Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Πώς γίνεται;

του Θανάση Καρτερού

Έχει ένα πρόβλημα η αριστερή αντιπολίτευση, που είναι εκατό τοις εκατό βέβαιη ότι εκπροσωπεί, μόνη αυτή, τις επαναστατικές αξίες και της Γης τους κολασμένους.

Δυσεπίλυτο, για να μην πούμε άλυτο και φουντώσουν οι θυμωμένοι. Το πρόβλημα να εξηγήσει τη λύσσα όλου του αντιδραστικού κατεστημένου, με τις ποινικές παραφυάδες του, εναντίον της κυβέρνησης.

Την εμφυλιοπολεμική, ταξική όσο δεν παίρνει, και τοξική σε βαθμό εθνικής δηλητηρίασης στάση του απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Καλλιθέα: Τα παραμύθια της αλληλεγγύης στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 7.00μμ


Συνάντηση μελών & φίλων του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας με κρασάκι και εδέσματα, την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 8.00μμ

Είστε όλοι & όλες καλεσμένοι, την Παρασκευή 17 Ιουνίου το βραδάκι στις 8, στα γραφεία μας Γ. Γεννηματά 71,  Πλ. Αγ. Τρύφωνα, Τερψιθέα Γλυφάδας.

Να πιούμε ένα ποτήρι καλό κρασί συζητώντας τα δύσκολα που περάσαμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για την στρατηγική της επόμενης περιόδου, να γευτούμε εδέσματα που θα ετοιμάσουν σύντροφοι, συντρόφισσες και φίλοι.

Με τη συμμετοχή σας θα στηρίξετε και οικονομικά τη δράση και λειτουργία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας.


#Παραιτηθείτε: Εθισμένοι και ανυπόμονοι

του Πέτρου Κατσάκου

Η εξουσία δεν είναι μόνο ένα ισχυρό αφροδισιακό. Είναι ναρκωτικό που η παρατεταμένη του χρήση προκαλεί εθισμό.

Όταν έχεις ταυτίσει την εξουσία με τα παράγωγα της νομής της, το ναρκωτικό γίνεται τρόπος ζωής. Και προκαλεί στερητικά σύνδρομα όταν την κόβεις ή σου στερούν την εξουσία και τα παράγωγά της.

Όταν, μάλιστα, βλέπεις την παρένθεση να μην κλείνει και να διαψεύδονται οι ελπίδες και οι προσδοκίες η μία μετά την άλλη, τότε το στερητικό σύνδρομο αρχίζει να κάνει έντονη την παρουσία του και οι παρενέργειες χτυπούν κόκκινο και ζητάς τη δόση σου εδώ και τώρα. Ούτε αύριο, ούτε του χρόνου, ούτε στο τέλος της τετραετίας αλλά εδώ και τώρα.

4ήμερο πρόγραμμα πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από 23 έως 26 Ιουνίου

Tο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποκτά ζωή για 4 ημέρες και νύχτες,
μέσα από το πρόγραμμα Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο
και μετατρέπεται σε έναν κοινό τόπο συνάντησης, εξερεύνησης και πειραματισμού.

Από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, όπου περισσότεροι από 400 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα συνθέσουν ένα πρωτοποριακό τετραήμερο δημιουργίας και συμμετοχικότητας.

Παράλληλα, το κοινό θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να επισκεφθεί τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, όπως επίσης και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε ολόκληρη την έκτασή του.

Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις

Ώρες λειτουργίας
Πέμπτη 23 Ιουνίου -> 18:00 - 04:00
Το ΚΠΙΣΝ θα παραμείνει ανοιχτό από την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 18:00 έως την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 04:00 σε συνεχές ωράριο.

Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή στις εκδηλώσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Καλλιθέα: "Ηπειρώτικο Αντάμωμα" στην Πλατεία Δαβάκη, την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 8.00μμ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το καθιερωμένο καλοκαιρινό "Ηπειρώτικο Αντάμωμα" στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας, την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 8.00μμ.

Οι χορευτικές ομάδες του Συλλόγου υπό τους ήχους της παραδοσιακής ζυγιάς του Θοδωρή Γεωργόπουλου θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από πέντε διαφορετικές περιοχές της Ηπείρου με τις αντίστοιχες ενδυμασίες.

200 χορευτές όλων των ηλικιών θα μας ταξιδέψουν σε όλη την Ήπειρο.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει γνήσιο Ηπειρώτικο γλέντι.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, παραιτηθείτε…

Πόλεμος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. με αφορμή τους ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ οι ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν συγκεντρώσεις επειδή δεν γνωρίζουν πώς να τις
οργανώσουν με αποτέλεσμα να ξεφτιλίσουν την έννοια της συγκέντρωσης για την οποία εδώ και χρόνια οι αριστεροί έχουν χύσει τόνους ιδρώτα και έχουν λιώσει εκατομμύρια παπούτσια για να τις οργανώσουν.

Δεν είναι δυνατόν, λένε κυβερνητικοί κύκλοι, να έρχονται οι άσχετοι και να ξεφτιλίζουν, μέσα σε μια μέρα, αγώνες αιώνων.