Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ισοπαλία 1-1 ανάμεσα σε Διάνα Ηλιούπολης και Χαϊδάρι


Στην Ηλιούπολη, η τοπική Διάνα και το Χαϊδάρι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σε ένα ωραίο παιχνίδι.


Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν εξαρχής για την νίκη, αλλά ο Κόρρας
και η αστοχία εμπόδισαν τους ποδοσφαιριστές του Μανώλη Παπαδόπουλου να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Από την άλλη πλευρά, οι “ερυθρόλευκοι” βελτίωσαν την εικόνα τους σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στο Χαλάνδρι και πήραν τον πρώτο βαθμό για φέτος.

Θρίαμβος Χαϊδαρίου - Γ.Σ. Αργυρούπολης 2-3 και διαφήμιση του ποδοσφαίρου

Απίστευτο παιχνίδι διεξήχθη στο “Τάκης Χαραλαμπίδης” ανάμεσα σε Θρίαμβο Χαϊδαρίου και Γ.Σ. Αργυρούπολης για την δεύτερη αγωνιστική του Αθηναϊκού πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες ήθελαν το τρίποντο και το απέδειξαν στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας αρκετό πάθος και ενέργεια.

Νικήτρια με 3-2 έφυγε, τελικώς, η Αργυρούπολη χάρις την ευφυΐα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, αλλά και τα ανέλπιστα “παιδικά” λάθη των αξιόλογων γηπεδούχων στην άμυνα.

Σούρμενα τριών αστέρων στην πρεμιέρα της ΕΠΣΑ

Εύκολο πρωινό είχαν τα Σούρμενα που επικράτησαν στο Ελληνικό 3-0 του ΠΑΟ Ρουφ.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα τέρματα
αν δεν έβρισκαν απέναντί τους τον τερματοφύλακα Μάκη Κουνάδη, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

Το σκορ άνοιξε ο Μπουγιούκος στο 29′ με κοντινή κεφαλιά, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπόκιας σημείωσε το 2-0 πλασάροντας εύστοχα.

Πνίχτε τους!...


Σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή

Στο Ελληνικό μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες από το ταε κβο ντο

Σε κτίριο των πρώην ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου, μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στο γήπεδο του τάε κβο ντο στο Παλαιό Φάληρο.

Για την προσωρινή φιλοξενία τουλάχιστον 500 προσφύγων, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη συγκατάθεση του φορέα διαχείρισης των ολυμπιακών ακινήτων, άνοιξε το γήπεδο χόκεϊ.


Η μεταφορά των προσφύγων έγινε σήμερα το μεσημέρι και αποτελεί μία προσωρινή ανακούφιση για πλήθος ανθρώπων.

Συλλογή αγαθών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο Ελληνικό


Κάθε μέρα μετά τις 7.00μμ, στο «Υπόστεγο», συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν στο Ελληνικό.

Αρχικά συγκεντρώνονται είδη καθαριότητας (οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαπούνια, σαμπουάν) καθώς και σερβιέτες και παιδικά παιχνίδια.

Ανάλογα με τις ανάγκες, η παραπάνω λίστα θα ενημερώνεται.

Ο Χώρος δράσης και αλληλεγγύης «Υπόστεγο» βρίσκεται στην Αργυρούπολη, 25ης Μαρτίου 38.

Άρχισαν οι εγγραφές για το 1ο Triathlon Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που θα γίνει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου διοργανώνουν αγώνα τριάθλου που θα διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Ο αγώνας θα αποτελέσει αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς θα πραγματοποιηθεί στις εντυπωσιακές τριαθλητικές διαδρομές που είχαν επιλεγεί και τότε.

Με στόχο την προσέλκυση παλιών αλλά και νέων τριαθλητών, η πρώτη αυτή διοργάνωση θα περιλαμβάνει μόνο διαδρομή sprint triathlon προβλέποντας κατά σειρά 750 μ. κολύμβησης, 25 χλμ. ποδηλασίας και 5 χλμ. δρόμου, ενώ θα επιτραπεί και η συμμετοχή σε ομάδες σκυταλλοδρομίας.

Μέχρι 15 Οκτωβρίου οι εγγραφές στα πολιτιστικά προγράμματα ερασιτεχνικής δημιουργίας του δήμου Καλλιθέας


Συνεχίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Συνεχίζεται στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης το πρόγραμμα «Δωρεάν φοίτηση σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης» το οποίο πραγματοποιείται
με τη συμβολή των φροντιστηρίων της πόλης.

Ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, απευθύνθηκε στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων για να δέχονται -μετά από υπόδειξη της κοινωνικής υπηρεσίας και με πλήρη εχεμύθεια- παιδιά για δωρεάν φοίτηση θεωρώντας μείζονος σημασίας τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Βαγγέλη, θες να μείνεις για βοηθός;...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Δεν αλλοιώθηκαν τα δομικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ

γράφει ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης *

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μάχη αυτή δεν κερδήθηκε χωρίς απώλειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ και σημαντικές υποχωρήσεις στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμά του έπρεπε να κάνει, και σχετική αλλοίωση της κοινωνικής του στήριξης σημειώθηκε (αποχή της ψήφου των νέων, αύξηση στήριξης από τα μεσαία στρώματα κ.λπ.), ενώ το γεγονός ότι αναγκάστηκε(;) σε οργανωτική ακαταστασία λάβωσε τις δημοκρατικές αξίες της συγκρότησής του.

Ωστόσο, δεν θα συμφωνήσω ότι πρόκειται έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Οι όποιες «απώλειες» από μια μάχη, που αποτελεί σταθμό σε έναν μακρύ πόλεμο, δεν αλλοιώνουν τα δομικά χαρακτηριστικά θεσμών που με τόσο κόπο έχουν οικοδομηθεί.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η γλυκιά επίγευση της νίκης θα πρέπει να επισκιάσει αυτές τις απώλειες. Αντίθετα, θα πρέπει να ενεργοποιήσει τον πλέον κριτικό αναστοχασμό για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι από τις παραπάνω αλλοιώσεις.

Απολογισμός του δημάρχου Καλλιθέας στην Πλατεία Δαβάκη, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 6.30μμ


Η απομάγευση της πολιτικής

γράφει η Δανάη Κολτσίδα *

"Ούτε άγιοι είμαστε να μας χειροφιλούν ούτε γίνονται θαύματα". Με αυτή τη φράση, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε κάτι
αυτονόητο για μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία. Είναι όμως πάντα αυτονόητο;

Η αλήθεια είναι ότι πολύ συχνά, ειδικά σε περιόδους γενικευμένης κρίσης, η οποία καταλαμβάνει και τη θεσμική νομιμοποιητική βάση του εκάστοτε συστήματος εξουσίας, αναδύονται χαρισματικές ηγεσίες για να καλύψουν το κενό αυτό.

Βέβαια, τα τελευταία χρόνια και υπό το βάρος της εξάπλωσης των media και της επέκτασης των επικοινωνιακών στρατηγικών εις βάρος της ουσίας της πολιτικής, ο όρος "χαρισματικός" έχει γίνει αντικείμενο κατάχρησης.