Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Το κεντρί του «μακεδονισμού»


Πριν από δέκα χρόνια (29.2.08) δημοσίευσα στο περιοδικό ΑΝΤΙ ένα μικρό κείμενο με τίτλο «Η σκοπιανή μας τύφλωση». Το αναδημοσιεύω αυτούσιο, προσθέτοντας λίγες παρατηρήσεις επικαιροποίησής του.

Καθώς, όπως φαίνεται, βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις, χωρίς όμως να έχουμε ξεφύγει απ’ τις κακοδαιμονίες μας και το αρρωστημένο κλίμα της τύφλωσής μας περί το «μακεδονικό πρόβλημα». Ιδού, λοιπόν, το παλιό αυτό κείμενο, που δυστυχώς, μόνο… ανεπίκαιρο δεν μοιάζει να είναι:

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ρεμπέκα Χαρμς για το Μ.Κ.Ι.Ε.

«Λευκός καπνός» για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν την ευρωβουλευτή
των Πρασίνων Ρεμπέκα Χαρμς, για τις σχετικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωσταντίνα Κούνεβα και Στέλιος Κούλογλου είχαν συνάντηση την Τετάρτη 13 Ιουνίου στο Στρασβούργο με την Γερμανίδα ευρωβουλευτή και πρώην συμπρόεδρο των Πρασίνων, κα Ρεμπέκα Χαρμς προκειμένου να την ενημερώσουν για τις πρωτοβουλίες και τη μεσολάβηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της μετεγκατάστασης του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ).