Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Η Περιφέρεια Αττικής στα χρώματα του Athens Pride

Με τα χρώματα του ουράνιου τόξου φωταγωγήθηκε το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής, ενόψει του αυριανού Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Athens Pride).

Στα ίδια χρώματα βάφονται και διαβάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο θα υποδεχθεί και την αυριανή πορεία.

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, αναφέρεται πως "είναι η πρώτη φορά που ένα δημόσιο κτίριο στη χώρα μας φωταγωγείται στα χρώματα του ουράνιου τόξου, για να δηλωθεί η υποστήριξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων και να εκφραστεί η δέσμευση
της Περιφέρειας για καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Η εκδήλωση στην Καλλιθέα για τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας και των Οικολόγων Πράσινων, με θέμα τα τοπικά σχέδια διαχείρισης αποβλήτων και την κοινωνική συμμετοχή σε αυτά.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκε για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης, όπως και οι : Μπάμπης Μπιλίνης, μέλος του τμήματος οικολογίας & περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ Δημήτρης Πολιτόπουλος, θεματική ομάδα απορριμμάτων Οικολόγων Πράσινων.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, κ. Γιώργος Δημαράς, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος μίλησε για το τοπικό σχέδιο του Δήμου και την ένταξή του στην σύμπραξη των Δήμων του Νότιου Τομέα.

Νέο πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των κουνουπιών στον Άγιο Δημήτριο

Την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 ξεκινάει ένα πιλοτικό πρόγραμμα καταπολέμησης του κουνουπιού «τίγρης» στο Δήμο Αγ. Δημητρίου.

Για την αντιμετώπιση της αυξημένης όχλησης από κουνούπια που
καταγράφεται κατά τα τελευταία χρόνια και της εξάπλωσης του κουνουπιού «τίγρης», ο Δήμος αποφάσισε να διερευνήσει σε βάθος το συγκεκριμένο πρόβλημα προκειμένου να σχεδιάσει την αποτελεσματική αντιμετώπισή του στο εγγύς μέλλον.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε δύο περιοχές του Δήμου:

Με γδέρνει η εφορία !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Την παράσταση «Επιστροφή στο παλιό μας σινεμά!» ανεβάζει το ΚΑΠΗ Γλυφάδας, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 8.30μμ

Η θεατρική ομάδα του Κ.Α.Π.Η. Γλυφάδας ανεβάζει αυτή τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123 και Γεννηματά) τη μουσικοθεατρική παράσταση «Επιστροφή στο παλιό μας σινεμά!».

Ένα έργο που θα ταξιδέψει τους θεατές στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.Βασικοί συντελεστές, εκτός από τα μέλη της θεατρική ομάδας, είναι:

Σκηνοθεσία- διανομή ρόλων: Ευθυμία Παπαδάκη
Χορογραφία: Μαρίλια Διαβολή
Πιάνο: Γιάννα Χριστογεωργάκη

Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Μπάσκετ: Προς συγχώνευση του Ελληνικού με τον Ολυμπιακό; - Συνάντηση στην ΕΟΚ για το τυπικό της υπόθεσης

Η νταμπλούχος στην Α1 Γυναικών ομάδα μπάσκετ του Ελληνικού συγχωνεύεται -αν δεν έχει γίνει ήδη- με την ερασιτεχνική του Ολυμπιακού που δεν έχει τμήμα γυναικών.

Όπως γράφει το sport24.gr ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός ήρθε σε οριστική συμφωνία για συγχώνευση με τη διοίκηση του Ελληνικού, ώστε οι Πειραιώτες να αποκτήσουν γυναικείο τμήμα και στο μπάσκετ. Συνάντηση στην ΕΟΚ για το τυπικό της υπόθεσης.

Δεν γνωρίζουμε αν η συμφωνία είναι γνωστή στις πρωταθλήτριες Ελλάδας και στην κοινωνία του Ελληνικού καθώς -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- ο Γ. Λεριώτης, που είναι ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας, είχε ενημερώσει πως δεν αποκλείεται να μην συνεχίσει στην ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Διαβάστε το ρεπορτάζ για τη συγχώνευση:

Σκουρλέτης: Θέμα ημερών, η κατάθεση του ν/σ για εργασιακά

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Αυτό τόνισε, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το υπάρχον καθεστώς με τις συμβάσεις αφήνει σε εκκρεμότητα ειδικά το επίδομα γάμου, καθώς οι επιχειρήσεις μπορούν να μην το καταβάλλουν.

Ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής για την οδική ασφάλεια και τα παιδιά

Στην τελευταία Ευρωπαϊκή θέση ή ανάμεσα στους τελευταίους, σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια των παιδιών, βρίσκεται
η χώρα μας.

Ενδεικτικά, για τα έτη 2010-2012, η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση σε θανάτους παιδιών που επέβαιναν σε αυτοκίνητα αναλογικά με τον πληθυσμό της, με ποσοστό υπερδιπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

'ντάξει! Σταθεροποιήθηκα !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Ιθαγένεια για Όλα τα Παιδιά: Συναυλία στο Σύνταγμα την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 7.00μμ

Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στις 7.00μμ, αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες διοργανώνουν συναυλία με σύνθημα «Γιορτάζουμε-Διεκδικούμε: Ιθαγένεια για Όλα τα Παιδιά!».

Συμμετέχουν: Encardia, Στάθης Δρογώσης, Απόστολος Ρίζος, Μάνια Παπαδημητρίου, Νατάσα Μωυσόγλου, Μαριέτα Φαφούτη, Radio Sol, SAZMAN, Nίκος Ζουρνης, Αντιγόνη Μπασακαρου.

Αγανάκτηση στο Καβούρι για τη… βίλα Αμαρτία

Νομικές και κινηματικές πρωτοβουλίες αναζητούν οι κάτοικοι στην παραλία Αγίου Νικολάου στο Καβούρι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα
της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών την Τετάρτη 10 Ιουνίου για το περιβόητο ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου Καστέλο.

Η εμφανής προσπάθεια των ιδιοκτητών να συρρικνώσουν τη δημόσια χρήση της παραλίας βρίσκει μεν αντίθετη την τοπική κοινωνία, όχι όμως και τις δημόσιες υπηρεσίες που κατόπιν κυβερνητικών συνήθως εντολών, νομιμοποιούν κάθε βήμα των υπερβάσεων που γίνονται.

Ο επικεφαλής της ΡΙΚΙΠ, Θάνος Ματόπουλος, έκανε μια αναλυτική παρουσίαση του θέματος για να τονίσει ότι «η γραμμή αιγιαλού στο σημείο μόνο αυτό βρίσκεται 10-20 μέτρα μέσα στη θάλασσα», γεγονός που συρρικνώνει το δημόσιο χώρο αλλά ευνοεί τον ιδιοκτήτη
».

Επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Σμύρνης

To 4o Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης επισκέφθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς, όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή και Δρα Ψυχολογίας, κ. Νίκο Σιούτα, και τον Σύλλογο Διδασκόντων για τις πρωτότυπες μορφές βιωματικής εκπαίδευσης που εφαρμόζονται, σε συνδυασμό με το επίσημο πρόγραμμα.

«Στόχος μας είναι σχολείο που θα είναι ανοιχτό στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, που θα βάζει στο κέντρο το μαθητή. Ένα σχολείο ανοιχτό σε ιδέες και καινοτόμες δράσεις. Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία. Ένα σχολείο που θα προαγάγει τη γνώση μέσα από βιωματικές δράσεις, θα καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση και θα προετοιμάζει το μαθητή για τη ζωή», είπε ο Διευθυντής παρουσιάζοντας το μοντέλο εκπαίδευσης, που στηρίζεται στις παιδαγωγικές αρχές του Δελμούζου και του Γληνού.

Ο υπουργός ξεναγήθηκε στις σχολικές αίθουσες και στην πράσινη ταράτσα με τον βιολογικό λαχανόκηπο, όπως και στον μετεωρολογικό σταθμό.

Άλιμος: Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής, 17 - 21 Ιουνίου


Το ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ φιλοξενεί
την Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής των εικαστικών
ΛΙΛΙΑΝ ΚΑΙΣΑΡΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗ
ΒΙΚΥ ΣΙΜΟΥ
ΑΓΛΑΪΑ ΤΣΑΜΗ

Εγκαίνια της έκθεσης την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 8.00μμ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ταινία «Pride» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 9.00μμ

H ταινία «Pride» θα προβληθεί την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα παραλία από την "Συνέλευση 3Β" και η είσοδος είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Αγγλία, καλοκαίρι 1984. Η κυβέρνηση Θάτσερ, έχοντας ξεκινήσει μία από τις πιο σκληρές ταξικές επιθέσεις στη σύγχρονη
ευρωπαϊκή ιστορία, επιλέγει να ιδιωτικοποιήσει τα κερδοφόρα ορυχεία και να κλείσει τα ζημιογόνα.

Αποτέλεσμα; Μία από τις μεγαλύτερες απεργίες εργατών της ιστορίας.


Μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας, αναγνωρίζοντας κοινά χαρακτηριστικά με τον αγώνα των απεργών, αποφασίζουν να μαζέψουν λεφτά για να τους ενισχύσουν, δημιουργώντας μία από τις καλύτερες ιστορίες έμπρακτης αλληλεγγύης.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Εγώ... Δεν βλέπω ούτε το ποτήρι !...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Εντολή για άμεση ανάκληση της απόφασης για αγορά τηλεφώνων από τη Siemens από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πανηγύρια έστω για λίγα λεπτά για ορισμένα διαδικτυακά ΜΜΕ, αφού μόλις πληροφορήθηκαν την απόφαση της Βουλής που αφορά στην αγορά 25 τηλεφώνων από τη Siemens, ξεκίνησαν τη λασπολογία ότι δήθεν την ώρα που η Πρόεδρος της Βουλής ανοίγει εκ νέου τον φάκελο Siemens στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, συνεχίζει να προμηθεύεται προϊόντα της γερμανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε εντολή να ανακληθεί άμεσα η συγκεκριμένη απόφαση που «φυτεύτηκε», μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός και παράλληλα έδωσε εντολή για εσωτερική έρευνα για τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Πάντως, εάν ήμουν στη θέση της θα ευχαριστούσα τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, αφού η γνωστοποίηση του γεγονότος οδήγησε και στην άμεση ανάκληση της απόφασης. Θα ζητούσα, επίσης, όχι μόνο να δημοσιεύουν άμεσα τέτοια ζητήματα, αλλά να παίρνουν και τηλέφωνο.

Κάποιες παλιές συνήθειες υπηρεσιακών υπαλλήλων της Βουλής, απ’ ό,τι φαίνονται δύσκολα κόβονται.

Δ.Π.

Πηγή: www.ertopen.com

2ο Παιδικό Φεστιβάλ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, το τριήμερο 12, 13, 14 Ιουνίου


Μοσχάτο: Η ταινία "2046" στην Αυλή της Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 9.00μμ

Η κινέζικη ταινία "2046" του σκηνοθέτη Γουόνγκ Καρ Βάι θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας.

Η προβολή θα γίνει στην όμορφη αυλή της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο, την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 9.00μμ.

Πρωταγωνιστές: Τόνι Λενγκ, Ζανγκ Ζιγί, Γκονγκ Λι, Φέι Γουόνγκ

Λίγα λόγια για την ταινία:

Class 2015: Γιορτή λήξης της Γ' τάξης του 2ου Γυμνασίου Ελληνικού, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 8.00μμ



Η κατασκήνωση και η επίδρασή της στο παιδί

Το καλοκαίρι ήρθε, τα σχολεία κλείνουν σε λίγες μέρες και τα παιδιά θα μείνουν χωρίς πρωινή απασχόληση αντιμέτωπα με τη μεγαλύτερη απειλή του καλοκαιριού: την ανία. Μέχρι τη στιγμή που θα ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους για τις διακοπές, αφιερώνουν τις ημέρες τους στην τηλεόραση και στα παιχνίδια μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το πέρασμα από το φορτωμένο πρόγραμμα του χειμώνα στη ραστώνη του καλοκαιριού μπορεί να προκαλέσει μεγάλο σοκ στα παιδιά. Τα παιδιά χρειάζονται ένα πρόγραμμα. Το να βρεθούν ξαφνικά μέσα στο σπίτι, χωρίς να κάνουν κάτι συγκεκριμένο ανατρέπει το φυσιολογικό τους ρυθμό. Γιατί για τα παιδιά το φυσιολογικό είναι η κίνηση και η δράση.

της Βασιλικής Β. Παππά

12η Έκθεση Βιβλίου στην Ηλιούπολη, από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου


Η απύθμενη χυδαιότητα των καναλαρχών

γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης


Ντυθείτε καταλλήλως γιατί οσονούπω θα βροντήξει ο Όλυμπος και θα αστράψει η Γκιώνα, ο Ψυχάρης θα κάνει πόλεμο με αντάρτες παλικάρια. Και ο Ψυχάρης,
και ο Μπόμπολας, και ο Κυριακού, και ο Βαρδινογιάννης, και ο Κοντομηνάς.


Δεν θα συμμετάσχουν, λέει, οι καναλάρχες στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Θα γυρίσουν την πλάτη στην κυβέρνηση και θα συνεχίσουν να εκπέμπουν σαν να μην τρέχει τίποτα.

Η διαδικασία, λένε, είναι παράτυπη, θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κι «ας έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κλείσει, να ρίξει μαύρο τύπου ΕΡΤ και να αφήσει άνεργους τους δημοσιογράφους».

Έκτακτη είδηση !...


Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 11.06.2015

Η Ρένα Δούρου για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

"Και για να είμαστε σαφείς και κρυστάλλινοι: ο υ δ έ π ο τ ε ζητήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής ε π ι σ ή μ ω ς από την Πυροσβεστική η συνδρομή της για την επιχωμάτωση. Επαναλαμβάνω: ο υ δ έ π ο τ ε, από κ α ν έ ν α ν αρμόδιο παράγοντα της Πυροσβεστικής.

Για το λόγο, και ας το γνωρίζουν αυτό όσοι τα τελευταία 24ωρα έχουν καταστήσει εαυτούς επαΐοντες και στα της πυρόσβεσης βιομηχανικών πυρκαγιών, ότι η Πυροσβεστική δεν πρόκρινε τη συγκεκριμένη μέθοδο ως απαραίτητη για την κατάσβεση."

Η ομιλία της Περιφερειάρχη Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 11ης Ιουνίου 2015, για την πυρκαγιά σε ιδιωτική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο:

Καλλιθέα: Έκθεση των Εργαστηρίων Ζωγραφικής & Κεραμικής, από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου


Αποχαιρετισμός στα όπλα

του Πάνου Χαρίτου

Ποτέ δεν τα πήγα καλά με τους αποχαιρετισμούς. Πάντα δυσκολευόμουν.

Όμως, όσο και να θέλεις να αποφύγεις κάποια
πράγματα, γνωρίζεις πως κάποια στιγμή θα κληθείς να τα αντιμετωπίσεις.

Πριν ξεκινήσω να γράφω αυτές τις γραμμές έστειλα ένα αποχαιρετιστήριο κείμενο σε δεκαεπτά διαφορετικούς παραλήπτες. Δεκαεπτά συναδέλφους και φίλους με τους οποίους συνεργάστηκα τα τελευταία εικοσιένα χρόνια.

Πάλι στα ΕΠΑΛ


Βρε, το δικό μου το παιδί να κερδίζει και όλοι οι άλλοι να πάνε να…

“Εδώ φίλε εξυπνάδες ελληνικού στυλ δεν περνάνε. Η κοινωνική και εταιρική κουλτούρα είναι συνεργασία και ομαδικότητα - και μόνο. Εάν δεν μπορείς να παίξεις με αυτούς τους κανόνες, είσαι off.”

γράφει ο Γιάννης Κ. Γιαννούδης

Τάδε έφη ο φίλος μου ο Τάσος πριν λίγες εβδομάδες στο τηλέφωνο. Πολλά χρόνια υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές, εδώ και οκτώ μήνες βιώνει μια συναρπαστική εργασιακή εμπειρία: η εταιρεία του τον προήγαγε και τον μετέφερε στα headquarters της, στην Σουηδία.

Νομίζω ότι στα πιο πάνω λόγια του Τάσου κρύβεται και η καλή -αλλά και η κακή πλευρά- κάθε νεοέλληνα και κάθε σύγχρονου ελληνοκεντρικού συστήματος.

Ζωή, μας κλέβεις την ατάκα !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα