Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Debate στον ALPHA μεταξύ Κόκκορη, Παπανικολάου και Ταστάνη

Κοκορομαχία σήμερα το μεσημέρι στο ραδιόφωνο του ALPHA ανάμεσα σε Κόκκορη και Παπανικολάου με διαπληκτρισμούς για το αν ο πρώτος γνωρίζει νομικά κι αν ο δεύτερος είναι καλός δικηγόρος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος από την κίνηση "Ανατροπή στη Γλυφάδα" Τάσος Ταστάνης είπε ξεκάθαρα την άποψη που συμμερίζονται οι περισσότεροι Γλυφαδιώτες ότι δηλαδή ο Κόκκορης άσκησε μια καθαρά μνημονιακή πολιτική με τη βοήθεια του Βαρβιτσιώτη και ήταν ο μόνος που (μέσα στον ελάχιστο χρόνο που μίλησε) έδειξε να έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό ανακούφισης εκείνων των κοινωνικών στρωμάτων που πληρώνουν την κρίση.


Ο κ. Πανικολάου δεν έπεισε γιατί δεν είπε λέξη για το "πάπλωμα" εγκλωβισμένος στα στερεότυπα του κυβερνητικού κόμματος που στηρίζει την "ανεξαρτησία" του.


Ο κ. Κόκκορης περιέγραψε μια εικονική πραγματικότητα για την πόλη τη στιγμή που πολλοί Γλυφαδιώτες τρώνε στα συσσίτια και είχαμε 50 περίπου αυτοκτονίες συμφωνα με δήλωση του Μητροπολίτη Παύλου.

Ολόκληρη η εκπομπή εδώ.


η συνεστίαση της "Ανατροπής στη Γλυφάδα" (φωτογραφίες)


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ 16 Μαρτίου σε γνωστή μπυραρία της Γλυφάδας, η συνεστίαση της δημοτικής κίνησης «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία».

Πολλοί Γλυφαδιώτες, μέλη και φίλοι της παράταξης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα που αποδείχθηκε μικρή, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας για την επιτυχία του συνδυασμού στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. 
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, Στάθης Παναγούλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Κώστας Μερκουράκης.

Συνεστίαση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης

Συνεστίαση πραγματοποιεί η παράταξη του δήμαρχου Χρήστου Κορτζίδη, Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 1.00 το μεσημέρι.

«Ελληνικό: η τύχη του στα χέρια μας», ρεπορτάζ-φωτογραφίες

Μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου από όλη την Αθήνα στις δράσεις με γενικό τίτλο «Ελληνικό: η τύχη του στα χέρια μας» που οργάνωσαν οι Δήμοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.


Κεντρική θέση στο πρόγραμμα των δράσεων είχε η δημόσια συζήτηση με θέμα «Εξελίξεις και θέσεις για το Ελληνικό», στην οποία κατέθεσαν τις θέσεις τους, εκτός από εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι κομμάτων, επιστήμονες, συλλογικότητες και μεμονωμένοι πολίτες.
Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Μπελαβίλας, επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ, επεσήμανε ότι νομικά, τεχνικά και τυπικά δε μπορεί να θεωρείται διαγωνισμός η διαδικασία που ακολουθείται για το Ελληνικό από το ΤΑΙΠΕΔ - όταν τελικά υποβάλλεται μία και μόνο προσφορά - και άρα πρέπει να ακυρωθεί. Αποδομώντας τα σχέδια της Lamda Development για το Ελληνικό, σημείωσε ότι έχουν ως στόχο να εξαπατήσουν την κοινωνία, καθώς εμφανίζουν το 80% της έκτασης του Ελληνικού πράσινο (πρασινίζοντας δρόμους και κτίρια), ενώ στην πράξη προβλέπονται πάνω από 3.000.000τμ δόμησης, και αναφέρονται στη δημιουργία 50.000 νέων θέσεων εργασίας τη στιγμή που π.χ. ολόκληρη η πόλη του Βόλου δεν έχει περισσότερες από 47.000 θέσεις εργασίας.
Επανέλαβε ότι η πρόταση για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου περιλαμβάνει εκτός από μεγάλες εκτάσεις υψηλού πρασίνου, πολλές εγκαταστάσεις αθλητισμού, πολιτισμού, έρευνας και αναψυχής, που μπορούν μάλιστα – κυρίως η ολυμπιακή μαρίνα και το σλάλομ - να χρηματοδοτήσουν τη συντήρηση του πάρκου, μπορεί να δημιουργήσει 1.500 και έως 5.000 θέσεις εργασίας χωρίς να προκαλέσει κατάργηση θέσεων εργασίας σε άλλες περιοχές, ενώ το κόστος δημιουργίας του – που δυσφημίζεται ως τεράστιο – είναι όσο το κόστος για την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και τη δημιουργία του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο ΦΙΞ.

Ανοιχτή επιστολή των εκπαιδευτικών προς τον επικεφαλής της «Ενωμένης Πόλης» κ. Γ. Κωνσταντάτο

 
Οι εκπαιδευτικοί ενδιαφερόμαστε για να σωθεί το Ελληνικό – Εσείς, όχι;

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λάβαμε στα σχολεία μας μια επιστολή σας με τίτλο «Φρένο στην στράτευση των μαθητών ενάντια στην αξιοποίηση του Ελληνικού».
Με αυτήν μας ενημερώνετε ότι η δημοτική αρχή του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης επιχείρησε να εμπλέξει τους μαθητές σε πολιτικά ζητήματα και να τους χρησιμοποιήσει ως εργαλεία εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Εγκαλείτε επίσης τους διευθυντές που δέχθηκαν να συμμετέχουν τα σχολεία τους στις εκδηλώσεις της Δευτέρας 17 Μαρτίου γιατί αυτές εξυπηρετούν πολιτικές θέσεις της δημοτικής αρχή.
Ισχυρίζεστε ότι οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας που μαζί με το δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης διοργανώνουν το διήμερο για το αεροδρόμιο αλλά και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων των τριών δήμων ενεργούν ως υποχείρια του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης;

Επιστολή παραίτησης καθηγήτριας: "Δεν μπορώ να συνεχίσω να υπηρετώ διότι διαφωνώ ηθικά, ιδεολογικά και συναισθηματικά με την τρέχουσα εκπαιδευτική πολιτική"

Ενδεικτικό της και της απελπισίας που επικρατεί στην πλειοψηφία των εκπαιδευτικών με αξιοπρέπεια και αγάπη για το έργο τους, είναι η παρακάτω  επιστολή παραίτησης που δημοσιοποιήθηκε στο facebook από καθηγήτρια πληροφορικής. Μετά από αρκετά χρόνια, αποφάσισε να γυρίσει, ηρωικά την πλάτη στο σύστημα, στέλνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας προς όλους τους εκπαιδευτικούς.

«Δεν μπορώ να συνεχίσω να υπηρετώ στο παρόν εκπαιδευτικό σύστημα διότι διαφωνώ ηθικά, ιδεολογικά και συναισθηματικά με την τρέχουσα εκπαιδευτική πολιτική – στρατηγική που οδηγεί στην απόλυση συναδέλφους μου, στην υποχρηματοδότηση και εξαθλίωση των εκπαιδευτικών δομών, στην απώλεια αξιοπρέπεια των συναδέλφων μου, στην οικονομική και ηθική εξαθλίωση και τελικά στην παροχή παιδείας κακής ποιότητα στους μαθητές μου ιδιαίτερα στον τομέα της πληροφορικής.

Παρακαλώ όπως με αποδεσμεύσετε άμεσα».


Πηγή

Ρατσισμός και Παιδεία


 


 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 

 
Τιμώντας την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, η Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών (Α.ΚΙ.ΠΟ.) διοργανώνει συζήτηση με κεντρικό θέμα "Ρατσισμός και Παιδεία". Οι ομιλητές θα αναφερθούν στις μορφές που λαμβάνει το φαινόμενο στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας ενώ θα παρουσιάσουν δράσεις και πρακτικές αντιμετώπισης του μέσω της εκπαίδευσης.

Ομιλητές:

Τσίρης Παναγιώτης
Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και τ. Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου

Πέτρος Χαραβιτσίδης
Δάσκαλος στο 132ο δημοτικό σχολείο Αθηνών

Βάσω Νικολάου
Δασκάλα στο 49ο δημοτικό σχολείο Αθηνών

Παύλος Χαραμής
Πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης και Τεκμηρίωσης (ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.) της ΟΛΜΕ

Θα ακολουθήσουν ανοιχτή συζήτηση και παρεμβάσεις.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 20/3/2014 και ώρα 18.00στην Αίθουσα Ι. Δρακόπουλος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Προπύλαια




Παναγιώτης Τσίρης               Νανή Πολίτου
Πρόεδρος                                 Γραμματέας

"Η ιστορία της καρδιάς μου, το χρονικό μιας μεταμόσχευσης" στον Ταύρο



Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Μαρτίου, στο Καφέ "Σκαληνό", στον Ταύρο, η παρουσίαση του βιβλίου του Πέτρου Κακολύρη "Η ιστορία της καρδιάς μου, το χρονικό μιας μεταμόσχευσης" που διοργανώθηκε την Πρωτοβουλία Κατοίκων Ταύρου και τις εκδόσεις Εύμαρος.

Για το βιβλίο μίλησαν η πανεπιστημιακός και επιμελήτρια του βιβλίου Αφροδίτη Κουκουτσάκη, η συγγραφέας Πόλυ Χατζημανωλάκη και ο συγγραφέας Πέτρος Κακολύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να γράψει το βιβλίο και στην ιδέα της Δωρεάς Οργάνων.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο Παναγιώτης Ναρλής, σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας Ταύρου-Μοσχάτου ενώ χαιρέτησε εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Κατοίκων η Ρούλα Στιβαχτά.



Από αριστερά: Ρούλα Στιβαχτά, Παναγιώτης Ναρλής, Πέτρος Κακολύρης, Πόλυ Χατζημανωλάκη, Αφροδίτη Κουκουτσάκη.

"αναγνώριση του κοινωνικού έργου στο Δήμο"

γράφει ο Μάνος Παξιμαδάκης *
 
Στηρίζω την υποψηφιότητα του Χρήστου Κορτζίδη για μια νέα θητεία στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης σε αναγνώριση του κοινωνικού του έργου στο δήμο μας  και του εύχομαι καλή επιτυχία.
* Καρδιολόγος