Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Διαχείριση απορριμμάτων - αποβλήτων: Τοπικά σχέδιαΕπανέρχομαι στο μεγάλο αυτό θέμα! Γίνεται λοιπόν μια μεγάλη προσπάθεια αλλαγής του μέχρι τώρα αποτυχημένου μοντέλου διαχείρισης!


Ποια είναι η φιλοσοφία της νέας αντίληψης;;;

Ότι τα απορρίμματα-απόβλητα είναι πλούτος... Πλούτος που πρέπει να επιστρέφει σε αυτούς που τον παράγουν... Σ' εμάς δηλαδή, στους πολίτες!!!

Χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι το ''κέρδος''από τον νέο τρόπο διαχείρισης θα καλύψει όλο το κόστος όλης αυτής της προσπάθειας!!!

Η selfie με τον υπουργό Παιδείας και τα θέματα της Φυσικής

του Γρηγόρη Συκά

Αγαπητέ υπουργέ
Λέγομαι Συκάς Γρηγόρης, είμαι Φυσικός όπως και εσείς και τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής μου υπηρετώ τον θεσμό των πανελλαδικών αρχικά σαν φροντιστής, μετά σε 2 Ιδιωτικά Σχολεία και τα τελευταία χρόνια σε δημόσιο πλέον σχολείο, στο 1ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, το μεγαλύτερο σχολείο της Δυτικής Αττικής με 400 περίπου παιδιά.


Γνωριστήκαμε για λίγο στο περιθώριο των masterclasses στο Πολυτεχνείο πριν λίγο καιρό. Μου έκανε άριστη εντύπωση το γεγονός πως στερηθήκατε χρόνο από την οικογένειά σας Σάββατο μεσημέρι -όπως και εγώ- για να έρθετε να μας μιλήσετε.


Στο λίγο χρόνο που τα είπαμε σας τόνισα πως οι μαθητές είναι από το πρωί έως το τα μεσάνυχτα στο φροντιστήριο. Δείξατε την διάθεση να το αλλάξετε και να προστατέψετε τις εξαθλιωμένες οικονομικά οικογένειες.

"Τι έγινε, τι θα μπορούσε να γίνει, τι θα γίνει": Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου, την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 7.30μμ


2ο Flisvos Marina Culture Festival - Books & Music: το κορυφαίο Πολιτιστικό Φεστιβάλ των Νοτίων Προαστίων

Το 2ο Flisvos Marina Culture Festival - Books & Music, είναι μια προσπάθεια για την προβολή του βιβλίου και της μουσικής αλλά και του Πολιτισμού γενικότερα, με σκοπό την ανάδειξη και τη καθιέρωσή του, ως το κορυφαίο Πολιτιστικό Φεστιβάλ των Νοτίων Προαστίων.

Το 2ο Flisvos Marina Culture Festival - Books & Music,
θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Μαρίνας Φλοίσβου από την Παρασκευή 29 Μαΐου, έως την Κυριακή 14 Ιουνίου.

Οι εκδοτικοί οίκοι, που συμμετέχουν στο 2ο Flisvos Marina Culture Festival παρουσιάζοντας το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής σύγχρονης βιβλιοπαραγωγής, είναι:

Πολύ αργά κ. Τσακαλώτο !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Φωτιά σε θαλαμηγό στη μαρίνα Αλίμου


Φωτιά  εκδηλώθηκε  τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε θαλαμηγό στη μαρίνα Αλίμου, στην προβλήτα επτά, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η φωτιά εκδηλώθηκε στο ανώτερο σημείο του καταστρώματος και επεκτάθηκε στη συνέχεια και στο υπόλοιπο σκάφος, ενώ οι επιβάτες κατάφεραν να απομακρυνθούν άμεσα από το σκάφος.

Εταιρεία σεκιούριτι που βρισκόταν στο σημείο ειδοποίησε αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία και στο σημείο έφθασαν 5 πυροσβεστικά οχήματα με 15 άνδρες, που κατάφεραν έπειτα από ώρα να σβήσουν τη φωτιά η οποία λόγω των εύφλεκτων υλικών της θαλαμηγού πήρε διαστάσεις.

Στη θαλάσσια περιοχή το λιμενικό σώμα έχει τοποθετήσει πλωτά φράγματα, ενώ η θαλαμηγός που βρίσκεται πλαγιοδετημένη και έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, έχει πάρει κλίση.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ξεκινάει πάλι η διανομή συσσιτίου από το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει πάλι η διανομή συσσιτίου, αποτελούμενο από ζεστά, μαγειρευτά φαγητά, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Όπως και πριν, το συσσίτιο θα διανέμεται με απόλυτη εχεμύθεια, με σεβασμό στην προσωπικότητα των απόρων,
κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στον χώρο του Κοινωνικού Ξενώνα στη Βουλιαγμένη.

Οι μερίδες έτοιμου φαγητού που διανέμονται καλύπτουν τις ανάγκες των δικαιούχων και για τις μέρες που δεν γίνεται διανομή. Οι δικαιούχοι επιλέγονται με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, από την Κοινωνική Υπηρεσία, όπου μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι.(τηλ. Επικοινωνίας: 213 2019904,6)

Πηγή: notosnet.gr

Βάρη: Συναυλία αφιερωμένη στον Σταύρο Ξαρχάκο, την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 8.00μμ


Ελληνοϊταλική εικαστική σύμπραξη στην Βούλα μέχρι 28 Σεπτεμβίου

Πέντε νέοι Ιταλοί εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν στην «Domus Art Gallery», Γιάννη Ρίτσου 18 στη Βούλα, τα έργα τους σε ισάριθμες μικρές ατομικές εκθέσεις.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 28 Μαΐου και θα διαρκέσεις έως τις 28 Σεπτεμβρίου. 

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Γκλέντα Λορεντζάνι, μια Ιταλίδα που μετακόμισε από τον περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα με σκοπό να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό τη νέα ιταλική κουλτούρα.

Δημοσθένης Δόγκας: Πώς η Β' πλαζ Βούλας θα ξαναγίνει στολίδι

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δημοσθένης Δόγκας διερωτάται αν αρκεί ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης να παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις για τις παραλίες.

Στο δελτίο τύπου επισημαίνεται:

Η Β' πλαζ Βούλας, διαρκές θύμα των λάθος μοντέλων αξιοποίησης που ακολούθησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις μαζί με τις πρώην διοικήσεις του Δήμου Βούλας, είναι καιρός να ανοίξει για τους δημότες!

Ξέρω-ξέρω μιλάς ως κότα !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Οι βραβευμένες φωτογραφίες των μαθητών σε Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη

Με την ανακήρυξη των νικητών και τη δημοσίευση των φωτογραφιών τους ολοκληρώθηκε ο πρώτος μαθητικός διαγωνισμός φωτογραφίας του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Όπως ανακοινώθηκε συμμετείχαν περίπου 100 μαθητές των σχολείων του Δήμου, οι οποίοι προσκόμισαν περίπου 300 φωτογραφίες.

«Φωτογραφίζω την Πόλη μου» ήταν το θέμα του διαγωνισμού, μέσα από τον οποίο ο Δήμος κάλεσε τους μαθητές των σχολείων των τριών πόλεων να απαθανατίσουν στιγμές της καθημερινότητας στους δρόμους, στα πάρκα, στις παραλίες, στο βουνό με το φωτογραφικό φακό τους.

E mail αναγνώστη: Οι κάτοικοι του βορείου Μοσχάτου είναι ενός κατώτερου Θεού

Αναγνώστης μας ενημερώνει για την γειτονιά του βορείου Μοσχάτου. Όπως αναφέρει, οι κάτοικοι του βορείου Μοσχάτου νιώθουν να είναι ενός κατώτερου Θεού.
Σας παρουσιάζουμε το μήνυμά του αυτούσιο.

"Μένω στην οδό Θεσσαλονίκης εδώ και 10 χρόνια. Το πατρικό
μου βρίσκεται στην οδό Μεταμορφώσεως. Σε αυτά τα 10 χρόνια κατάλαβα πως οι κάτοικοι του βορείου Μοσχάτου είναι ενός κατώτερου Θεού. Πληρώνουμε δημοτικά τέλη όταν δεν έχουμε ούτε πεζοδρόμιο ενώ σε άλλες γειτονιές κάνουν ανακαίνιση στα πεζοδρόμια. Ο φωτισμός ανεπαρκής και τα δέντρα στο έλεος του Θεού. Όποιος έχει επιθυμήσει χορτάρια που του θυμίζουν το χωριό του ας έρθει για αποψίλωση στην γειτονιά μας!
Κύριε δήμαρχε επιτέλους φροντίστε και εμάς!"

Πηγή: my-mosxato.blogspot.gr

Καλλιθέα: Παραστάσεις από το ερασιτεχνικό εργαστήρι ARTE, το Σαββατοκύριακο 30 & 31 Μαϊου στις 7.30μμ


Ολοκληρώθηκε το διήμερο «1ο Παιδικό Φεστιβάλ» στην Καλλιθέα

Ολοκληρώθηκε το διήμερο «1ο Παιδικό Φεστιβάλ» του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, το οποίο ξετυλίχτηκε το Σαββατοκύριακο  23 και 24 Μαΐου στον όμορφο χώρο του Π.Ε.Ν.

Εκατοντάδες πιτσιρίκια παρακολούθησαν αφήγηση παραμυθιού, μαριονέτες , έφτιαξαν καραβάκια και άλλα καλοκαιρινά αντικείμενα, κυνήγησαν το ένα το άλλο στις κούνιες και στις τσουλήθρες, χόρεψαν zumba, είδαν καραγκιόζη, συμμετείχαν σε μουσικοκινητικά εργαστήρια, απόλαυσαν μπαλόνια που μεταμορφώθηκαν σε ζωάκια και σπαθιά, γέμισαν τα προσωπάκια τους με μαλλί της γριάς, και -αργά το βράδυ- έφυγαν μισοκοιμισμένα στις αγκαλιές των γονιών τους.

Το Σάββατο η «Βραδιά των εθελοντών» περιλάμβανε την απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους εθελοντές του Π.Ε.Ν., οι οποίοι πλαισιώνουν όλες τις δράσεις του με συνέπεια και συνέχεια, ενώ ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.

Την Κυριακή το βράδυ
το παραδοσιακό πρόγραμμα περιλάμβανε τραγούδια και χορούς από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Με επιτυχία η γιορτή για την τοπική αγορά της Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας διοργάνωσε τη γιορτή “Αγαπώ την αγορά μου. Στηρίζω την Καλλιθέα” με την υποστήριξη του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α.).

Η γιορτή ξεκίνησε από το πρωί στην Κεντρική Αγορά (Πλάτωνος 5), όπου οι Επαγγελματίες της Κλειστής Αγοράς πρόσφεραν
στους επισκέπτες κεράσματα από την τοπική κουζίνα.

Συνεχίστηκε το απόγευμα στην Πλατεία Δαβάκη με τη Γιορτή Τοπικής Γευσιγνωσίας στο πλαίσιο της οποίας Επώνυμες Επιχειρήσεις Εστίασης της Καλλιθέας παρουσίασαν τις καλύτερες τοπικές «σπεσιαλιτέ» τους από Ποντιακές συνταγές με εδέσματα από κρεατικά και θαλασσινά.

Πείτε μας κύριε Ταγματάρχη...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν η Καλλιθέα προπονήθηκε στο «Ελ Πάσο»

Ιστορική ήταν η Πέμπτη 28 Μαΐου για την Καλλιθέα! Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν η αθηναϊκή ομάδα μπήκε στο «σπίτι» της, το «Ελ Πάσο» και πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση.

Οι «κυανόλευκοι» είχαν ταλαιπωρηθεί πολύ από πέρυσι, κάνοντας προπόνηση σε εγκαταστάσεις με πλαστικό χλοοτάπητα και τελικά την Πέμπτη τους δόθηκε για πρώτη φορά η δυνατότητα να πατήσουν τον χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου.

Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον στον ελαιώνα του Ελληνικού, την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 11.00πμ


Η Πρωτοβουλία «Ένα Πάρκο για όλους στο Ελληνικό» καλεί την Κυριακή 7 Ιούνη, «να περιποιηθούμε τις ελιές που φυτεύτηκαν πριν από τρία χρόνια και να συζητήσουμε τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε να γίνει στο Ελληνικό και στην παραλία του Αγίου Κοσμά».

«Πάρτε τα παιδιά σας, τα ποδήλατά σας, φέρτε τις παρέες, τους φίλους, τους γείτονές σας, φέρτε τα σκαλιστήρια σας και τα φαγητά σας, κι’ ελάτε στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού από τις 11.00πμ και μετά» αναφέρει το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας.

Πρόσβαση στον χώρο συνάντησης (Ελαιώνας)

  • από παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος - πρώην δυτικό αεροδρόμιο (Ολυμπιακή)
  • από Λ.Βουλιαγμένης- Λ.Αλίμου- Οδός Αεροπορίας.

Καλλιθέα: διήμερο Φεστιβάλ Παράδοσης & Πολιτισμού, 11 & 12 Ιουνίου


Πυρκαγιά σε όροφο στην Αργυρούπολη

Στον 3ο όροφο μιας πολυκατοικίας επί της οδού Κρώμνης έπιασε φωτιά διαμέρισμα χθες το απόγευμα, πιθανότατα από βραχυκύκλωμα στο κλιματιστικό σύστημα.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά έσβησε χωρίς να επεκταθεί στις παρακείμενες κατοικίες και ευτυχώς χωρίς θύματα.

Πηγή: www.sinergasia.gr

«Κε Κασιδιάρη, φυλακιστήκατε για εγκλήματα, όχι για το Μνημόνιο…»


Την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στη Βουλή, προκάλεσε ο ισχυρισμός του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», Ηλία Κασιδιάρη, ότι βρέθηκε στη φυλακή εξ αιτίας των αγώνων του εναντίον του Μνημονίου.Είπε στην παρέμβασή του
ο κ. Βαρουφάκης: «Δεν ήσασταν στη φυλακή κ. Κασιδιάρη λόγω της αντίστασής σας στο μνημόνιο αλλά για τις εγκληματικές σας πράξεις. Δεν σας κλείσαμε εμείς στη φυλακή, αλλά η ελληνική δικαιοσύνη για τις εγκληματικές σας ενέργειες».

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να συνεχίσει τη συζήτηση με τον κ. Κασιδιάρη, για το θέμα του ελληνικού χρέους (είχε γίνει επίκαιρη ερώτηση).

«Δεν έχω τίποτα απολύτως άλλο να πω» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης και κάθισε στο έδρανό του, όταν ο προεδρεύων του Σώματος, Γιώργος Λαμπρούλης τον ρώτησε αν επιθυμούσε να προσθέσει κάτι.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Στράτα - στρατούλα...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Π.Σκουρλέτης: Στοιχείο πολιτικής κρίσης εάν υπάρξουν κάποιοι που δεν υποστηρίξουν μία συμφωνία

Την σημασία των διαφοροποιήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώπιον των κρίσιμων στιγμών για την κυβέρνηση και τη χώρα, επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Κόκκινο στην εκπομπή The Press Project.

Μιας συμφωνίας, της οποίας "ο πυρήνας θα είναι σε άμεση σχέση με το πρόγραμμα, τις δεσμεύσεις και την εντολή που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε. 

Ακύστε εδώ τι είπε.

"Συμφωνία δεν ξέρω αν θα δούμε τελικά, όχι γιατί εμείς δεν θέλουμε να υπάρξει, αλλά γιατί έχουμε κάνει σαφές πως εμείς θέλουμε να επιτευχθεί μία συμφωνία που θα είναι αποδεκτή κι από τα δύο μέρη, να εμπεριέχει πολιτικά στοιχεία τα οποία στον πυρήνα τους τουλάχιστον να είναι σε άμεση σχέση με το πρόγραμμα, τις δεσμεύσεις και την εντολή που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει προς όλες τις πλευρές.

Εκβιάζουν επαγγελματίες εμφανιζόμενοι ως επόπτες - ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής προειδοποιεί για τη δράση επιτηδείων στον τομέα των τροφίμων και ποτών της Ανατ. Αττικής:

Από τη στιγμή που η Περιφερειακή Αρχή Αττικής έλαβε γνώση περιστατικών εκβιασμών επαγγελματιών από επιτήδειους απατεώνες στην Ανατολική Αττική, ενήργησε αμέσως.

Συγκεκριμένα, μόλις ενημερώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Υγειονομικού ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, σχετικά τις καταγγελίες επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών σε διάφορες περιοχές της περιοχής για άτομα που, χρησιμοποιώντας διάφορα ονόματα (του τύπου «Γαλανός», «Παπαδόπουλος», κ.α.), υποδύονται τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας ή τους Υγειονομικούς υπαλλήλους, εκβιάζοντας τους επαγγελματίες στην ευρύτερη περιοχή, προέβη σε άμεσες ενέργειες.

Περιφέρεια Αττικής: Να σταματήσουν οι ψευτοαπειλές σε βάρος της Ρένας Δούρου

Αυστηρή προειδοποίηση προς τον φερόμενο να εμπλέκεται σε κακοδιαχείριση προγραμμάτων απασχόλησης ΤΟΠΣΑ, απευθύνουν κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής.

Τις καταγγελίες κατά του πρώην περιφερειακού συμβούλου του Σγουρού και συμβούλου σε υπουργείο της κυβέρνησης Παπαδήμου, έκανε το ΠΑΚΟΕ προς την Περιφέρεια, τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και τον Υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Ας πάψει τα τηλεφωνήματα δεξιά κι αριστερά, με τις ψευτο-απειλές και τις τζάμπα μαγκιές, κι ας κοιτάξει να απαντήσει πειστικά στις σοβαρές κατηγορίες που του απευθύνονται δημόσια για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και οι οποίες είναι ήδη υπό έρευνα από όλους τους αρμόδιους φορείς της Κυβέρνησης, της Δικαιοσύνης και της Περιφέρειας.

Πρόστιμα 680.000 ευρώ σε δήμους της Αττικής για 14 χωματερές

ρεπορτάζ: Ηλέκτρα Βισκαδουράκη

Επίσπευση των αναγκαίων δράσεων για αποκατάσταση των 14 σε σύνολο 18 ανεξέλεγκτων χωματερών (ΧΑΔΑ) προκειμένου να πληρωθούν όσο το δυνατόν λιγότερα
χρήματα σε πρόστιμα απαίτησε από τους οκτώ δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής ο γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευ. Καπετάνιος κατά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στη δυσκολία πληρωμής προστίμων αναφέρθηκαν οι δήμαρχοι επιρρίπτοντας ευθύνες, για την καθυστέρηση στις εργασίες αποκατάστασης, στην πρακτική της προηγούμενης διοίκησης Σγουρού του ΕΔΣΝΑ και επικαλούμενοι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

"Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι υπέρογκα και οι ημερομηνίες για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ πιέζουν", τόνισε ο Ευ. Καπετάνιος.

Άσε μας ρε Λαπαβίτσα !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Περιφέρεια Αττικής: Σε εισαγγελέα και Π. Νικολούδη οι καταγγελίες για σκανδαλώδη κατανομή πόρων ΕΣΠΑ

Στο επίκεντρο των καταγγελιών
πρώην περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Σγουρού
που διετέλεσε σύμβουλος στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Έλεγχο, με αφορμή τις καταγγελίες που έκανε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) σχετικά με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (ΕΕΤΑΑ), πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής.

Το ΠΑΚΟΕ είχε κατηγορήσει την ΕΕΤΑΑ «ως δικαιούχο και συμπράττοντα φορέα σχεδόν σε όλα τα προγράμματα της Ε.Ε.» και για τη «σκανδαλώδη ανάθεση 24 από τα 65 προγράμματα ΤΟΠΣΑ της περιόδου 2012 - 2013 σε εταιρείες πρώην περιφερειακού σύμβουλου της τότε παράταξης Σγουρού» και έκανε καταγγελία στην Περιφέρεια Αττικής, τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και τον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Νικολούδη.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, από τον έλεγχο του σχετικού φακέλου διαπιστώθηκε ότι με απόφαση του τέως περιφερειάρχη Αττικής (ΑΠ απόφασης 3846/28.9.2012 ΑΔΑ: Β4ΤΜ7Λ7-ΦΗ4) είχε οριστεί στην επιτροπή αξιολόγησης των ΤΟΠΣΑ περιφερειακός σύμβουλος της τότε παράταξης του τέως περιφερειάρχη Γ. Σγουρού.

Οι Δήμαρχοι-«Χαρχούδες»…

γράφει ο Γιώργος Μπαλάφας *

Το είδαμε και αυτό: Δήμαρχοι οι οποίοι ήταν «σούζα» στη διάρκεια των προηγουμένων κυβερνήσεων, αυτοί που «έφαγαν αμάσητα» τα
μνημόνια και τις επιπτώσεις του Καλλικράτη, τώρα το παίζουν κάτι ανάμεσα σε Τσε και Άρη, βγαίνοντας στο «αντάρτικο» και δηλώνοντας (από τις παραλίες της Χαλκιδικής) ότι δε θα δώσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στη Τράπεζα της Ελλάδας!!!

Λες και αν χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά, θα είναι για άλλους λόγους και όχι ως όπλο στη διαπραγμάτευση για να υπερβούμε την θηλιά ρευστότητας.

Επικεφαλής ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και κεντρικό γαλάζιο στέλεχος δήλωνε «εάν έχουμε πέσει στα βράχια και τα ταμειακά διαθέσιμα θα δώσουμε, αλλά και τους μισθούς μας. Το ίδιο πρέπει να κάνει και το πολιτικό προσωπικό. Όμως σήμερα, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος -αφού ούτε μας ρώτησαν, ούτε μας λένε ότι πάμε στα βράχια- η κυβέρνηση μπορεί με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να τα πάρει κατευθείαν από τα ταμεία».

Η Αθήνα πλέον περιμένει και λαμβάνει τα μέτρα της

Η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Οι όποιες συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζουν να διεξάγονται αντανακλούν περισσότερο τις παλινωδίες των θεσμών και όχι την αναζήτηση λύσεων "με χαρτί και με μολύβι".

Και αυτό παρά τη θετική στάση που τηρεί η ελληνική πλευρά. Η Αθήνα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της και δεν θέλει να επιτρέψει στους ακραίους να τορπιλίσουν τα περιθώρια επίτευξης συμφωνίας.

Οι τεχνοκράτες της άλλης πλευράς, όμως, βάζουν στο τραπέζι θέματα τα οποία γνωρίζουν πως δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Λένε πως πάμε για δραχμή απόψε !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα