτό που φτάνει πάνω από 1 μέτρο ύψος. Βρίσκεται αυτοφυές σε όλες τις θερμές περιοχές της Ελλάδας, σε ακαλλιέργητα μέρη.
Μαζεύονται οι τρυφεροί βλαστοί, τα φύλλα και οι ανθοκεφαλές, την άνοιξη πριν ανθίσουν. Μαγειρεύονται βραστές με άλλα λαχανικά (αλλά πολίτα), αλλά και με κρέας.
Οι μικρές ανθοκεφαλές μαγειρεύονται με αυγά ομελέτα και μπορούν να γίνουν και τουρσί.

με λιγες σταγόνες λεμόνι στο νερό χάνεις βάρος?

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν κατά καιρούς ακούσει από κάπου ή και έχουν εφαρμόσει τη μέθοδο της κατανάλωσης με το πρωινό ξύπνημα νερού με λίγες σταγόνες λεμόνι, ως τρόπο απώλειας βάρους.

Στην πραγματικότητα όμως, κατά αυτόν τον τρόπο,όχι βάρος δεν θα χάσουν αλλά θα κάνουν και κακό στην υγεία τους.

Καταρχήν δεν υπάρχει φυσικά κανένας λόγος και καμιά επιστημονική εξήγηση που να δείχνουν ότι το εν λόγω «μαντζούνι» βοηθάει στο να χάσoυμε βάρος, να κινητοποιήσουμε το λίπος μας και άλλα αντίστοιχα.

Παράλληλα όμως, ένα όξινο ρόφημα όπως αυτό, όταν καταναλώνεται με άδειο στομάχι και μετά από το βραδινό ύπνο, οπότε και το περιβάλλον στο στομάχι μας είναι αρκετά όξινο, μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει
ακόμη και στομαχικά προβλήματα, από απλές καούρες και ξινίλες μέχρι και γαστρίτιδες.

Μήνυσε το Υπουργείο Υγείας ο Δήμος Σίφνου

Υλοποιώντας την απόφαση της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων της Σίφνου στις 23 Νοεμβρίου 2013, ο Δήμος Σίφνου προχώρησε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του Υπουργείου Υγείας, της 2ης ΔΥΠΕ και της Διοίκησης του Νοσοκομείου της Σύρου λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης του Περιφερειακού του Ιατρείου, με το απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο ιατρικό προσωπικό.

Στην μηνυτήρια αναφορά που υπογράφεται από το Δήμαρχο, Ανδρέα Μπαμπούνη, επισημαίνεται ότι η υποστελέχωση  του Κέντρου, δημιουργεί πλέον σοβαρούς κινδύνους για την ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της Σίφνου.

Πηγή