Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Υπερπανσέληνος με δωρεάν συναυλία στο Ribas της Βάρκιζας, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Συναυλία κλασικής και έντεχνης μουσικής στο Ribas της Βάρκιζας διοργανώνεται με ελεύθερη είσοδο την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια πολύ σπάνια βραδιά από αστρονομικής άποψης, μιας και θα είναι ορατό το διπλό εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο της Υπερπανσελήνου και της Ολικής Έκλειψης Σελήνης (Supermoon Lunar Eclipse).

Στον πολυχώρο Αχίλλειον - Ribas (30ό χλμ. Λεωφ. Σουνίου, στη Βάρκιζα) την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9.00μμ θα εμφανιστούν οι:

Γλυφάδα: Προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης

Ο Δήμος Γλυφάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Γλυφάδας στο οποίο
θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής και τοπικής εμβέλειας.

Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Γλυφάδας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

"Μελτεμάκια του Αιγαίου" στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 8.00μμ



Μαθήματα πληροφορικής στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου με κόστος εξετάσεων 190ευρώ

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, σε συνεργασία με τον πιστοποιημένο συνεργάτη της Vellum Cambridge, I.C.T.C. υλοποιούν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

Δεξιότητες Πληροφορικής που οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Στο σύνολό του, το πρόγραμμα προωθεί τη διάδοση και την ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης και στηρίζει, πέραν των άλλων, τους δημότες που χρειάζονται την ενίσχυση αλλά και την πιστοποίηση των δεξιοτήτων τους.

Απομάκρυνση Σαγιά με νόημα, στη θέση του ο Καλογήρου

Σε αντικατάσταση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Σπύρου Σαγιά, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, τοποθετώντας στη θέση του το δικηγόρο
και γενικό γραμματέα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Μιχάλη Καλογήρου, με την απόφαση αυτή να μεταφράζεται ως μία σημαντική μεταβολή με συμβολικό χαρακτήρα.

Η θέση του γενικού γραμματέα θεωρείται καίρια, καθώς αφορά το νομοθετικό έργο μίας κυβέρνησης.

Η τοποθέτηση του κ. Σαγιά στη θέση αυτή μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου είχε προκαλέσει αρκετό θόρυβο εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο πρώην γενικός γραμματέας φερόταν να είναι πολιτικός φίλος και συνεργάτης διακεκριμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την εποχή του Σημίτη.

Διαφωνώ να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της ΝΔ από το λαό...


Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, στην Αγία Παρασκευή Ελληνικού, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Κάτοικοι της περιοχής «Αγία Παρασκευή» του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ευαισθητοποιημένοι με το θέμα των προσφύγων αποφάσισαν να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες ώστε να φιλοξενηθούν με εξασφαλισμένες τις βασικές τους ανάγκες.

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 10.00 - 11:00πμ στα γραφεία του Συλλόγου «Πρόοδος» και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού οι κάτοικοι που πήραν την πρωτοβουλία θα συγκεντρώνουν τα εξής είδη:

Προβοκάτσια η επέμβαση στην ertOpen

γράφει η Αγγέλα Νταρζάνου

Δυο μέρες μετά τις εκλογές, πριν ακόμα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) αποφάσισε, όλως τυχαίως,
να απασχοληθεί με το θέμα της ertOpen, του ραδιοφωνικού σταθμού που συντηρούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από την εποχή του "μαύρου" και συνεχίζει σήμερα να εκπέμπει, μετά το άνοιγμα της ΕΡΤ, με ευθύνη της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Παρότι οι προσαχθέντες, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης και ο ταμίας Δημ. Κούνης, αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση του εισαγγελέα και παρότι η κυβέρνηση δεν ελέγχει ούτε την ΕΕΤΤ ούτε τη βεβαίως Δικαιοσύνη, δέχεται τα πυρά.

Πολύ περισσότερο όταν η ΕΕΤΤ είναι ανεξάρτητη διοικητική αρχή, την οποία μάλιστα ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης έχει καταγγείλει ανοικτά, προσκομίζοντας μάλιστα στοιχεία στον εισαγγελέα για τη σύμβαση - σκάνδαλο που υπέγραψε με την Digea. Ποιος ασχολείται όμως με όλα αυτά;

Μπράβο Αλέξη!...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Χωρίς καθαρίστρια το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ελληνικού

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα… των καταργημένων δασκάλων και ειδικοτήτων έρχεται να προστεθεί άλλη μία εικόνα των αφημένων στο έλεος του θεού σχολείων.

Σ' αυτήν την Ελλάδα, στα προβλήματα που βιώνουν μαθητές και καθηγητές του δημόσιου σχολείου έρχονται να προστεθούν κι οι αδυναμίες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Μετά την απουσία συντήρησης των σχολικών κτηρίων και τη μείωση των κονδυλίων για την ικανοποίηση των βασικών αναγκών κάθε σχολικής μονάδας, άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται: Ο καθαρισμός! Οι σχολικές μονάδες του 1ου και 2ου Γυμνάσιου Ελληνικού δεν έχουν καθαρίστρια!!!

Για να μην χαθεί η τελευταία ευκαιρία

γράφει ο Ηρακλής Πλιάκης * 

Στις 5 Ιουλίου χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Εκείνο το βράδυ ήταν διάχυτο από αισιοδοξία και αίσθημα ανάτασης, ενώ ο λαός ήταν
έτοιμος να κάνει θυσίες, αρκεί να του δινόταν η δυνατότητα να προχωρήσει μπροστά με αξιοπρέπεια.

Δυστυχώς οι «εταίροι μας», εξαιρετικά κοντόφθαλμα, δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να επιτρέψουν στην Ελλάδα να κάνει επανεκκίνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ νικητή - έστω και στα σημεία.

Αναπόφευκτα, η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων βρήκε τον λαό να νιώθει ηττημένος και απογοητευμένος.

Τελικά, ο «κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ» υπήρχε και περίμενε. Κι ακόμη περιμένει…

γράφει ο Γιώργος Μελιγγώνης

Όταν οι βουλευτές της τότε «Αριστερής Πλατφόρμας» -αλλά και άλλοι- άρχισαν να διαφοροποιούνται από την κυβέρνηση στη Βουλή και η διάσπαση άρχισε να φαίνεται στον ορίζοντα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να αντιστοιχηθεί «ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε λοιδορηθεί εσωκομματικά και τού είχε καταλογιστεί ότι προσπαθεί να «προσπεράσει» το κόμμα και να χτίσει αδιαμεσολάβητη σχέση με τους πολίτες.

Μάλιστα, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, δεν είχε περάσει η πρόταση Τσίπρα για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος, προκειμένου όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του κυβερνώντος κόμματος, σε όλη την Ελλάδα, να αποφανθούν επί της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου.

Έμπρακτη αλληλεγγύη και βοήθεια στους πρόσφυγες από το "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι"

Απέναντι στον πόλεμο και τους φράχτες ας θέσουμε τις δικές μας αξίες!

Ένα ελάχιστο δείγμα έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες είναι η συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων-υποδημάτων
και ειδών υγιεινής.

Η Δημοτική Κίνηση "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι" καλεί σε υποστήριξη όλης της προσπάθειας που γίνεται, ώστε οι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν με εξασφαλισμένες όλες τις βασικές ανάγκες τους.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: «Πονηρές σκέψεις για "τράμπες" με χορηγούς», υπαινίσεται η παράταξη του Κορτζίδη (video)

Το χειμώνα «έκανε φτερά» ο υπαίθριος εξοπλισμός του Πολιτιστικού Κέντρου στο Ελληνικό.

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρουπολης ζήτησε από τη διοίκηση να απαντήσει εάν ο εξοπλισμός αφαιρέθηκε με εντολή της. Η διοίκηση για ακόμα μια φορά δήλωσε άγνοια για το θέμα (video).

Πρόκειται για βαρύ εξοπλισμό η αφαίρεση του οποίου απαιτεί γνώση, τεχνικά μέσα και διαθέσιμο χρόνο. Δεν εξαφανίστηκαν αμελητέας αξίας πράγματα. Η αξία τους ξεπερνάει τις 12.000 €.