Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Λαοκράτης Βάσσης: Συναντήσεις Κορυφής στο cafe του ΙΑΝΟΥ, την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 9.00μμ

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) με τον συγγραφέα Λαοκράτη Βάσση με θέμα: "Υπάρχει πολιτιστικό αντίδοτο στην πολιτική χρεοκοπία;", την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 9.00μμ.

Η είσοδος ελεύθερη, χορηγός επικοινωνίας είναι ο Alpha 98.9 και η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr.

Καταδικάζει τους βανδαλισμούς που στρέφονται κατά της κοινωνίας, η Οργάνωση Μελών Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ


"Το λεωφορείο είναι το μέσο που έχουν ανάγκη πρωτίστως τα λαϊκά στρώματα" τονίζει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει ότι τα κίνητρα των βανδάλων είναι περίεργα.
 

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή την επίθεση στη λεωφορειακή γραμμή 117 Γλυφάδα-Βάρη, ο ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας καταγγέλλει τους βανδαλισμούς στον εξοπλισμό του ΟΑΣΑ:

Οι νυχτερινοί τύποι τρώνε λιγότερο υγιεινά από τους πρωινούς

Οι άνθρωποι που ξυπνάνε νωρίς το πρωί και πέφτουν για ύπνο επίσης πιο νωρίς, ενστικτωδώς επιλέγουν μια πιο υγιεινή διατροφή στη διάρκεια της μέρας.

Αντίθετα, όσοι τα κάνουν όλο πιο αργά -και το ξύπνημα και τον ύπνο- τρώνε συνήθως πιο ανθυγιεινά, σύμφωνα με νέα φινλανδική επιστημονική έρευνα.

Η ΕΡΤ πάει σχολείο: Η αξιοποίηση των ψηφιακών αρχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία

Το Γραφείο Βιβλιοθήκης, Αρχείων και Εκδόσεων του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Διάλογοι με την εκπαιδευτική κοινότητα», οργανώνει σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τη Διεύθυνση Αρχείου της ΕΡΤ εκδήλωση με θέμα «Η αξιοποίηση των ψηφιακών αρχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 στις 17:30 θα παρουσιασθούν ψηφιακά αρχεία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και της ΕΡΤ.

Φασίστες και φιλοχουντικοί με όνομα και επώνυμο σε θέσεις ευθύνης στα ηγετικά κλιμάκια της παράταξης Κωνσταντάτου

Ήδη από όταν ο κ. Κωνσταντάτος ήταν στην αντιπολίτευση εξέπεμπε ρατσιστικό λόγο και αυτό πήρε σάρκα και οστά με την αντιμεταναστευτική συγκέντρωση που είχε συνδιοργανώσει με τις τότε δημοτικές κινήσεις των κ. Πασβαντίδη και Τσαρπαλή στο Δημαρχείο της Αργυρούπολης.

Είχαν... "ανακαλύψει" ότι ο τότε υπουργός Προ.Πο. κ. Παπουτσής τα είχε βρει με τη διοίκηση Κορτζίδη προκειμένου να δημιουργηθεί κέντρο κράτησης μεταναστών στο Ελληνικό. Ο -εύκολος τότε- ρατσιστικός λόγος και το πάθος των τριών για την τοπική εξουσία αποτέλεσαν τη συγκολητική ουσία που ένωσε το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δημοτικών κινήσεων στην "ενωμένη πόλη" με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντάτο.

Κουτοπονηριές

του Θανάση Καρτερού

Γιατί οι δανειστές ζητούν όσα ζητούν;

Διότι, πρώτον, η σημερινή κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει την πατρότητα των προγραμμάτων λιτότητας, των Μνημονίων, των λεγόμενων μεταρρυθμίσεων. Και δεύτερον γιατί είναι ανίκανη. Αυτά είπε ο Μητσοτάκης στην τελευταία συνέντευξή του στο Bloomberg. Και μας άφησε για άλλη μια φορά με την απορία στο χέρι:

Επιδότηση έως 70% για θερμομόνωση, λέβητες και ηλιακούς θερμοσίφωνες

Κοινοτική επιδότηση 70% και άτοκο δάνειο για δαπάνες εργασιών ανώτατου ύψους 25.000 ευρώ στις κατοικίες που θα μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας μπορούν να διεκδικήσουν νοικοκυριά τα οποία
διαθέτουν οικογενειακό εισόδημα έως και 50.000 ευρώ.

Τη χρηματοδότηση φέρνει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ και το διαχειρίζεται το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).

Αργυρούπολη: Το ντοκιμαντέρ "Η Επανάσταση των Γυναικών" στο Υπόστεγο, την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 6.00μμ



Ο Παύλος Πολάκης μιλάει για όλους και για όλα και απαντάει για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας (όλο το video)

της Κατερίνας Μπρέγιαννη


Με αναλυτικά στοιχεία απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται διάσωσης του εθνικού συστήματος υγείας με ενέσεις χρηματοδότησης ύψους 300 εκ. ευρώ το χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και τις 6.000 προσλήψεις από πέρσι τον Οκτώβριο, ως σήμερα σε προσωπικό.

Συγκεκριμένα στην εκπομπή Kontra24 χθες το βράδυ απάντησε αναλυτικά για τις βολές που δέχεται από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννακό τονίζοντας ότι ενισχύθηκε το εθνικό σύστημα υγείας με χρηματοδότηση του συστήματος υγείας με 300 εκ. ευρώ το χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό, για το 2015 και το 2016.