Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Αν ήξερε να φτιάχνει πεζοδρόμια, θα γινόταν πλακάς, δήμαρχος ή αντιδήμαρχος... Μπιφτέκια ψήνει ο άνθρωπος!

Η ηλικιωμένη κυρία που μας έστειλε τη φωτογραφία αισθάνεται τυχερή, όχι γιατί δεν έσπασε τα κόκκαλά της, αλλά γιατί δεν έσπασε η φωτογραφική μηχανή.

Έτσι λοιπόν αισθανόμαστε κι εμείς δικαιωμένοι που εμπιστεύθηκε στο δικό μας ιστολόγιο τη φωτογραφία που απαθανατίζει το πεζοδρόμιο που σκόνταψε και σωριάστηκε.

Με 1-0 πέρασε και από τη Βέροια ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος κατάφερε να περάσει νικηφόρα και από την έδρα της Βέροιας με 1-0, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 8ο λεπτό ο Μπεν για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, σ' ένα ματς με λιγοστές φάσεις και μέτριο θέαμα.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση υπέβαλε η παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη

Στον εισαγγελέα στέλνει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας του Δήμου και των ιστοσελίδων ενωμένη πόλη, silvercity & vimaonline.

Μετά από αυτό αναμένεται οι υπεύθυνοι αυτών των ιστοσελίδων, αλλά και ο ίδιος ο κ. Κωνσταντάτος, να αντιμετωπίσουν τον ίδιο τον ανακριτή και τον εισαγγελέα προκειμένου να τεκμηριώσουν όσα ψευδή και συκοφαντικά διαδίδουν συστηματικά, ότι δηλαδή η παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη είναι ηθικός αυτουργός ή υποθάλπτει πράξεις φθοράς της δημοτικής περιουσίας.

Γεράσιμος Κουζέλης και Παύλος Χαραμής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Γλώσσα και η Ιστορία δέχονται τις μεγαλύτερες αντιστάσεις

Προτεραιότητα, αυτή τη στιγμή, για το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), στις αλλαγές που προετοιμάζονται για το ελληνικό σχολείο,
έχουν τα μαθήματα της Γλώσσας και της Ιστορίας.

Αυτά σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΕΠ, Γεράσιμο Κουζέλη, δέχονται τις μεγαλύτερες αντιστάσεις, τις οποίες, πάντως, χαρακτηρίζει εύλογες.

Ηλιούπολη: "Εκτέλεση δημοπρασιών σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο", τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 6.00μμ

Η δημοτική κίνηση "ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη", διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Εκτέλεση δημοπρασιών σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο του ν.4412/16".
 
Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 6.00μμ στα γραφεία της κίνησης, Ηρακλείτου 1 & Ηρώς Κωνσταντοπούλου στην Κάτω Ηλιούπολη.

Απαγορεύονται σχεδόν τα πάντα στο Πάρκο Χρυσοστόμου. Ούτε το κασκόλ του Πανιωνίου δε γλίτωσε

του Δημήτρη Πετρόπουλου

Το κασκόλ του Πανιωνίου, που από χαρά ΚΑΙ ΜΟΝΟ κάποιοι φίλαθλοι κρέμασαν στο άγαλμα του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου προχτές το βράδυ, την επόμενη

Ο κόσμος του Πανιωνίου, ο απλός πανιώνιος κυρίως, ενοχλήθηκε αφάνταστα! Και όχι αδίκως. Δηλαδή αν έμενε 2-3 μέρες ακόμη θα χάλαγε η δημόσια εικόνα της πόλης;;; Ούτε το συμβολισμό του γεγονότος δεν ήθελαν να καταλάβουν;;;

Επιστρέφει στην Ελλάδα τμήμα μαρμάρινης σαρκοφάγου του 200 μ.Χ που είχε κλαπεί (pic)

Φωτογραφία Αρχείου - Πηγή: Wikipedia
Τμήμα μαρμάρινης σαρκοφάγου, που είχε κλαπεί το 1988 και για 30 χρόνια ταξίδεψε σε Ευρώπη και Αμερική επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου και ανήκει.

Κατασχέθηκε τον Ιανουάριο από γκαλερί του κεντρικού Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, όπου εκτίθετο ως κεντρικό κομμάτι έκθεσης. Η μαρμάρινη σαρκοφάγος χρονολογείται από το 200 μ.Χ και δείχνει στιγμιότυπο μάχης μεταξύ ελλήνων και τρώων πολεμιστών.

Παντελής Παντελίδης: ένα ιδιότυπο μνήμοσυνο στο καφέ της οικογένειας

Το καφέ του Τριαντάφυλλου Παντελίδη είναι κατάμεστο από κόσμο.

Όπου και να κοιτάξει κανείς βλέπει τον αγαπημένο καλλιτέχνη που χάθηκε τόσο πρόωρα.

Αφίσες, τεράστιες φωτογραφίες , προβολές στις τηλεοράσεις. Παντού υπάρχει η μορφή του Παντελή.

Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις & Κοινωνική Οικονομία: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου

Η Οργάνωση Μελών Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ σας καλεί σε ανοιχτή συνέλευση-συζήτηση με θέμα: «Συνεταιριστικές επιχειρήσεις και Κοινωνική Οικονομία», την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 7.00μμ, στα γραφεία της Ο.Μ., Κύπρου & Πολεμιστών, Αργυρούπολη.
 

Ομιλητές:

Έναν καινοτόμο ανακλαστήρα για τον ήλιο με... μυθικό όνομα κατασκεύασαν μαθητές

Ο μυθικός γιος του θεού Ήλιου, ο Φαέθων μπορεί να μην κατάφερε να οδηγήσει με επιτυχία στον ουρανό το άρμα του πατέρα του, με αποτέλεσμα
ν' αφηνιάσουν τα άλογα και να καταστραφεί παρ' ολίγον η Γη, αφού ο Ήλιος ανεβοκατέβαινε συνέχεια...

Ωστόσο στις μέρες μας το όνομά του έχει γίνει συνώνυμο ενός σύγχρονου προϊόντος, που στόχο έχει να προστατέψει το φυσικό περιβάλλον και να εξασφαλίσει την απόλυτη κλιματική ισορροπία κάνοντας χρήση της πιο φθηνής και ταυτόχρονα πιο ισχυρής ενέργειας της φύσης, του ήλιου.

Την πιλοτική λειτουργία Δημοσίων Δομών Υγείας, ως Δομών Ημερήσιας Νοσηλείας, ανακοίνωσε ο Παύλος Πολάκης

Δημόσιες Δομές Υγείας όπως η Πολυκλινική, θα λειτουργήσουν πιλοτικά ως Δομές Ημερήσιας Νοσηλείας, ώστε να αποφορτιστούν σημαντικά τα μεγάλα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της Πολυκλινικής Αθηνών.

Καινοτόμες ιδέες από μαθητές γυμνασίων και λυκείων

Νεανικός ενθουσιασμός, μεράκι, δουλειά και κυρίως καινοτόμα προϊόντα και πρωτοποριακές επιχειρηματικές ιδέες που σκέφτηκαν και δημιούργησαν μαθητές
γυμνασίων και λυκείων γέμισε από νωρίς της Παρασκευής το πρωί γνωστό εμπορικό κέντρο στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της 11ης Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Trade Fair 2017», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, περισσότεροι από 500 μαθητές και μαθήτριες από 52 σχολεία όλης της Ελλάδας παρουσίασαν τη δουλειά τους στην μοναδική Εμπορική Έκθεση Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται στην Ελλάδα.

Ανδρέας Ξανθός: «Φως» στις συναλλαγές μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών και γιατρών

Φως στις συναλλαγές μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών και γιατρών, μέσω της χρηματοδότησης επιστημονικών συνεδρίων, επιχειρεί να ρίξει το υπουργείο Υγείας, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά.
 

Αναφέρει, ειδικότερα, ότι το υπουργείο θα προβεί αφενός στη δημοσιοποίηση των οικονομικών συναλλαγών ανάμεσα στις φαρμακευτικές εταιρείες και τους γιατρούς και κυρίως τις επιστημονικές ιατρικές εταιρείες.

Έλλειψη ενημέρωσης για την πρόληψη και τη διαφύλαξη της σεξουαλικής υγείας

Περίπου το 23% των οροθετικών ατόμων και το 80% των ασθενών με ηπατίτιδα C στην Ελλάδα δε γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του.

Ταυτόχρονα σημαντική αύξηση καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στη συχνότητα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, σύμφωνα με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας "Θετική Φωνή", με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού στις 13 Φεβρουαρίου.

Οι πιο ελκυστικές γυναικείες φιγούρες στον χορό

Λίγοι θα αμφέβαλλαν περί αυτού, αλλά τώρα υπάρχει και η «βούλα» των επιστημόνων.

Οι κινήσεις των γοφών είναι το σημαντικότερο πράγμα για μια γυναίκα που χορεύει, αν θέλει να ξεχωρίσει και να προσελκύσει πάνω της τα βλέμματα των ανδρών (και τα ζηλιάρικα βλέμματα των άλλων γυναικών). Και τι άλλο χρειάζεται μια γυναίκα που χορεύει, για να θυμίζει Σακίρα;

Το καινούριο μας ταξίδι!

γράφει η Ζωή Χατζηθωμά

Με ρώτησε τι δουλειά κάνω. Απάντησα ότι είμαι κυνηγός αξιόλογων ανθρώπων! Και ότι δυσκολεύομαι, αλλά το παλεύω και νομίζω πως είμαι τυχερή.

Αξιόλογοι άνθρωποι,
λοιπόν: τους συναντάς συνήθως εντελώς ξαφνικά. Σύμπτωση; Κάρμα; Άλλες ζωές; Και πόσες ζωές; Ποιος μπορεί να το πει με σιγουριά.