Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Πόροι για όλους τα «σπαταλώμενα» τρόφιμα

του Κώστα Βενιώτη *

Ενώ 870 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη λιμοκτονούν και υποφέρουν από την πείνα, τεράστιες ποσότητες τροφίμων κατά μήκος όλων των κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας, από την παραγωγή μέχρι την τελική κατανάλωση των νοικοκυριών, χάνεται και καταλήγει στα σκουπίδια.

Η σπατάλη αυτή έχει δραματικές κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Επισιτισμού και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO):

Πασχαλινό Μπαζάρ του Μητροπολητικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, την Κυριακή 10 Απριλίου, ώρες 10.00πμ - 06.00μμ

Ηχητικό: «Επιτέλους οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών θα μεταφερθούμε στον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας»

Για αποκατάσταση αδικιών και δικαιωμάτων των εργαζομένων με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση κάνει λόγο το μέλος του δ.σ. της ΟΙΕΛΕ Δημήτρης Σελέκος μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4.

Μέχρι τώρα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια υπαγόταν στο… υπουργείο εμπορίου με αποτέλεσμα να επικρατεί ασυδοσία εκ μέρους κάποιων σχολαρχών στον τρόπο αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα σχολεία τους.

Ο κ. Σελέκος μιλά για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί συνάδελφοί του και οι συνδικαλιστές με τις διώξεις που υφίσταντο και τονίζει ότι αποκαθίσταται μια μεγάλη αδικία και τα δικαιώματα τους.

Ακούστε:

στο κόκκινο

Ρένα Δούρου: Το Δημόσιο έπρεπε να είχε εκσυγχρονιστεί... χθες

Συνέντευξη στην Τέτη Ηγουμενίδη

Πλήρη υλοποίηση του νέου σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, μέχρι το 2020, με έργα υποδομής αξίας 408 εκατ. ευρώ και κλείσιμο της Φυλής, περιλαμβάνει το σχέδιο της Περιφέρειας με την υπογραφή της περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου.

Στην αποκλειστική της συνέντευξη στην «Ν» η κα. Δούρου μιλά επίσης για την αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, σχολιάζει την αντίληψη που την καθιστά «χρυσή εφεδρεία» του κόμματός της, δηλώνει σαφή απέχθεια για τα «τηλεπαράθυρα», ενώ επισημαίνει την ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν, όπως για παράδειγμα αυτών για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης υπογραμμίζοντας:

«Κι εδώ δεν χωρούν κανενός είδους δικαιολογίες και άλλοθι σχετικά με την… ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Υπάρχουν απλές σχετικά κινήσεις που έπρεπε να έχουν γίνει… χθες».

Locomondo @ Kapu's garden στο Ελληνικό, την Κυριακή 10 Απριλίου στις 5.00μμ

Γνώρισε το αγαπημένο σου συγκρότημα από "πολύ" κοντά.
Οι Locomondo έρχονται στη γειτονιά σου με διάθεση για…
τζαμάρισμα!

Τελευταία εμφάνιση στα πλαίσια του "Locomondo Athens bars tour 2016" στον κήπο του αγαπημένου Kapu... σας περιμένουμε για πολύ χορό και κέφι την Κυριακή το απόγευμα... έξω @ Kapu's garden!!!

Φίλοι μας, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που τόσα χρόνια έρχεστε σε εμάς.
Τώρα ήρθε η ώρα να ξαναέρθουμε εμείς σε εσάς.

"Πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα & Ευρώπη: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημαρχείο Γλυφάδας, την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 7.30μμ


Αυτοί που...

Αυτοί που δρουν ανενόχλητα μέσα στους πρόσφυγες...

Αυτοί που παριστάνουν τους ακτιβιστές και τους σπρώχνουν σε σκοτεινά μονοπάτια που οδηγούν σε αδιέξοδο και στην διπλή απελπισία...

Αυτοί που δεν τους αφήνουν να πάνε στα κέντρα υποδοχής.

Αυτοί που τους βάζουν να κλείνουν δρόμους.

Αυτοί που θέλουν να σπρώξουν μια κοινωνία -που τους συμπόνεσε, τους βοήθησε, τους προστάτεψε από την πρώτη στιγμή, μέσα στη δική της δυστυχία- ενάντιά τους, ποιοι είναι;;;

Οι κλειστοί δρόμοι στην Ελλάδα θα συγκινήσουν αυτούς που κλείνουν τα σύνορα; Θα θορυβηθούν αυτοί που έχουν ήδη καταδικάσει τους κατατρεγμένους ανθρώπους, επειδή θα σφάζονται οι οδηγοί μαζί τους στην Ελλάδα;

Eleni Mytilinaki

Τα λερωμένα τ' άπλυτα

του Θανάση Καρτερού

Όλη η δόξα, όλη η χάρη! Ξεπέφτεις θες δε θες στα γαλλικά, βλέποντας τα ονόματα στον ατελείωτο κατάλογο των Panama Leaks.

Πρόεδροι κρατών και τα
σόγια τους, πρωθυπουργοί και τα σόγια τους, διάσημοι και τα σόγια τους. Ξεπλένουν νομίμως, φοροδιαφεύγουν νομίμως, κερδοσκοπούν νομίμως. Γαμούν και δέρνουν.

Διότι πώς αλλιώς να εκφραστείς για κείνους που τους «υπηκόους» τους μεν τους φορτώνουν φόρους, τον εαυτό τους δε τον φορτώνουν με τίτλους offshore που κρύβουν αφορολόγητους θησαυρούς;

Πασχαλινό Μπαζαράκι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού, την Κυριακή 17 Απριλίου, ώρες 11.00πμ - 8.00μμ


Στα νύχια του αστυνόμου Θεοχάρη

του Πέτρου Κατσάκου

Άργησε, αλλά τους βρήκε τους ενόχους το λαγωνικό του Κοινοβουλίου. Άργησε, αλλά τους ανακάλυψε τους φταίχτες ο διώκτης της επιχειρηματικής παραβατικότητας.

Και αφού τους ξετρύπωσε τους μπαγαπόντηδες, ο «αστυνόμος» Θεοχάρης του Ποταμιού πήγε στη Βουλή και ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τη λειτουργία της ΒΙΟ.ΜΕ., κάνοντας λόγο για καθεστώς ανομίας.

Όπως τονίζει, μάλιστα, στο ερώτημά τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομίας, το εγχείρημα αυτοδιαχείρισης του εργοστασίου «οδηγεί στην ασυδοσία».

Αννέτα Καββαδία: «Η υποκρισία περισσεύει από όσους διαμαρτύρονται για τις διαγραφές από την ΕΣΗΕΑ» (ηχητικό)

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, δεν έχει περάσει τόσος καιρός, ότι στη περίοδο του δημοψηφίσματος κάποιοι έκαναν προπαγάνδα ανερυθρίαστα» τονίζει μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 η δημοσιογράφος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,
Αννέτα Καββαδία.

Σχολιάζοντας την υπόθεση των διαγραφών από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ δημοσιογράφων των τηλεοπτικών σταθμών. Η κα Καββαδία αναφέρεται σε συγκεκριμένα περιστατικά της περιόδου και όπως σημειώνει «η υποκρισία περισσεύει από όσους διαμαρτύρονται».

Ακούστε:

στο κόκκινο

Το στοίχημα του υγιούς συνεταιρισμού @ Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Η αγροτική οικονομία είναι πολύ μεγάλο μέγεθος για να την αφήσουμε ως κοινωνία να αργοπεθαίνει στις χρόνιες παθογένειες.

Την ώρα μάλιστα που η χώρα δίνει τη μάχη να γυρίσει σελίδα και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι απλώς η επιβίωσή της, αλλά το να γίνει αναπτυξιακός μοχλός, κέντρο δημιουργίας με όλα τα χαρακτηριστικά της υγιούς επιχειρηματικότητας, με προφανές όφελος τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές, και ταυτόχρονα με εξωστρεφή προσανατολισμό.

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί είναι το κομβικό σημείο για την επιτυχία του σχεδίου ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα, αφού, όπως έχει δείξει και η παγκόσμια πρακτική, μόνο ο σωστά δομημένος συνεταιρισμός μπορεί να στηρίξει την αγροτική παραγωγή.