Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Γιατί δεν πρέπει να κάνετε καυτό αφρόλουτρο το χειμώνα

Αν ανήκετε σε αυτούς που θεωρούν ότι ένα καυτό αφρόλουτρο το χειμώνα είναι ό,τι πρέπει για να ζεσταθείτε και να τονώσετε το σώμα σας,
στο μέλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε τη στάση σας.

Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη τακτική που σύμφωνα με Ιάπωνες επιστήμονες, μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία για τη ζωή σας!

Οι ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο του Κιότο, ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 11.000 περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής, οι οποίες καταγράφηκαν στην Οσάκα μεταξύ 2005 και 2007.

Ακαταμάχητη ανάγκη για γλυκό μετά το φαγητό: τι σημαίνει;

Αποτελεί μία από τις συχνότερες ερωτήσεις ατόμων που προσπαθούν να χάσουν βάρος και το ένστικτό τους για «κάτι γλυκό» τους εμποδίζει.

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να φάνε κάτι γλυκό για να κλείσουν το γεύμα τους και αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους.

O πρώτος λόγος είναι η συνήθεια, η δύναμη της οποίας είναι πολύ μεγάλη. Στην περίπτωση αυτή δεν μιλάμε για πραγματική ανάγκη για ζάχαρη, αλλά για τo φαινόμενο κάποιος να είναι συνηθισμένος μετά από κάτι αλμυρό να τρώει γλυκό.

ΕΣΥ: Προκηρύχθηκαν 759 θέσεις τακτικού προσωπικού


Προκηρύχθηκαν σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, οι υπόλοιπες 759 θέσεις τακτικού προσωπικού ΤΕ και ΔΕ για τη στελέχωση των νοσοκομείων
της χώρας. Είχε προηγηθεί στις 16 Οκτωβρίου η προκήρυξη 226 θέσεων ΠΕ και ΥΕ.

Επομένως σήμερα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας ολοκληρώνεται η διαδικασία προκήρυξης για την πρώτη δέσμη προσλήψεων σε μόνιμο προσωπικό μετά από 6 χρόνια.

Το επόμενο διάστημα θα προωθηθεί και η δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων οι οποίες θα αφορούν σε μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό).

Η δημοτική κίνηση "Ξανά η πόλη μπροστά" για την αύξηση των δημοτικών τελών στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης


Στον Άλιμο η παιδική θεατρική παράσταση του ΜΚΙΕ την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στις 6.00μμ

Η θεατρική ομάδα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού παρουσιάζει την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στις 6.00μμ, στο «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου και Θησείου) την παιδική θεατρική παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, «Η μελωδία που έκανε τα αστέρια να μιλήσουν» του Γ. Βήχα.

Όλη η παραγωγή, συγγραφή του έργου, μουσική, κουστούμια, σκηνικά, σκηνοθεσία, κατασκευές για τα σκηνικά, είναι της ομάδας των εθελοντών του ΜΚΙΕ, οι οποίοι και παίρνουν μέρος στην παράσταση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

H πρώτη Ηπειρωτική μπύρα, χειροποίητη, φτιαγμένη με μεράκι από τα πιό εκλεκτά υλικά

Η Άρτα έχει πλέον την δική της μπύρα -«ΗΠΕΙΡΟΣ»- χάρη στην επιχειρηματική αναζήτηση αρτινών επιχειρηματιών, η οποία ως… περιπέτεια αρχικά, οδήγησε σ’ ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα, κατέληξαν οι χιλιάδες συμπολίτες μας, που αρχικά είχαν την ευκαιρία να την δοκιμάσουν στην 3η Γενική Έκθεση Άρτας, όπου έκανε και την… παρθενική της εμφάνιση…

Ποιοτική και γευστική μπύρα,
χωρίς τα συστατικά των άλλων ανάλογων προϊόντων, που παράγονται από μεγάλες βιομηχανίες και έχουν ευρεία κατανάλωση, είναι τα πρώτα σχόλια που ακούστηκαν και γράφτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης: ποιοι είμαστε

Στην Αττική είμαστε δέκα τέσσερα ΚΙΦΑ και πάνω από πενήντα σε όλη την Ελλάδα.

Συνεργαζόμαστε μεταξύ μας ώστε να μπορούμε καλύτερα να πραγματοποιούμε τους στόχους μας.

Μερίδα των ΜΜΕ μπερδεύουν -από λάθος ή όχι- τα δημοτικά ιατρεία, που τελευταία συνηθίζουν να αυτοαποκαλούνται “κοινωνικά”, διάφορες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, όπως και κοινωνικές δομές του κράτους με εμάς, τα “Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης”. Γι αυτό οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ποιοί είμαστε.

Το «οικονομικό NATO» προ των πυλών: Συζήτηση για την TTIP στην Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου

Τον Ιούλιο του 2013 στην Ουάσινγκτον, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωσαν την αρχή των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο ροής του κεφαλαίου διεθνώς, τον ρόλο των κρατών και των μεταξύ τους σχέσεων.

Πρόκειται για τη, διαβόητη πλέον, Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, γνωστή με τα αρχικά TTIP, μια συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ
και ΕΕ το περιεχόμενο της οποίας είναι αντικείμενο συζητήσεων που διεξάγονται στα κρυφά!

Η ΤΤΙΡ δεν είναι, απλώς, «μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που στοχεύει στην πολυεπίπεδη οικονομική ανάπτυξη».

Άγιος Δημήτριος: Κάλεσμα στην Ανοιχτή Γενική Συνέλευση της ΠΡΑΞΗΣ, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στις 10.00πμ

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου «Πράξη» πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση, ανοιχτή σε όποιον/-α επιθυμεί να συμμετάσχει.

Στις 10.00 το πρωί της Κυριακής συγκεντρωνόμαστε στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Αγίου Δημητρίου (Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη", Αγίου Δημητρίου 55, 17343) για να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό της πορείας του δικτύου, να συζητήσουμε, να καταθέσουμε σκέψεις και προβληματισμούς και να χαράξουμε τα επόμενα βήματα της δράσης μας στην τοπική κοινωνία.

Πρόσφυγες στο Παλαιό Φάληρο

γράφει ο Στέλιος Βαλέτας *

Φαίνεται πως η κρίση, τα τελευταία έξη χρόνια, έχει επηρεάσει πάρα πολύ εμάς τους Φαληριώτες. Πώς να εξηγήσω αλλιώς, το περίεργο γεγονός, να διακριθούμε στη
φιλανθρωπία. Εμείς που φημιζόμασταν πάντα για τόσα πολλά πράγματα εκτός από αυτήν.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Φάνηκε καθαρά στη τελευταία κρίση με τους πρόσφυγες που μετέφεραν μαζικά στο μεγάλο γήπεδο του ΤΑΕ KWO DO.

Το Βερολίνο γκρέμισε το τείχος του για να γεμίσει με τείχη όλη την υπόλοιπη Ευρώπη...

Όπου και να ταξιδέψω η Ευρώπη με πληγώνει, για να παραφράσω Γιώργο Σεφέρη. Το παραδέχονται και οι ίδιοι οι γραφειοκράτες της: "Η Ευρώπη δεν είναι σε καλή κατάσταση", ομολόγησε με κομψό τρόπο ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Αν ο πρόεδρος της Κομισιόν ήθελε να είναι πιο ειλικρινής θα μιλούσε για ευρωπαϊκή κατάντια σε όλα τα επίπεδα:

αντί, για παράδειγμα, να βοηθήσει ουσιαστικώς την Ελλάδα να ορθοποδήσει, οι τεχνοκράτες της την απειλούν με κατάρρευση στην περίπτωση που δεν αποδεχθεί ΦΠΑ 23% σε όλους τους τομείς τής ιδιωτικής εκπαίδευσης, τη δήμευση της πρώτης κατοικίας των ελλήνων και την απόλυτη φτωχοποίηση των συνταξιούχων της.

Άγιος Δημήτριος: Έξι συνεδρίες αυτογνωσίας στον πολυχώρο "Στέκι" - Έναρξη 14 Νοεμβρίου

Ένας κύκλος από έξι συνεδρίες αυτογνωσίας με τη βοήθεια της λογοτεχνίας, που θα μας βοηθήσει να κάνουμε ίσως το πρώτο βήμα για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα, με την καθοδήγηση
της ειδικού Μαρίας Στρίγκου.

Θα πραγματοποιηθούν έξι συναντήσεις, με έναρξη το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, ώρα 17:00 έως τις 19:00, στον πολυχώρο "Στέκι" - Ηπείρου 41 στον Αγ. Δημήτριο.

Ποδηλατοβόλτα στη Νέα Σμύρνη, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στις 10.00πμ


Τάχα μου τάχα μου…

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Ο Κραουνάκης έγραψε το τραγούδι το 2012 για την τρικομματική και πριν από λίγο καιρό το διαδικτυωμένο πανελλήνιο πληροφορήθηκε για το νέο τραγούδι του Σταμάτη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ! Χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου, για να ανακοπεί η ροή της μονταζιέρας…

Το ίδιο ακροατήριο εξεμάνη όταν είδε στο youtube τον Αλέξη Τσίπρα να λέει από το βήμα της Βουλής:

«Αν έχεις ένα σπίτι στην Κυψέλη και δεν μπορείς να το κρατήσεις, να το πουλήσεις και να πας σε μια πιο φτωχή περιοχή. Στο Περιστέρι. Κι αν δεν μπορείς και στο Περιστέρι, να πας σε ακόμα πιο φτωχή περιοχή. Στην Αγιά Βαρβάρα. Κι αν δεν μπορείς, να πας στη Σαλαμίνα. Κι αν δεν μπορείς, να μείνεις σε τσαντίρι».