Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Εισήγηση για διακοπή λειτουργίας επιχείρησης μαζικής εστίασης κατόπιν εκτάκτου υγειονομικού ελέγχου

Σε αιφνιδιαστικό υγειονομικό έλεγχο σε επιχείρηση μαζικής εστίασης (οβελιστήριο) επί της οδού Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησε χθες η Περιφέρεια Αττικής, μετά από καταγγελία
πολίτη.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα υγειονομικής φύσεως, όπως ελλιπής καθαριότητα και φθορές στις εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό της επιχείρησης (τοίχοι, δάπεδα, κλίμακα, οροφή, ψυγεία κ.λπ.), ενώ μέρος του προσωπικού δε διέθετε πιστοποιητικά υγείας.

Την άμεση ανάκληση των καταγγελιών ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου η αντιπολίτευση


Συνεχίσθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου που συνεδρίασε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου οι αντιδράσεις για την ενέργεια του προέδρου του σώματος να παραπέμψει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το ερώτημα της παύσης τρεις δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος το οποίο, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει τουλάχιστον «άστοχες» τις «αναφορές και καταγγελίες του Προέδρου» και ζητεί την «άμεση ανάκλησή τους»:

Διαβάστε την πρόταση ψηφίσματος:

Μέχρι το τέλος του μήνα στο σχολείο άλλα 3.000 παιδιά προσφύγων

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός εκτιμά το υπουργείο Παιδείας πως θα ολοκληρωθεί η δεύτερη και κυριότερη φάση του προγράμματος ένταξης των παιδιών
προσφύγων στο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Με ΦΕΚ, που φέρει την υπογραφή του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και το οποίο δημοσιεύθηκε αρχές της εβδομάδας καθορίζονται 44 σχολικές μονάδες των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας, της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας, όπου θα λειτουργήσουν νέες ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων).

Ηλιούπολη: "Διημερίδα Σταδιοδρομίας", τη Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Ιανουαρίου, ώρες: 9.00πμ - 2.00μμ

«Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ευρωπαϊκής κινητικότητας»: Ενημερωτική εκδήλωση στην Ηλιούπολη


Tο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» διοργανώνει Ενημερωτική Εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης και της ΕΣΑμεΑ, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 6.00μμ στο Αμφιθέατρο της ΕΣΑμεΑ (Ελ. Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη) με θέμα:

«Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ευρωπαϊκής κινητικότητας - Κοινοποίηση εμπειρίας και τεχνογνωσίας από Δανία και Νορβηγία».

Κώστας Γαβρόγλου: Το σύστημα των πανελλαδικών πρέπει να αλλάξει με ριζικό τρόπο (ηχητικό)

"Το σύστημα (των πανελλαδικών εξετάσεων) έχει εξαντλήσει τη δυναμική του" και πρέπει "να αλλάξει με έναν ριζικό τρόπο", τόνισε ο υπουργός Παιδείας,
Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Είναι ένα σύστημα που έχει καταστρέψει το σχολείο μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, επισημαίνοντας πως το σύστημα είναι μεν λειτουργικό αλλά όχι αξιόπιστο γιατί "ένα αξιόπιστο σύστημα θα πρέπει να σε βάζει στα πέντε πρώτα πράγματα που θέλεις, όχι στα τριάντα".

Άγιος Δημήτριος: Αναμόρφωση της οδού Κολοκοτρώνη με διευρύνσεις των πεζοδρομίων και βελτίωση του φωτισμού

Στην αναμόρφωση της οδού Κολοκοτρώνη με διευρύνσεις των πεζοδρομίων και βελτίωση του φωτισμού προχωράει η δημοτική αρχή Αγίου Δημητρίου.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Αγ. Δημητρίου ανακοίνωσε τη διακήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου "Διεύρυνση χώρων κίνησης πεζών και βελτίωση φωτισμού στην οδό Κολοκοτρώνη" και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προσφορά για την ανάδειξη αναδόχου.

146.481€ στο Χαμόγελο του Παιδιού από την Περιφέρεια Αττικής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, επισκέφθηκε χθες, 12 Ιανουαρίου, τις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού στο Μαρούσι, όπου
λειτουργούν το Διεθνές και Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά, καθώς και το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης.

Ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, για το σύνολο της εθελοντικής δράσης και κοινωνικής προσφοράς του φορέα, ενώ ξεναγήθηκε στο επιχειρησιακό κέντρο και την κινητή μονάδα έρευνας και διάσωσης.

"Η Αρχαία Αστική Οδός και το Μετρό" - Παρουσίαση του βιβλίου της Κωνσταντίνας Καζά, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 7.00μμ



Σχεδόν όλες οι κατηγορίες δαπανών θα μετρούν για το χτίσιμο του αφορολόγητου, εφόσον γίνονται με πλαστικό χρήμα


Σχεδόν όλες οι κατηγορίες δαπανών των νοικοκυριών για καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες (συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και των ΔΕΚΟ) εφόσον γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος θα προσμετρώνται για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος .

Μάλιστα στην περίπτωση που ο ένας εκ των δύο συζύγων υπερβαίνει το όριο των δαπανών με πλαστικό χρήμα που αναλογεί στο ύψος του εισοδήματος του θα μπορεί το πλεονάζον να το δίνει στον άλλον.

ΣτΕ: Επιτακτική ανάγκη να επαναληφθεί ο διαγωνισμός για τις άδειες @ video - Πλήρης ενημέρωση

Επιτακτική θεωρεί την ανάγκη να επαναληφθεί ταχύτατα ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας,
η πολυαναμενόμενη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Νίκο Σακελαρίου, που δημοσιεύθηκε σήμερα το πρωί.

Η απόφαση επαναβεβαιώνει την πάγια θέση της νομολογίας του Δικαστηρίου ότι η μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών με συνεχείς παρατάσεις της νόμιμης λειτουργίας είναι «συνταγματικώς μη ανεκτή» και παράνομη. Και, προκειμένου ακριβώς να αποκατασταθεί η νομιμότητα, απαιτεί την ταχύτατη επανάληψη του διαγωνισμού.

Αγώνας Μπάσκετ για κοινωνικούς σκοπούς στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 6.15μμ



104 ράμπες ΑμεΑ σε πεζοδρόμια του κέντρου της Γλυφάδας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Έργο προϋπολογισμού 50.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου για τη Γλυφάδα.

Το έργο αφορά την κατασκευή και συντήρηση 104 ραμπών ΑμεΑ σε πεζοδρόμια στο Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας.

Η συντεχνία των βαρόνων

του Δημήτρη Τρίμη


Με την ευκαιρία της... αντιστασιακής πράξης της Ένωσης Ιδιοκτητών των Τηλεοπτικών Σταθμών (ΕΙΤΗΣΕΕ) να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προκειμένου να αποφύγουν οι βαρόνοι των μέσων και τα στελέχη τους την υποχρέωση υποβολής «πόθεν έσχες», μια ιστορία θα σας πω.

Στην αρχή της κρίσης, κάπου το 2010, έμαθα από φίλους και γνωστούς που δούλευαν σε ταπεινά υποκαταστήματα τραπεζών, για αρκετά στελέχη των κυρίαρχων και πανίσχυρων (φαινομενικά) ΜΜΕ, τα οποία έβγαζαν τα προσωπικά τους κεφάλαια, δηλαδή πολλά εκατομμύρια ευρώ, στο εξωτερικό.

Αργυρούπολη: Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» από παιδιά του Δήμου 3Β στο "Μίκης Θεοδωράκης", το Σάββατο 14 Ιανουαρίου



Ομπάμα, Ρούζβελτ και Χίτλερ μαζί...

Περισσεύουν οι υμνολογίες παγκοσμίως για τον Μπαράκ Ομπάμα, κι αυτό είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ποιος τον διαδέχεται. Πάντοτε, άλλωστε, το μέγεθος των πολιτικών ανδρών εξαρτάται από την εποχή τους και τους αντιπάλους τους.

Όπως κι αν έχει, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πολλά για τα οποία θα πρέπει να υπερηφανεύεται, αλλά και πολλά για τα οποία θα όφειλε να ντρέπεται...