Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Άνω Κάτω στο Καλαμάκι : Σαββάτο 15 Φεβρουαρίου στο δικό του, φιλόξενο χώρο


Να γίνουμε οι συντελεστές σε σίγουρες και υπεύθυνες επιλογές

Γράφει ο Νίκος Σπυρόπουλος

Φίλες και Φίλοι,
Από τους υποταγμένους κυβερνώντες στην Τρόικα και τα ξένα συμφέροντα ακολουθείται μια πολιτική αποσύνθεσης και διάλυσης πολλών κοινωνικών θεσμών (όπως Αυτοδιοίκηση) με απώτερο στόχο τον οριστικό κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού της χώρας μας.
Δυστυχώς όλοι εμείς μένουμε απλοί θεατές των γεγονότων, παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

Το παράδοξο είναι ότι όχι μόνο δεν κάνουμε τίποτα, αλλά με την μικροκομματική πολιτική που ακολουθείται από αντιπολιτευτικούς κυρίως κύκλους, αναλωνόμαστε μεταξύ μας σε αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας, που όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά αντιθέτως δίνουν άλλοθι στους υπονομευτές του μέλλοντός μας.

Καταφανές παράδειγμα αποτελεί η γνωστή σε όλους μας αντιπολιτευτική παράταξη όπου η ηγεσία της προσπαθεί να αναρριχηθεί χρησιμοποιώντας μια αντιπαράθεση που στηρίζεται στις συκοφαντίες του ήθους και της προσωπικότητας του δημάρχου. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς δεν πρόκειται να ξεγελαστούμε, διότι είναι καταγεγραμμένη στη συνείδησή μας η κατάθεση ψυχής του ίδιου και των συνεργατών του.

Εμείς έχουμε την δύναμη κι εμείς θα πρέπει να στείλουμε καθαρό και ηχηρό μήνυμα.

γράφει ο Γιώργος Κοκκίνης

Απολιτίκ , Ανεξάρτητος , Ανένταχτος , αγάπη για την πόλη και την περιφέρεια μας και μόνο. Εκφράσεις που ακούγονται πλέον πολύ συχνά στην Ελληνική τοπική κοινωνία, από νεοεισερχόμενους ή και παλαιότερους τοπικούς, εν δυνάμει κατά κύριο λόγο, άρχοντες. Που βρίσκεται όμως η αλήθεια; Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις λέξεις αυτές;

Στις προηγούμενες δεκαετίες ο κόσμος έζησε μια τεράστια πολιτική αλλαγή , η μεταπολίτευση έφερε συστημικές ανατροπές και τον εκδημοκρατισμό των κρατικών δομών της χώρας. Η κοινωνία άρχισε σταδιακά να ξεφεύγει από την επικρατούσα έως τότε συντηρητική, λογική και να υιοθετεί νέες ιδέες και προοδευτικές πρακτικές. Δυστυχώς πολύ γρήγορα , η πολιτική άρχουσα τάξη , απώλεσε την ιδεολογική της ταυτότητα και εγκατέλειψε τις αρχές της αξιοκρατίας και του κοινωνικού ελέγχου της διακυβέρνησης της χώρας , υιοθετώντας όλο και περισσότερο νεοφιλελεύθερες πολιτικές, με αποτέλεσμα η χώρα και η οικονομία να παραδοθούν στο κεφαλαιοκρατικό και τραπεζικό σύστημα που κυριάρχησε. Τα αποτελέσματα σήμερα, είναι σε όλους μας γνωστά. Μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, δάνεια και ξανά δάνεια, φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, κατακερματισμένη Παιδεία και Υγεία και ένα πολιτικό σύστημα να πνέει τα λοίσθια.

Η ΓΑΔΑ καλεί τα Α.Τ. να μεθοδεύσουν επαφές με τους διευθυντές σχολείων για να τους δώσουν στοιχεία

Τα σχολεία υπάγονται στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής αστυνομίας ευρύτερα;

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Ο Περικλής"

«το ταχύτερον από της λήψεως εις το οικείον αστυνομικόν τμήμα δι’ υπόθεσίν σας»

Απίστευτο: H ΓΑΔΑ καλεί τα αστυνομικά τμήματα να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές – συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων

Αν είναι δυνατόν!

Είμαστε στο 2014, αλλά φαίνεται θέλουν να μας γυρίσουν στο 1968.