Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Η λογοτεχνία σε καιρούς κρίσης

Εκδήλωση για τη λογοτεχνία διοργανώνει η Οργάνωση Μελών Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη 12 Μαρτίου στις 7.00μμ στο καφενείο "σαν παλιό σινεμά", Γεννηματά 96 Τερψιθέα.

Θα μιλήσουν οι συγγραφείς:

Μάρω Τριανταφύλλου, Πάνος Σαγρής, Κώστας, Ποντικόπουλος
και Πέτρος Κακολύρης. 








ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ» ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΩΝ ΠΕΡΑΣΑΝ!!!

Τις μέρες αυτές ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Κόκκορης και η παράταξή του, μοίρασαν στην πόλη μας και νέα πολυτελή τετρασέλιδη έκδοση.

Δεν θα μείνουμε στο κόστος εκτύπωσης και διανομής του εντύπου που το λιγότερο προκαλεί. Θα αναφερθούμε στα γραφόμενα του κ. δημάρχου που εκτός από τους «λαγούς με πετραχήλια» που τάζει, κάνει - μιμούμενος τον υποψήφιο της ΝΔ κ. Παπανικολάου - μια απέλπιδα προσπάθεια να παρουσιασθεί και αυτός ως «υπερκομματικός»!

Αν με τον όρο αυτό θέλει να μας πει ότι εκπροσωπεί και τα δύο μνημονιακά κόμματα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που συγκυβερνούν, πράγματι έχει δίκιο. Γιατί σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, με τη συνδρομή του κ. Βαρβιτσιώτη, προκατόχου του άλλου «υπερκομματικού» ευρωβουλευτού της ΝΔ κ. Παπανικολάου, αποδείχθηκε από τους πλέον πιστούς υποστηρικτές των μνημονιακών πολιτικών με όλα τα τραγικά αποτελέσματα για το δήμο μας. Αλληλοστηρίχθηκαν σε πάρα πολλά θέματα με κορωνίδα το σκάνδαλο με τα οικόπεδα Παπαδημητρίου, τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων, τις συμβάσεις με ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ κλπ.)

Γιατί άραγε οι δύο εκπρόσωποι των μνημονιακών κομμάτων κρύβουν από τους συμπολίτες μας την κομματική τους ταυτότητα;

ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΝΕΡΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟΤΡΑΠΗΚΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ


Με τη μαζική παρουσία κατοίκων και συλλογικοτήτων έγινε αποκλεισμός του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου,  όπου η Τράπεζα Πειραιώς αποπειράθηκε να βγάλει σε πλειστηριασμό το σπίτι άνεργης γυναίκας. Ο πλειστηριασμός αποτράπηκε, αφού κηρύχτηκε άγονος. Ήταν ένα ακόμα αποτέλεσμα του συλλογικού αγώνα.  Δείτε από το ιστολόγιο μας φωτογραφίες και βίντεο.

Το νομικό πλαίσιο για τη δήθεν προστασία από τους πλειστηριασμούς αποδείχτηκε και σε αυτή την περίπτωση ότι δεν προστατεύει,  όπως έχουμε καταγγείλει. Το σπίτι ήταν πρώτη κατοικία άνεργης χήρας που έχει ένα παιδί και βγήκε σε πλειστηριασμό, επειδή ήταν σε καθυστέρηση και κεφάλαιο μαζί με πανωτόκια  που είχαν υπόλοιπο 170.000 €, έφτασαν λόγω του υπολογισμού τους με ρήτρα ελβετικού φράγκου στα 240.000 € και έτσι ξεπέρασαν το όριο των 200.000 € που θέτει ο νόμος και το σπίτι βρέθηκε βορρά στα νύχια των τραπεζών.

“Το παράδειγμα ανάπτυξης συλλογικών δράσεων στην Αθήνα της Κατοχής” – Παρασκευή 14 Μαρτίου