Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα


"Σημάδι ότι καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση!” είπε ο αγαπημένος Ποιητής.

Και σήμερα, λίγες μέρες μετά την τόσο σημαντική ψηφοφορία για τον τόπο, αυτός ο στίχος μου έρχεται στο μυαλό.

Κι ένας άλλος που λέει: “τις νύχτες που κλαιν' των ανθρώπων τα βάσανα!”

Δυο σταγόνες ποίηση, ένας κόσμος ολόκληρος.

Ευλογημένος να είσαι Ποιητή!

Και λέω, ίσως τα όνειρά μας τελικά
ν' ανοίξουν τον δρόμο του Καλού - κι ας μοιάζει με αίνιγμα αυτό. Προσωπικά θα ήθελα να ξυπνήσουν όλοι οι ήρωες των μυθιστορημάτων μου απόψε να ονειρευτούν!

Για να ξεσηκωθεί η αρχέγονη δύναμη του τόπου.

Για να λάμψει η δικαιοσύνη στον τόπο που βγάζει το πιο όμορφο γλυκόπιοτο κρασί και οι κάτοικοί της είναι άνθρωποι που αγαπούν τη ζωή, το κρασί, τον έρωτα, την αγάπη.

Ο Θεοδωράκης ξυλοκόπησε το σακίδιό του επειδή δεν μπήκε στην κυβέρνηση

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά την χυλόπιτα που του έριξε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξυλοκόπησε άγρια το σακίδιό του, αν και αργότερα του ζήτησε συγγνώμη.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να στέλνει τουλάχιστον τους συριζαίους να τρώνε στο Αλάτσι -για να τα κονομάει- αλλά ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη πως δεν του αρέσουν οι δηθενιές σε εστιατόρια που σερβίρουν κόλλυβα και είναι ποτισμένα από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη.

Έξαλλος είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης και με την απαράδεκτη εμφάνιση του Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος, όπως παρατήρησε πολύ εύστοχα χρήστης του twitter, έμοιαζε με τον οδηγό του λεωφορείου που είχε κάνει στάση για κατούρημα, στην αναμνηστική φωτογραφία των βουλευτών του Ποταμιού, οι οποίοι είχαν βάλει τα καλά τους.

Έξαλλοι οι «αριστεροί» με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Αξίζει να παρατηρήσει κάποιος πως αυτοί που έχουν πάθει μεγάλη ζημιά μετά από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δεν είναι οι δεξιοί. Αυτοί που έχουν πάθει συντριβή εξαιτίας της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ,
είναι οι αριστεροί που είχαν βιαστεί να ξεπουληθούν.

Είναι τραγικό, αλλά και αστείο, να βλέπεις αριστερούς που είχαν τρέξει να πιάσουν θέση στο ΠΑΣΟΚ -ακόμα και στη Νέα Δημοκρατία- να μην μπορούν τώρα να πιστέψουν πως έγινε κυβέρνηση ένα αριστερό κόμμα.

Δεν περίμεναν ποτέ ένα αριστερό κόμμα να γίνει κυβέρνηση. Και έγινε αυτό που φοβόντουσαν.

Βέβαια, για να δικαιολογήσουν το δικό τους ξεπούλημα, λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερό κόμμα.

Αριστερό κόμμα είναι η ΔΗΜΑΡ του μπαρμπα Φώτη, η οποία εξαφανίστηκε γιατί οι «αριστεροί» της ΔΗΜΑΡ έτρεξαν να πιάσουν θέση στο Ποτάμι, το οποίο υπόσχεται μια κάποια μάσα.

Αποκλειστική συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά



Βρήκαμε και μιλήσαμε με τον Αντώνη Σαμαρά. Δέχτηκε να μιλήσουμε σε έναν χώρο που δεν γνωρίζουμε.

Ήταν στην κατάσταση που τον βλέπετε μαζί με τον υπαρχηγό του Μάκη Βορίδη που είναι πια ο υπαρχηγός του στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και ο υπαρχηγός στην οργάνωση «25 Γενάρη» που δημιούργησε την Κυριακή το βράδυ.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο και πιστεύαμε ότι ήταν τρολάρισμα, που άγνωστο ποιος το είχε κάνει γι' αυτό δεν ξέρουμε ποιος είναι για να ευχαριστήσουμε θερμά τον άνθρωπο για την εικονογράφηση της συνέντευξης.

Το τηλεφώνημα όμως που ακολούθησε στο «Πάμε Λουκέτο» και η συνάντηση με δεμένα μάτια για να μη βλέπω τη διαδρομή με έκανε να πειστώ για την αλήθεια της φωτογραφίας.

Προκλητική απόφαση των διορισμένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Πελοποννήσου και Αττικής για την ΟΕΔΑ Φυλής

"Η απόφαση των δύο διορισμένων από την προηγούμενη κυβέρνηση γγ των αποκεντρωμένων διοικήσεων Αττικής και Πελοποννήσου, συνιστά πραξικοπηματική ενέργεια, η οποία
αγνοεί την απόφαση της πρόσφατα εκλεγμένης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής". ...σαν τους κατοχικούς στρατούς που ηττημένοι καταστρέφουν κατά την υποχώρηση. Savoir Vivre Antonis

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου την απόφαση των γγ των αποκεντρωμένων διοικήσεων Αττικής και Πελοποννήσου να μεταφέρουν από την Τρίπολη ακόμα 4.000 τόνων σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Φυλής. Ακολουθεί η καταγγελία της Περιφέρειας Αττικής:

Την προκλητική και απαράδεκτη απόφαση των γενικών γραμματέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Γιώργου Διδασκάλου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα, σχετικά με τη μεταφορά 4.000 τόνων σκουπιδιών της Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής, καταγγέλλει η Περιφέρεια Αττικής.

Εξάρχεια χωρίς κλούβες

Θα φύγουν αμέσως οι κλούβες της αστυνομίας από τα Εξάρχεια, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Δεν γίνεται να υπάρχουν περιοχές γκέτο με κλούβες ανά εκατό μέτρα, τόνισε


Αναλυτικά, ο Γ. Πανούσης, μιλώντας στον τηλεσταθμό Mega, επισήμανε ότι δεν γίνεται στην Αθήνα να υπάρχουν περιοχές γκέτο με κλούβες ανά εκατό μέτρα, κάτι που δίνει την εντύπωση ότι όλοι οι κάτοικοι είναι επικίνδυνοι.

«Αν υπάρξουν πληροφορίες ότι κάτι θα συμβεί στα Εξάρχεια προφανώς η αστυνομία θα παρέμβει», σημείωσε ο κ Πανούσης.

Σχετικά με την αστυνόμευση στις πορείες, ο νέος υπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι η συμφιλίωση του πολίτη με την αστυνομία, τονίζοντας ότι δεν μπορεί στις πορείες να υπάρχουν χίλιοι διαδηλωτές και δύο χιλιάδες αστυνομικοί.

Όταν τα ΜΑΤ έκαναν σάντουιτς τον νυν προϊστάμενό τους Νίκο Βούτση (video)


Θα μου πείτε "την δουλειά τους έκαναν".
Και ο Βούτσης την δουλειά του θα κάνει.
Και οι απολυμένοι της ΕΡΤ την δουλειά τους έκαναν.


Στο βίντεο διακρίνεται ξεκάθαρα ο Νίκος Βούτσης να επιδεικνύει την βουλευτική του ταυτότητα και να φωνάζει στους άνδρες των ΜΑΤ: «δεν έχετε δικαίωμα. Σε αυτόν τον δρόμο περπάτησε ο Λαμπράκης».

Ξημερώματα Πέμπτης 7 Νοεμβρίου 2013. Τα ΜΑΤ έχουν καταλάβει την ΕΡΤ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο Ραδιομέγαρο. Στην Ελλάδα του Σαμαρά η ιδιότητα του εκλεγμένου από το λαό βουλευτή μετράει λιγότερο από την ασπίδα και το γκλομπ του ΜΑΤατζή.

Δομές αλληλεγγύης μπροστά στη νέα πραγματικότητα

γράφει ο Χρήστος Κορολής *


Πάνε πάνω από τρία χρόνια από τότε που οι «ανήσυχοι» και οι «αγανακτισμένοι» της πλατείας Συντάγματος, και όχι μόνο, άρχισαν να δίνουν σάρκα και οστά σε αυτό που συχνά καλούμε «ουτοπία της πράξης». Καλύπτοντας το κενό μιας πολιτείας που εθελοτυφλεί μπροστά στα προβλήματα και με άξονα τρεις βασικές ανθρώπινες ανάγκες (τροφή-υγεία-παιδεία), τόσο οι συλλογικότητες που ήδη υπήρχαν όσο και οι καινούργιες που στήθηκαν εν τω μεταξύ, κατάφεραν μέσα από πρωτόγνωρες αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες να μετατραπούν από απλές εστίες πολιτικού προβληματισμού σε δομές αλληλεγγύης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μια νέου τύπου συμμετοχική κοινωνική πολιτική.

Αξίζει να σημειωθεί, χωρίς καμία διάθεση απλούστευσης ή ωραιοποίησης, ότι η διαδικασία αυτή της γρήγορης ωρίμασης έχει ήδη δώσει καρπούς.


Επιλέγοντας την άμεση δημοκρατία έναντι της δημοκρατίας της ψήφου, την αλληλεγγύη έναντι της φιλανθρωπίας των χορηγών, την ελεύθερη βούληση και συμμετοχή έναντι της στράτευσης και του καθήκοντος, οι δομές αυτές καλλιέργησαν τη δική τους ηθική και αισθητική και άσκησαν τους ανθρώπους τους μέσα σε συνθήκες ουσιαστικής δημοκρατίας στην πρόταξη του «εμείς» έναντι του «εγώ».

Είναι αλήθεια ότι πολλές από τις προσπάθειες των αλληλέγγυων δομών αντιμετωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται ως περιθωριακές όχι μόνο από την κεντρική εξουσία αλλά και από όσους, ανεξάρτητα από τον πολιτικό αυτοπροσδιορισμό τους, θεωρούν αυτά τα εγχειρήματα αποπολιτικοποιημένες προσπάθειες ανακύκλωσης της φτώχειας την εποχή της κρίσης. Η πραγματικότητα είναι, ωστόσο, πολύ διαφορετική.

Απομακρύνθηκαν τα κάγκελα από τη Βουλή

 
Παρελθόν αποτελούν από σήμερα τα κάγκελα που βρίσκονταν έξω από τη Βουλή, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Με μια συμβολική όσο και ουσιαστική κίνηση, με απόφαση της νέας κυβέρνησης απομακρύνθηκαν.


Πηγή: www.avgi.gr