Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Εθελοντές του πρ. Κάμπινγκ Βούλας: "Εκπληρώνεται η βασική διεκδίκηση για ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες"

Η ανοικτή συνέλευση εθελοντών πολιτών πρ. Κάμπινγκ Βούλας επί τέσσερα χρόνια με τη δράση της διασφάλισε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων
των πολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση και χρήση της παραλίας, υλοποιώντας ταυτόχρονα στο χερσαίο χώρο του πρ. Κάμπινγκ Βούλας ποικίλες δράσεις, με τη συμμετοχή πολιτών και με την προσφορά πολλών συλλογικοτήτων, τονίζοντας έτσι και αναδεικνύοντας τη μεγάλη αξία του Δημόσιου χώρου.

Γλυφάδα: "Έλα να ζήσεις τη φύση, στην πόλη σου!", το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, από τις 10.00 το πρωΐ έως τις 12.00 το μεσημέρι


Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού οργανώνει το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωΐ εώς τις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κατράκη στη Γλυφάδα δράση για παιδιά με σκυταλοδρομίες, γέφυρες, διαδρομές με σκοινιά και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Το event στο facebook

Στο σάπιο κόσμο τού Κούλη άριστοι είναι οι πλούσιοι...

Πώς να μην τρελαθείς σε αυτήν τη χώρα; Η κυβέρνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι εξαναγκασμένη να υλοποιεί νεοφιλελεύθερα μέτρα στον οικονομικό τομέα τα οποία η θατσερική αξιωματική αντιπολίτευση, για ψηφοθηρικούς προφανώς λόγους, τα καταψηφίζει!

Η συζήτηση, ωστόσο, στη Βουλή για την Παιδεία μάς έδωσε την ευκαιρία να καταλάβουμε πόσο πλασματικό είναι το "τι Τσίπρας, τι Μητσοτάκης" κατά το "τι Παπάγος, τι Πλαστήρας".

“Έλληνες και Βουδισμός”: Πρώτη παγκόσμια παρουσίαση στον Φλοίσβο Π. Φαλήρου, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 7.30μμ

Πρώτη Παγκόσμια Παρουσίαση από τον Δρ Δημήτριο Βασιλειάδη

Θα προλογίσει η Δρ Ποτίτσα Γρηγοράτου-Παρνασού καθηγήτρια στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ειδική στην ελληνο-βουδιστική τέχνη της Γανδάρα


Ηλιούπολη: 5η Γιορτή Ανακύκλωσης στην Πλατεία Φλέμινγκ, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 10.00πμ - 8.00μμ

Ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει την 5η Γιορτή Ανακύκλωσης την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στην πλατεία Φλέμιγκ και ώρα 10.00πμ έως 8.00μμ.

Ανακυκλώνουμε γυαλί,
χαρτί, πλαστικό, ηλεκτρικές συσκευές, μπαταριές, φάρμακα, λάμπες & λαμπτήρες, μαγειρεμένο λάδι, cd-dvd, καπάκια.

Μοσχάτο: Μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς & αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ λόγω έργων στη Χρ. Σμύρνης

Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν εκ νέου τα έργα κατασκευής του βασικού αγωγού ομβρίων υδάτων στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Μοσχάτο που είχαν διακοπεί προσωρινά.

Οι εργασίες ολοκλήρωσης της κατασκευής του αγωγού θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης των εργασιών θα μεταφερθεί η λαϊκή αγορά.

Η "Βιριδιάνα" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 9.00μμ

Η τελευταία από τις 10 προβολές της σεζόν από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 9.00μμ με την ισπανική κοινωνική ταινία "Βιριδιάνα - Viridiana" (1961, Ασπρόμαυρη, 90΄).

Οι προβολές, που είναι δωρεάν, γίνονται στο Café Teatral Πολυμήχανο - Φλέμινγκ 58 & Ολυμπίας, Αργυρούπολη. Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα της σεζόν ήταν αφιερωμένο στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο.

Ο Νίκος Φίλης -ευτυχώς- δεν έχει κανένα κόμπλεξ (video)

του Δημήτρη Κανελλόπουλου


Ο Κυρ. Μητσοτάκης ήθελε να πουλήσει πνεύμα στη Βουλή για τους... αιώνιους φοιτητές, στη συζήτηση για την Παιδεία. Και βρήκε τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη για να "χτυπήσει". Νόμιζε...

«Επαναφέρετε τους αιώνιους φοιτητές. Γιατί το κάνετε; Νομίζω ότι έχω μια εξήγηση: ο κ. Φίλης, ως αιώνιος φοιτητής, αποφάσισε να πάρει το πτυχίο του! Δεν έχω άλλη εξήγηση» είπε νομίζοντας πως έλεγε κάτι ευφυές.

Αθώοι οι Χρήστος Κορτζίδης, Νάκης Εφραιμίδης & Παναγιώτης Κουλουρίδης για το άνοιγμα του Πάρκου της 129ΠΥ

Είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, 17 Νοεμβρίου 2014, και δυο μέρες μετά την υπογραφή της παραχώρησης του πρ. Αεροδρομίου του Ελληνικού από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στον Λάτση.

"Πτέρυγα Χρήστου Βλάχου" στο ΚΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία"

Ο αγώνας του Χρήστου Βλάχου για τα παιδιά με καρκίνο, τιμήθηκε χθες, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου με μια σεμνή τελετή και με μια επιγραφή τιμής που δίνει το όνομά του
στην Πτέρυγα Ημερήσιας Νοσηλείας του ΚΕΘ στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία".

Όπως έγραψε η κα Βασιλική Αλεβίζου στη σελίδα της στο facebook από όπου πήραμε και τη φωτογραφία:

Το 39ο Φεστιβάλ Δράμας τίμησε την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης για τη συλλογική ταινία «Ρήξη Τυμπάνου»

Στο 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2016, απονεμήθηκε εύφημος μνεία στην ταινία «Ρήξη Τυμπάνου» του κινηματογραφικού εργαστηρίου της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης.

Διαβάστε τι έγραψε για το Φεστιβάλ το περιοδικό «Αθηνόραμα», που κάνει το παρακάτω σχόλιο για την ταινία:

«Όσο για την ευχάριστη έκπληξη του φετινού φεστιβάλ ήταν δίχως άλλο το συλλογικό έργο «Ρήξη Τυμπάνου» που σκηνοθέτησε το Κινηματογραφικό Εργαστήρι της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης, ένα ευφυές σε σύλληψη ψευδο-ντοκιμαντέρ που μας έκανε να γελάσουμε και να πιστέψουμε ότι το σινεμά μπορεί να γίνει και... ομαδικό άθλημα.»

Λίγα λόγια για την ταινία από το flix.gr: