Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Γυμναστική μετά πληρωμής

του Στράτου Ιωακείμ

Είσαι ετεροδημότης και θέλεις να αθληθείς στο Α' δημοτικό στάδιο Αργυρούπολης; Τότε θα πρέπει να βγάλεις κάρτα και να πληρώσεις...

Με απόφαση
του Αθλητικού Οργανισμού (ΟΝΑΔΕΑ) της πόλης, από τις 7 Ιανουαρίου 2016 επιτρέπεται η είσοδος στο στάδιο μόνο σε όσους έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα που εκδίδει ο Οργανισμός -μετά την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών- ενώ για τους ετεροδημότες, εκτός από την κάρτα θα απαιτείται και μηνιαία συνδρομή πέντε (5) ευρώ.

Το γήπεδο θα παραμένει κλειστό τα Σαββατοκύριακα λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων των σωματείων!

Αλ. Τσίπρας: Κάποιοι φοροφυγάδες έχουν χάσει τον ύπνο τους - Κυβέρνηση: Να τελειώνουμε με τη φοροδιαφυγή

«Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με την προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που υποδέχθηκε (το μεσημέρι του Σαββάτου) στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Μπόργιανς για τη συμβολή του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Χαρακτήρισε σημαντικές τις πληροφορίες που έλαβαν οι ελληνικές αρχές και πρόσθεσε:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει πληροφορίες και λίστες, αλλά είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει πληροφορίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τις αξιοποιεί. Μετά τη λίστα Λαγκάρντ έχουμε τη λίστα Μπόργιανς. Είστε διάσημος στην Ελλάδα …»

N.Y.Times: Ο αριστερός υποψήφιος Μπ. Σάντερς προηγείται στις δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ - Η άποψή του για το ελληνικό χρέος


Ο Μπέρνι Σάντερς, ο σοσιαλιστικών απόψεων ανεξάρτητος γερουσιαστής του Βερμόντ, είναι πια πιθανό να εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ!

Η δημοτικότητα του Σάντερς έχει εκτιναχτεί στα ύψη το τελευταίο εξάμηνο
και ενώ πλησιάζουν οι πρώτες προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Νιου Χαμσάιρ και την Αιόβα, ο Σάντερς προηγείται στις δημοσκοπήσεις της Κλίντον και στις δυο πολιτείες (παρουσίαση δημοσκοπήσεων από τους New York Times, 12 Ιουνουαρίου).

Ταυτόχρονα, σε δημοσκόπηση του τέλους Δεκεμβρίου, ο Σάντερς προηγείται με 13 μονάδες του Τράμπ, εφόσον τελικά οι δυο τους αποσπάσουν το χρίσμα των κομμάτων τους (έρευνα του Πανεπιστήμιου Quinnipiac).