Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης: Κωνσταντάτος και Ξηνταβελώνης τον πρώτο χρόνο χαίρονται

Αφού ξεπεράσουμε το ότι ο κ. Ξηνταβελόνης εκτός από μαθηματικός μας προέκυψε και φιλόλογος! Αφού ξεπεράσουμε το ότι ο κ. Ξηνταβελόνης μόνο από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ ενημερώνεται για τις αποφάσεις
του δημοτικού συμβουλίου γιατί στα προηγούμενα 3,5 χρόνια που ήταν δημοτικός σύμβουλος, παρουσιάστηκε σε αυτό ελάχιστες φορές που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού!

Ερχόμαστε στην  ουσία του θέματος και στα πραγματικά στοιχεία και αριθμούς.

Κατ΄αρχήν ο κ. Ξηνταβελόνης παραδέχεται ότι στα τραπεζοκαθίσματα γίνεται πραγματικά μια μεγάλη αύξηση. Και στην Αργυρούπολη και στο Ελληνικό.

Επικαλείται ότι ορισμένοι καταστηματάρχες κάνουν κατάχρηση των τραπεζοκαθισμάτων δημιουργώντας προβλήματα στους πεζούς.

Έχουμε την ταπεινή γνώμη ότι το υπαρκτό αυτό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με τον τρόπο αυτό.

ΓΑΠ, Βενιζέλος, Λυκούδης αλλά και ΔΗΜΑΡ

Ο πολιτικός ζουρλομανδίας του κέντρου και της "κεντροαριστεράς" καλά κρατεί


Ζουρλομανδύας τυλίγει το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφού στη βαθιά πολιτική κρίση που το διαπερνάει έχει προστεθεί και η προσωπική, μέχρις εξαντλήσεως, αντιπαράθεση του «θρυλικού» πρώην πρωθυπουργού της χώρας Γ. Παπανδρέου με τον κατεξοχήν «άνθρωπο της εκάστοτε εξουσίας όλων των εποχών» Ε. Βενιζέλο.

Το μεγαλύτερο, ίσως, ανέκδοτο των τελευταίων χρόνων είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου σπεύδει να ιδρύσει κόμμα μπροστά στις εκλογές. Η τραγωδία, όμως, για τη χώρα είναι ότι βρίσκονται ακόμα κάποια στελέχη να πλαισιώνουν σε αυτήν την φαρσοκωμωδία τον κατ’ εξοχήν πρωθυπουργό της τρόικας και των μνημονίων, τον πρωθυπουργό της κοσμοπολιτικής αποεθνοποίησης του τόπου, ένα μακάβριο πιόνι του παγκοσμιοποιημένου φιλελεύθερου χρηματιστικού κεφαλαίου, που έχει τόσο ελάχιστη επαφή με πράγματα και καταστάσεις σε αυτή τη χώρα, ώστε να του επιτρέπεται με τη μεγαλύτερη άνεση να προβαίνει αδίστακτα και αυταρχικά στα πιο καταστροφικά επινοήματα που του σερβίρονται και συχνά στην υλοποίηση των περίεργων εμμονών του.

Μόνο αλήθειες για την εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.»

Με αφορμή τα όσα γράφτηκαν στο δελτίο τύπου και τα όσα ακούστηκαν από την εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» στη διημερίδα Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, που έλαβε χώρα στις 13.12.2014, με θέμα "ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ", φωτίζουμε το επίτηδες θολό και άγνωστο στους πολλούς σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των παραλιών σε ημετέρους και «αγοραίους».

Απαντώντας ένα προς ένα τα εννέα σημεία του αστείου δελτίου τύπου που κοινοποίησε η «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης παραθέτει ακριβώς κάτω από κάθε σημείο των σοφιστιών που αναφέρει η εταιρεία (δελτίο τύπου 15/12/2014 της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε. με τίτλο "ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ΨΕΜΑΤΑ", τα ανάλογα υπαρκτά, ακριβή και τα ΜΟΝΑ ΑΛΗΘΙΝΑ στοιχεία.

Στη συνέχεια παραθέτουμε ολόκληρο το δελτίο τύπου της ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ που καταρρίπτει τους μύθους και τα ψέματα με αλήθειες:

Με το εισαγγελικό πόρισμα τυλίξτε καμιά ρέγγα


Στις τρεις περίπου δεκαετίες που κάνω αυτή τη δουλειά, δεν έχω δει άλλη φορά εισαγγελική έρευνα που να αφορά τόσο σοβαρή υπόθεση όπως αυτή της προσπάθειας χρηματισμού
του βουλευτή Χαϊκάλη, που να τελειώνει τόσο γρήγορα, τόσο πρόχειρα και χωρίς καμιά διερεύνηση ακόμη και των πραγματικών περιστατικών.

Επίσης δεν έχω δει τόσο μικρό εισαγγελικό πόρισμα για τόσο μεγάλη υπόθεση που μερικές ώρες μετά τη συγγραφή του να γίνεται φεϊγ βολάν στα Μέσα Ενημέρωσης.

Δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της Δικαιοσύνης που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ο Εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος δεν την έκανε.

Και θα μου επιτρέψει όπως αυτός διατηρεί το δικαίωμα της “ελεύθερης κρίσης του Εισαγγελέα” την οποία χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ακόμη και για να βγάζει τέτοια εισαγγελικά πορίσματα με τα οποία ανθυπομειδιούν και τα μάρμαρα του Εφετείου, να διατηρώ και εγώ την ελεύθερη κρίση του δημοσιογράφου και την απλή λογική που προσπαθώ όσο μπορώ να διαφυλάξω μέσα στην προσπάθεια αντιστροφής της που γίνεται καθημερινά.

Το σκάνδαλο της πώλησης του Ελληνικού

γράφει ο Τάσος Ταστάνης *

Τους τελευταίους μήνες, και μετά τη συμφωνία του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση των 6.204 στρεμμάτων του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και των 3,5 χιλιομέτρων της παραλίας του Αγίου Κοσμά για 99 χρόνια στο μοναδικό «διαγωνιζόμενο», στην εταιρεία Lamda Development συμφερόντων Λάτση, ο αγώνας για τη διάσωση του Ελληνικού βρίσκεται σε κρίσιμη χρονική καμπή.

Από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα, έχει γίνει φανερό ότι κυβέρνηση, ΤΑΙΠΕΔ και εταιρεία, βλέποντας ότι πλησιάζει το πολιτικό τέλος της συγκυβέρνησης, προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα και να ολοκληρώσουν το οικονομικό «deal», αλλά και δήθεν να δεσμεύσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.


Αλλά, και από την πλευρά της Επιτροπής Αγώνα και των κινημάτων, πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε να σταματήσουμε την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος.

Τελευταία σημαντική εξέλιξη είναι η διενέργεια έρευνας από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς υπό τον Επίκουρο Εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση. Συγκεκριμένα διερευνάται αν έχει διαπραχθεί από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ κακουργηματική απιστία, ενώ έχουν οριστεί δύο πραγματογνώμονες για να αποτιμήσουν την πραγματική αξία της προς πώληση περιοχής.

Το σκίτσο της ημέρας...


του Μιχάλη Κουντούρη από την Εφημερίδα των Συντακτών