Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Στις 6-9 Απριλίου το 1o Συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει το 1ο της Συνέδριο, στις 6-9 Απρίλη στην Αθήνα. Σε αυτό θα συζητηθούν οι Θέσεις της οργάνωσης και το Σχέδιο Καταστατικού.

Ο προσυνεδριακός διάλογος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, στις 2 Απρίλη με την ψήφιση των προσυνεδριακών κειμένων και την εκλογή αντιπροσώπων από τις Οργανώσεις Μελών.

Η Αντέλ σάρωσε στα βραβεία Grammy

Η Αντέλ κέρδισε τα τρία κορυφαία βραβεία Grammy, για το άλμπουμ, την ηχογράφηση και το τραγούδι, επικρατώντας της Μπιγιονσέ.

Η Αντέλ κέρδισε και τα πέντε βραβεία για τα οποία είχε προκριθεί, μεταξύ αυτών για το άλμπουμ της «25», αλλά και για το τραγούδι της «Hello».

Η Gucci θέλει να κάνει επίδειξη μόδας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

Αύριο αναμένεται να συζητηθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το αίτημα του πολυτελούς οίκου Gucci, σύμφωνα με το οποίο ζητάει να πραγματοποιήσει
επίδειξη μόδας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με το αίτημα του οίκου η επίδειξη μόδας θα γίνει την 1η Ιουνίου του 2017.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Η επιτήρηση της γρίπης γίνεται με πληρότητα - Τίποτα δεν αποκρύπτεται

Η επιδημιολογική επιτήρηση της γρίπης στην Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι πλημμελής, αλλά ασκείται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο.

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, σημειώνοντας ότι σε καμία χώρα του κόσμου δε γίνεται εργαστηριακή επιβεβαίωση του συνόλου των περιστατικών γρίπης, που άλλωστε κάθε χειμώνα πλήττει έως και το 1/5 του πληθυσμού.

Η αληθινή πατρίδα της Χρυσής Αυγής

των Δημήτρη Ψαρρά, Γιάννη Μπασκάκη

Η Annett είναι αυτή που τραγουδά
μπροστά στον αγκυλωτό σταυρό
το «Υπεράνω όλων η Γερμανία»
Δικάζεται σήμερα στην Πάτρα ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης, έπειτα από μήνυση της Χρυσής Αυγής, επειδή αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση της οργάνωσης, θεωρώντας ότι είναι δημοκρατικό καθήκον
του να αποκρούσει τα αιτήματά της για διάθεση δημόσιων χώρων και στοιχείων από τις υπηρεσίες του δήμου.

Οπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που δημοσιεύουμε σήμερα, η πράξη του κ. Πελετίδη είναι απολύτως δικαιολογημένη. Από σήμερα το πρωί αναρτήσαμε στο efsyn.gr ένα ανατριχιαστικό βίντεο, το οποίο επιβεβαιώνει όλες τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί για τον ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και κονιορτοποιεί τους ισχυρισμούς της ότι πρόκειται για ένα «κόμμα Ελλήνων εθνικιστών».

Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης με... «Λάθη 3 Εκατομμυρίων» για το Νέο Γήπεδο

Με την «Πόλη Ανάποδα» να επιδιώκει επικοινωνιακά για μέρες τη μη πραγματοποίηση του έργου του νέου κλειστού υπό τις προϋποθέσεις που θέτει ο Δήμος, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου υπερψήφισε την έγκριση τροποποίησης της μελέτης, την έγκριση της σύμβασης αλλά και την έγκριση κατεδάφισης του τωρινού κλειστού επί της Αρτάκης.

Έγινε λάθος

Τρεις είναι οι έντιμες επιλογές Αλέξη, τέταρτη δεν υπάρχει...

Στην κυβέρνηση έχουν δίκιο όταν κατηγορούν τη ΝΔ πως στέκεται στο πλευρό των δανειστών, απαιτώντας να υπογράψει σήμερα τα πάντα.

Όπως έχουν δίκιο κι ότι οι συσχετισμοί στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως είναι το 2017 πιο ευνοϊκοί από ό,τι αποδείχθηκαν το 2015. Μόνο που πλέον είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι
στο τέλος ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα συνθηκολογήσει σε μια νέα ανισοβαρή συμφωνία με τους θεσμούς...

Λειτουργία γραφείου τριτέκνων στο Δημαρχείο Ηλιούπολης

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης ανακοινώνει την λειτουργία του Γραφείου Τριτέκνων με Ανταποκριτή του Συλλόγου στο Δημαρχείο κάθε Δευτέρα, 18.00-19.00.

Σκοπός του Γραφείου Τριτέκνων είναι η στήριξη και ενημέρωση των τρίτεκνων οικογενειών για τα ζητήματα που τους αφορούν.

Ανάρτηση Ρυμοτομικού Σχεδίου Περιοχής Κόρμπι Βάρης - Εντός 15 ημερών οι ενστάσεις

Ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ανακοινώνει ότι με την υπ΄αριθμ 1/2017 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η έγκριση του Α' σταδίου
της μελέτης «Αναθεώρηση - Τροποποίηση του Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου της περιοχής Κόρμπι Δ.Ε.Βάρης», καθώς και η ανάρτηση αυτής.

Η ανάρτηση θα λάβει χώρα στο κοινοτικό κατάστημα της Βάρης (Βασιλέως Κων/νου 25, Βάρη) από τις 13 Φεβρουαρίου 2017 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

Αναβαθμίζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

Ο Ηλεκτρονικός Κατάλογος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης είναι πλέον διαθέσιμος και στο Internet.
 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών της και της καλύτερης εξυπηρέτησης των αναγνωστών της προχώρησε στην προμήθεια του ΑΒΕΚΤ Ζ39.50 Server & Web Gate του συστήματος Αυτοματισμού Βιβλιοθηκών του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΑΒΕΚΤ), με στόχο τη διάθεση του Ηλεκτρονικού Καταλόγου της στο Internet.

Α2 ΕΠΣΑ, 20ή αγωνιστική: Νέες ήττες εντός έδρας για Σούρμενα και Ηλιούπολη. Τριπλό 3-0 για τις άλλες ομάδες του Νότου

Νέα ήττα γνώρισαν τα Σούρμενα με 2-1 από τον Άρη Πετρούπολης και πέρασαν στη 4η θέση της βαθμολογίας, όπως και η Ηλιούπολη που ηττήθηκε με 1-0 από τον Χολαργό.

Οι Τράχωνες ηττήθηκαν
με 3-0 από το Αιγάλεω που πέρασε στην 3η θέση, με το ίδιο σκορ ηττήθηκε ο ουραγός Άγιαξ Ταύρου από τον πρωτοπόρο Πανερυθραϊκό, ενώ η Διάνα Ηλιούπολης νίκησε 3-0 τον ΑΟ Περιστερίου.

Α1 ΕΠΣΑ, 20ή αγωνιστική: Νίκησε ο Χαραυγιακός, ισόπαλος ο Φωστήρας Ηλιούπολης, διαμαρτύρεται ο ΓΣ Αργυρούπολης

Νικητής στο ντέρμπυ του Υμηττού αναδείχθηκε ο Χαραυγιακός που νίκησε 2-1 τον Θρίαμβο, ισοπαλία 1-1 απέσπασε ο Φωστήρας Ηλιούπολης από τον Ήφαιστο Παριστερίου και αναρριχήθηκε στην 5η θέση.

Διαμαρτύρεται ο ΓΣ Αργυρούπολης για φάουλ στο γκολ της ήττας (1-0 από το Ηράκλειο), ενώ ηττήθηκαν ο ΑΟ Γλυφάδας με 1-0 από τον Κένταυρο Βριλησσίων και η Δάφνη Π. Φαλήρου με 2-0 από την Πεύκη.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας επανεξελέγη στην ηγεσία του Podemos με συντριπτική πλειοψηφία

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο ηγέτης του Podemos, της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς, επανεξελέγη γενικός γραμματέας του κόμματος, ανακοίνωσε
ο οργανωτικός γραμματέας Πάμπλο Ετσενίκε.

Ο Ιγκλέσιας εξελέγη από τα μέλη του κόμματος με ποσοστό άνω του 89% είπε ο Ετσενίκε μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές του Podemos που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο του συνεδρίου, στη Μαδρίτη.

Κινόα: Διαβάσαμε το DNA της - Τι σημαίνει αυτό για την υπερτροφή

Οι επιστήμονες «διάβασαν» (αλληλούχισαν) το γονιδίωμα του φυτού της κινόα. Το επίτευγμα αναμένεται να βοηθήσει στη γενετική βελτίωση της κινόα, κάτι που θα συμβάλει στην καλύτερη εμπορική αξιοποίησή της.

Θα βοηθήσει επίσης στην παγκόσμια διατροφική ασφάλεια, καθώς είναι ένα φυτό που αντέχει σε αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες και σε εδάφη φτωχά, με άλατα ή ορεινά, όπου δεν αντέχουν το σιτάρι και το ρύζι.

"Ποιες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διεξόδους προσφέρει το ΕΠΑ.Λ στους μαθητές": Εκδήλωση στο ΕΠΑ.Λ. Ηλιούπολης

Το Επαγγελματικό Λύκειο και το Εργαστηριακό Κέντρο της Ηλιούπολης διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: "Ποιες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διεξόδους μπορεί να προσφέρει το ΕΠΑ.Λ.
στους μαθητές".

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 5.00μμ στο αμφιθέατρο του ΕΠΑ.Λ Ηλιούπολης, Λ. Βουλιαγμένης 521-523.

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Απαντήσεις σε ερωτήματα για το Κεντρικό Πράσινο Σημείο, το τρόπο λειτουργίας και τους στόχους

Για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη δημιουργία του Βασικού Πράσινου Σημείου στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου η δημοτική αρχή παραθέτει μια συνοπτική παρουσίαση με τη μέθοδο των ερωτήσεων - απαντήσεων ώστε να γίνει πλήρως κατανοητή η διαδικασία αυτή.
  • Τι είναι το Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων και τι περιλαμβάνει.

Ξέρω πολλούς που πολέμησαν κι έχασαν, αλλά κανέναν που να κέρδισε με τα χέρια σταυρωμένα...

Το να βάζεις όλους τους εργαζόμενους μιας εταιρείας στο ίδιο καζάνι είναι προφανώς άδικο, για να μην το χαρακτηρίσω φασιστικό: κάποιοι είναι λαμόγια, άλλοι μαχητές και οι περισσότεροι
ωχαδερφιστές.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα μέσα ενημέρωσης, και δη στο ΔΟΛ, ή αποκλειστικώς στην Ελλάδα, αλλά έχω την εντύπωση πως ισχύει σε όλες τις εταιρείες τού κόσμου.