Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η Αλέκα Κανελλίδου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης

Η μεγάλη τραγουδίστρια, με την υπέροχη φωνή, που έχει σφραγίσει με την ποιότητα της ερμηνείας της μια ολόκληρη εποχή, επιστρέφει ξανά
με συναυλίες τον Σεπτέμβριο σε επιλεγμένους χώρους.

Η Αλέκα Κανελλίδου, έχοντας σαν βασικό όπλο την υπέροχη φωνή της, που αγκαλιάζει μια ευρεία περιοχή ακουσμάτων, δίνει με την μοναδική της ερμηνεία μια νέα πνοή στο παλιό της ρεπερτόριο, στις μεγάλες της επιτυχίες και στα τραγούδια που της έδωσαν μια περίοπτη θέση στην καρδιά του κόσμου, τόσο μιας παλαιότερης γενιάς όσο και των νέων που την γνώρισαν μέσα από πετυχημένες διασκευές.

Η σπουδαία αυτή τραγουδίστρια έχει ήδη κάνει ένα εντυπωσιακό come back μέσα από τις πετυχημένες περυσινές εμφανίσεις της στο Half Note Jazz Club. Αυτή τη φορά όμως οι εντυπώσεις διευρύνονται μέσα από ένα μουσικό ταξίδι στο όνειρο, με τραγούδια με τα οποία έγραψε ιστορία, με συνθέσεις που άφησαν εποχή αλλά και με κομμάτια που ίσως αδικήθηκαν λίγο.

Οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, και το... ερωτηματολόγιο του Φούχτελ!

«Δεν πρόλαβαν να ορκισθούν και να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι και βρήκαν στο γραφείο τους ένα 8σελιδο ερωτηματολόγιο της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Φούχτελ, το οποίο συνιστά απροκάλυπτη επιχείρηση υφαρπαγής στοιχείων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των Περιφερειών και των Δήμων και όχι μόνο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ

'Οπως προσθέτει η ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Ο λόγος είναι προφανέστατος. Ο κ. Φούχτελ και η παρέα του, που υποστηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, συμπεριφέρνονται ως σύγχρονοι κατακτητές
της Ελλάδας. Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε Δήμου και Περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της Δημόσιας περιουσίας.

Η Δύναμη Ζωής για τη διακοπή της πρώτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η έλλειψη συναίνεσης μεταξύ των δύο πρώτων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σχετικά με το πρόσωπο για τη θέση του αντιπροέδρου, που πρότεινε η παράταξη Σγουρού ήταν η αιτία για το αποτέλεσμα της μη εκλογής του κ. Χ. Δαμάσκου στην πρώτη καταμέτρηση


Θυμίζουμε ότι  η παράταξη Σγουρού αποχώρησε καταγγέλοντας την "Δύναμη Ζωής" για "εκλογομαγείρεμα" στην εκλογή προεδρείου, με αφορμή τη θέση του αντιπροέδρου.

Τελικά, μετά από ένσταση του Π. Χαϊκάλη που έγινε αποδεκτή από την εφορευτική επιτροπή, ο προτεινόμενος υποψήφιος της μειοψηφίας εκλέχθηκε.

Aρμονία Xρωμάτων: Έκθεση της Καίτης Χριστοφή-Σπερέντζη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Το Σαββάτο 13 Σεπτεμβρίου 2014, στις 7 το βράδυ, εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του “Μουσείου Εθνικής Αντίστασης” η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Aρμονία Xρωμάτων”, της Καίτης Χριστοφή - Σπερέντζη.

Η Καίτη Χριστοφή- Σπερέντζη  γεννήθηκε στην  Κάλυμνο και ακολουθώντας την τύχη της ομογένειας μεγάλωσε στο Sydney της Αυστραλίας. Μετά από αρκετά χρόνια, επέστρεψε στην Ελλάδα και έκτοτε διαμένει στην Ηλιούπολη. Αυτοδίδακτη, ασχολήθηκε με την ζωγραφική από την παιδική ηλικία
και πιο συστηματικά από το 2000 μετά τον ξαφνικό  θάνατο της μητέρας της. Οι επιρροές αυτές είναι προφανείς στα έργα της που έχουν ποικίλη και ζωντανή θεματολογία υμνώντας τη ζωή και τη φύση.
Έχει πειραματιστεί με πολλές εκφάνσεις της ζωγραφικής κάνοντας  γκραβούρες, έργα με λάδι, ακουαρέλα ακόμα και αγιογραφία χωρίς να  περιορίζεται όμως μόνο σε αυτά. Έχει ασχοληθεί επίσης με βιτρό, υαλογραφίες, ψηφιδωτά αλλά και μικρογλυπτική και διακοσμητική.

Ελένη Τσαλιγοπούλου & Μελίνα Κανά στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Η  Ελένη Τσαλιγοπούλου  και η Μελίνα Κανά στις 20 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια των Ιωνικών Γιορτών του Δήμου Ν.Σμύρνης, στο άλσος Ν.Σμύρνης. 

Μετά την εξαιρετικά πετυχημένη συνεργασία τους τον φετινό χειμώνα, η Μελίνα Κανά και η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανανέωσαν το ραντεβού τους με το συναυλιακό κοινό της Ελλάδας για την καλοκαιρινή τους περιοδεία.

Είναι δύο από τις πιο σημαντικές τραγουδίστριες της γενιάς τους, και βρέθηκαν μετά από χρόνια πάλι μαζί. Η παράσταση τους περιλαμβάνει τα πιο αγαπημένα τους τραγούδια πειράζοντάς τα ευγενικά με άποψη και αισθητική και η συνεργασία τους ήταν απο τις πιο εμπορικές του φετινού χειμώνα.

Στο Παλαιό Φάληρο η κωμωδία του Μποστ "Μαρία Πενταγιώτισσα"


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας γίνεται 20 χρονών!

«…Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε κι εμείς αν αυτή η ιδέα, που έμοιαζε στην αρχή με τρελό όνειρο (αλλά μήπως έτσι δεν ξεκίνησε και το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ;), μπορεί να εξελιχθεί σ' ένα μεγάλο, ετήσιο φεστιβάλ της Αθήνας, ένα αληθινό σταυροδρόμι του ανεξάρτητου σινεμά, μια γιορτή όπου θα μαζευόμαστε κάθε χρόνο και περισσότεροι.» Γιώργος Τζιώτζιος - 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας, 1995.



Με αυτά τα λόγια ξεκινούσε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας το 1995 για να εξελιχθεί, 20 χρόνια μετά, στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της πόλης και ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Μεσογείου και των Βαλκανίων, προσελκύοντας όλο και περισσότερο κόσμο!

Και όλα αυτά με την υποστήριξη του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ, του μοναδικού κινηματογραφικού περιοδικού στην Ελλάδα, που φέτος γιορτάζει 25 χρόνια!

Έργα της Νέας Χιλιετίας: έκθεση του Ευάγγελου Δασκαλάκη στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος

«Έργα της Νέας Χιλιετίας», τιτλοφορείται η Έκθεση Εικαστικών Έργων Τρισδιάστατης Τεχνικής του Ευάγγελου Δασκαλάκη, που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, από τον Δήμαρχο του Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη και την Πανελλήνια Εταιρεία Λόγου και Τέχνης (ΠΕΛΤ).

Τα εγκαίνια έχουν οριστεί για το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19.30μ.μ., στο Πολιτιστικό κέντρο Φλοίσβος.

«Ο Ευάγγελος Δασκαλάκης στην εικαστική του διαδρομή μετρά πολλές επιτυχίες , έχοντας δημιουργήσει σημαντικά έργα, με ποικίλα θέματα, πραγματεύεται το εκάστοτε θέμα με τρόπο ξεχωριστό και το παρουσιάζει στο ευρύ κοινό.

Οι καρυάτιδες της Αμφίπολης, από τον ΚΥΡ

Πηγή: i-kyr.gr