Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Περί υποβαθμισμένης πόλης ο λόγος* Γιάννης Κοπίτας, πρ. αντιδήμαρχος Αργυρούπολης
Με αφορμή το «υποβαθμισμένη περιοχή» -κάτι που προσωπικά με ενόχλησε πάρα πολύ- έκανα ένα σχόλιο στον δημοσιογράφο κ. Βαθιώτη (που χαρακτήρισε έτσι τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης),
ο οποίος πήρε πρόσφατα συνέντευξη από τον κ. Κωνσταντάτο. 

Μετά από μία μακρά τηλεφωνική συνομιλία μαζί του, μου εξήγησε ότι «υποβαθμισμένη» ήταν η περιοχή το 1970... τα υπόλοιπα που είπε, τα διάβασε από ανακοινώσεις του κ. Κωνσταντάτου στο γκούγκλ!!!

Πρόγραμμα επιδότησης δήμων για λειτουργία νέων βροφονηπιακών σταθμών

Το πρόγραμμα επιδότησης από εθνικούς πόρους της ίδρυσης και λειτουργίας νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών ανέλυσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε συνάντηση που είχε με δημάρχους και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συμφωνα με την κ. Φωτίου, μετά από εξέταση των στοιχείων του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής με οικογενειακή ζωή» του προηγούμενου έτους, διαπιστώθηκε ότι στους δήμους αυτούς υπάρχει σημαντική απόκλιση μεταξύ των διαθέσιμων θέσεων φροντίδας βρεφών και νηπίων σε βρεφικούς, νηπιακούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα vouchers που χορηγήθηκαν στις μητέρες.

Το «Ημερολόγιο Κατοχής 1941-1943» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» - Φωτογραφίες & video

Σε σεμινάριο Ιστορίας μετατράπηκε η παρουσίαση του βιβλίου τής Ειρήνης Ζαχαρία «Ημερολόγιο Κατοχής 1941 - 1943» που διοργάνωσαν ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» και
οι εκδόσεις «Εύμαρος».

Για αυτή την εξέλιξη, ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του
Χάρη Αθανασιάδη, Ιστορικού, Καθηγητή Ιστορίας Εκπαίδευσης στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και ο πλούσιος διάλογος που ακολούθησε.

"ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ": Οκτώ παραστάσεις του Μουσικού Σχολείου Αλίμου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας