Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Προγράμματα του ΟΑΕΔ για 68.000 ανέργους έως το τέλος του 2016

Αρκετές θα είναι οι ευκαιρίες των ανέργων εως το τέλος του έτους για να συμμετάσχουν στα προγράμματα που θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ, αν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η νέα κοινωφελής εργασία που θα προκυρηχθεί μέσα στην εβδομάδα.

Τέλος Σεπτεμβρίου ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει το αναμορφωμένο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους ηλικίας 30 - 49 ετών όπου και θα προσφέρει επιχορήγηση. Οι επιχειρήσεις θα αναζητήσουν ηλεκτρονικά στο μητρώο του ΟΑΕΔ και θα δόσουν μέχρι 10 επιλογές ανέργων.

Περισσότερο σχολείο, λιγότερες εξετάσεις

της Μίνας Κωστοπούλου

Ένα Δημοτικό με Αγγλικά και Πληροφορική σε κάθε τάξη, που δεν θα εξαντλεί τους μαθητές έως τις 14.00, αλλά θα δίνει τη δυνατότητα για εγγραφή στο ολοήμερο σε όλους,
ώστε να μπορούν να μένουν και να μελετούν εκεί έως τις 16.00.

Ένα Γυμνάσιο που δεν θα βασίζεται στις εξετάσεις, τα τεστ και τα διαγωνίσματα κι ένα Λύκειο με ύλη μειωμένη, με πανελλαδικές εκτός του σχολικού έτους. Ένα σχολείο “ποιότητας και ισότητας”, όπως λένε από το υπουργείο Παιδείας, διαφορετικό, άνοιξε τις πόρτες του για τον καθιερωμένο αγιασμό.

Ακαδημία Flying Disc (frisbee) στον Σύλλογο Εθελοντών "ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ" - Δηλώσεις συμμετοχής


Δείτε φωτογραφίες του νέου Παιδικού Σταθμού της Γλυφάδας που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ

Αποτελεί κοινή η παραδοχή ότι η ανάγκη για νέους -σύγχρονων προδιαγραφών- παιδικούς σταθμούς είναι σήμερα μεγαλύτερη από ποτέ.

Χθες ξεκίνησε να λειτουργεί ο πρώτος από τους δύο νέους παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας στη διασταύρωση των οδών Πανδώρας & Θεμιστοκλέους. Ο άλλος -στην οδό Πύργου- θα παραδοθεί τον Οκτώβριο.

Άγιος Δημήτριος: "Ψάχνοντας τον Νέμο" στο Cine Πανόραμα, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ

Αγίου Δημητρίου 216 & Ειρήνης 17 - Άγιος Δημήτριος
Δείτε εδώ το πρόγραμμα Σεπτεμβρίου του cine Πανόραμα
 

Όλοι στη δημοτική αρχή έχουν φιλιππινέζες στο σπίτι τους και δεν κυκλοφορούν στην πόλη να δουν τα εμπόδια στα πεζοδρόμια;



Ελληνικό-Αργυρούπολη: εικόνες καθημερινότητας
Αυτή είναι η απάντηση του κ. αντιδημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης σχετικά με τα εμπόδια στα πεζοδρόμια της πόλης μας: "Δεν είχαν δει τις φωτογραφίες μου"!!!


Παρόμοια απάντηση είχα λάβει από κάποιον άλλον παλαιότερα: "Τα γράφετε γιατί δεν πήρατε τον Δήμο"...

Δημήτρης Παπαδημητρίου & Φωτεινή Δάρρα στα "Φαληρικά 2016" στον Μπάτη, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Φαληρικά 2016" που πραγματοποιούνται κάθε βράδυ στις 8.30
και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου στην Παραλία Μπάτης

Όταν η ΝΔ ξεχνούσε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης...

γράφει η Ντίνα Μπατζιά


Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να εμποδίσει με κάθε τρόπο τη διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η ΝΔ -πιστή στη στόχευση να μην ισχύσει ο "νόμος Παππά" και να μη συγκροτηθεί Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο- επιχείρησε να εμφανίσει ως παρέμβαση στη δικαιοσύνη, τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την απόφαση του ΣτΕ.

Ξεχνά όμως, όπως και ο κ. Βενιζέλος, ποιος αλήθεια παρενέβη στο έργο της δικαιοσύνης, ποιος λυσσαλέα πολέμησε το νόμο, ποιος ταυτίστηκε με συμφέροντα καναλαρχών που παρανομούσαν.  Αλλά ευτυχώς υπάρχουν οι επίσημες δηλώσεις και τα βίντεο που καταγράφουν...