Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Αργυρούπολη: Συνάντηση για την έναρξη των πρακτικών YOGA στο Υπόστεγο, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στις 8.30μμ


Χαιρετίζοντας το απο-καλόκαιρο και υποδεχόμενοι την εποχή του Φθινοπώρου, αλλά και όντας «εξοπλισμένοι» με την καλοκαιρινή ενέργεια, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για την επανέναρξη των πρακτικών της yoga - στη θεμέλια βάση της α λ λ η λ ε γ γ ύ η ς .



Σας προσκαλούμε και σας προσμένουμε στον κοινωνικό χώρο του Υπόστεγου, 25ης Μαρτίου 38 στην Αργυρούπολη, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στις 8.30μμ σε μία πρώτη κουβέντα, προκειμένου να συζητήσουμε και να κανονίσουμε από κοινού τη μέρα και την ώρα της θερμής και γεμάτης από ενέργεια πρακτικής μας!!!

Άλιμος: «Η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής που απέλυσε την καθαρίστρια, απαντά δίχως να δίνει απαντήσεις»

«Γιατί δεν απαντάει αν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος να μην ανανεώσει τη σύμβαση της συγκεκριμένης καθαρίστριας» η πρόεδος της Σχολικής Επιτροπής κα Σύρμα;... αναρωτιέται η δημοτική κίνηση «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι».

Και τονίζει: «Καλό θα ήταν να απαντήσει επί του συγκεκριμένου και όχι να κατηγορεί μια αντιπολιτευόμενη παράταξη για μικροπολιτική και "ελαφρότητα" και μάλιστα στο χώρο των σχολείων».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανταπάντηση του «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» στην απάντηση της κυρίας Σύρμα που δεν ανανέωσε τη σύμβαση καθαρίστριας σχολείου:

Αντιμνημονιακή Τρομοκρατική Οργάνωση

Την ευθύνη για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης το περασμένο Σάββατο το βράδυ σε μπαρ
στα Εξάρχεια ανέλαβε η νέα τρομοκρατική οργάνωση “Αντιμνημονιακοί”.

Η συγκεκριμένη οργάνωση ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη η οποία χαρακτηρίζεται ως μούφα αντιμνημονιακή.

Η ίδια οργάνωση ανέλαβε επίσης την ευθύνη για τις φθορές που υπέστη το συγκεκριμένο μπαρ που επισκέφτηκε ο Πάνος Σκουρλέτης το οποίο χαρακτήρισε ως άντρο των μνημονιακών στο κέντρο των Εξαρχείων.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: «Ο δήμος που πήγε κόντρα στην κρίση» αυξάνει τα δημοτικά τέλη

Τον εύκολο δρόμο των αυξήσεων στα δημοτικά τέλη επιλέγει ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Κωνσταντάτου ήταν διαφορετικές.

Αύξηση άνω το 33% στις κατοικίες για τη δημοτική κοινότητα Ελληνικού.

Ο «δήμος που πήγε κόντρα στην κρίση» όπως θέλει να λέει, αποφάσισε στο δημοτικό συμβούλιο της 21ης Οκτωβρίου να επιβαρύνει και άλλο τα ήδη επιβαρυμένα νοικοκυριά αλλά και τους καταστηματάρχες, επιβάλλοντας αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.

Ουδέν σχόλιον…

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Ο αρχιτέκτονας του βασικού μετόχου για τα κανάλια, εμπνευστής του νόμου περί (μη) ευθύνης υπουργών και πρωτεργάτης κάθε νομικού οπλοστασίου του διαπλεκόμενου
συστήματος, Ευ. Βενιζέλος, καταγγέλλει το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ ως «όχημα διευκόλυνσης της αδιαφάνειας και της διαπλοκής»…

Η ΕΣΗΕΑ απεργεί συμπαραστεκόμενη στον τίμιο αγώνα των καναλαρχών και διεκδικώντας την πολυθεσία των δημοσιογράφων που απασχολούνται σε κρατικά ΜΜΕ…

Η Σοφία Βούλτεψη ξιφουλκεί υπέρ του υπάρχοντος συστήματος, ισχυριζόμενη κιόλας ότι τα κανάλια έχουν άδειες…

Νέα μαθήματα και νέες εκδηλώσεις καθημερινά στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Τα μαθήματα και οι εκδηλώσεις της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης γίνονται στο χώρο της Λέσχης, Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου.


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΑΤΙΝ:
-> Κάθε Τετάρτη στις 20.00 θα γίνονται μαθήματα λάτιν χορών. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail της λέσχης ή στο τηλ. 6942654918

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΟΓΚΑ/ΠΙΛΑΤΕΣ:
-> Τρίτη 3/11 και κάθε Τρίτη 16.30 μμ-17.30 μμ μαθήματα Γιόγκα και Πιλάτες στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης.
Δηλώσεις συμμετοχής στο 6972031567 (Αιμιλία).

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ:
-> Μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας (rock, αυτοσχεδιασμός) για αρχαρίους. Κάθε Τρίτη 7.00μμ-9.00μμ Δηλώσεις συμμετοχής: Δημήτρης Ζ. 6972 209745 / Δημήτρης Φ. 6974 399699

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ:
-> Μαθήματα κρουστών στην Λέσχη. Κάθε Παρασκευή στις 7.00μμ-8.00μμ Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής 6947684357 (Πέτρος)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
-> Κάθε Παρασκευή από τις 10.00μμ στα πλαίσια του Μουσικού Καφενείου της Εργατικής Λέσχης το ρεμπέτικο σχήμα ΝΤΟΥΜΑΝΙΑΝΣ κάνει ανοιχτή πρόβα με ποτό και μεζέ.

Νταβατζίδικη αντίληψη - νταβατζίδικη αντιπολίτευση

Μπορεί να χάσαμε τη κυβέρνησή μας, αλλά μπορούμε να κάνουμε μια χαρά τη δουλειά μας με τις "ανεξάρτητες" αρχές μας και τους "ανεξάρτητους" φορείς μας, αρκεί η κυβέρνηση να τους εκχωρήσει τις εναπομείνασες
εξουσίες της.

Σ΄αυτή την αντίληψη κινήθηκε η αντιπολίτευση στο νόμο για τα κανάλια: «Ζητήματα που μπορεί να τα αντιμετωπίζει μια χαρά το ΕΣΡ και η Digea, γιατί να είναι στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης ;»...

Τι λέτε ορέ λεβέντες!!!

Η παράσταση του GRexit συνεχίζει να κόβει εισιτήρια

Όποιος δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου, θα θυμάται ότι η επικεφαλής της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Danuta Huebner, είχε δηλώσει στο παρά πέντε της εκπνοής του ελληνικού προγράμματος «διάσωσης», ότι η αποβολή κράτους-μέλους από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την ΟΝΕ είναι νομικά αδύνατη, βασιζόμενη σε πόρισμα που εκπονήθηκε λίγο πριν το ελληνικό δημοψήφισμα.

Παρόλα αυτά, η κωμικοτραγική θεωρία του GRexit, συνεχίζει να βρίσκεται στην επιφάνεια του βούρκου μέσα στον οποίο βουλιάζει αύτανδρη, η ελληνική κοινωνία.

Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου: Αγωνία για δεκάδες συμβασιούχους του Δήμου

Άλλο ένα πλούσιο σε θεματολογία Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως ήταν λογικό, το θέμα που μονοπώλησε τη συνεδρίαση δεν ήταν άλλο από τους δεκάδες συμβασιούχους υπαλλήλους του Δήμου, που παρότι επανήλθαν στην υπηρεσία προσωρινά με ασφαλιστικά
μέτρα, κινδυνεύουν άμεσα να απολυθούν.

Κι αυτό διότι ο Δήμαρχος κ. Χατζηδάκης κατέθεσε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση (όπως ορίζει ο νόμος) 9 έφεση που εκδικάζεται στις 3 Νοεμβρίου.

Ξεφουσκώνουν οι αεριτζήδες & η επιτυχία της Ελλάδας, επιτυχία της Ευρώπης

Μια διπλή μάχη δίνει η κυβέρνηση με τους δανειστές και με την καλομαθημένη στα δανεικά κι αγύριστα εγχώρια επιχειρηματικότητα.

Η πρώτη είναι άμεση και αφορά την προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, με την κυβέρνηση να δηλώνει αποφασισμένη να φέρει τη διαπραγμάτευση στο Eurogroup κι αν χρειαστεί, στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο - και με τη στήριξη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Η δεύτερη είναι -ελάχιστα- πιο μακροπρόθεσμη και θα δοθεί αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για την οποία το σχέδιο νόμου κατατίθεται εντός της εβδομάδας στη Βουλή.

Πιάνει δουλειά η «Επιτροπή Νομικού Ελέγχου για το Ελληνικό»

Μετά την πρώτη σύσκεψη την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, συγκροτήθηκε η «Επιτροπή Νομικού Ελέγχου για το Ελληνικό» με πρωτοβουλία της «Επιτροπής Αγώνα
για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό» και τα μέλη της πιάνουν δουλειά.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν προσκεκλημένοι νομικοί και μέλη της «Επιτροπή Αγώνα».

Έγινε μια σύντομη παρουσίαση των στόχων της «Επιτροπής Νομικού Ελέγχου για το Ελληνικό» και μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε η δημιουργία δύο Ομάδων Εργασίας: