Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Η μιντιακή διαπλοκή τραπεζιτών και εργολάβων «επιτίθεται» στον αγωνιστή δήμαρχο Χ. Κορτζίδη

γράφει ο Πόλυς Τακόπουλος*
Η Μιντιακή διαπλοκή των μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών του Μπόμπολα-Λαμπράκη-Αλαφούζου-Κυριακού "ξανακτυπά" οργανωμένα και με μεγάλη δύναμη "πυρός" γιατί το οικονομικό διακύδευμα είναι πολύ μεγάλο. Είναι ο χώρος των 6.200 στρμ. του Ελληνικού και το παράκτιο μέτωπο από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο. Ο Λάτσης δεν είναι μόνο ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας αλλά μια διεθνής οικονομική φιγούρα με συμμετοχή σε πολύ ισχυρά οικονομικά, και όχι μόνο, ευρωπαϊκά και παγκόσμια "κέντρα". Όταν για το Ελληνικό μιλά συγκεκριμένα ακόμα και η Μέρκελ καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα δεν είναι απλά...


Έχουν τα τηλεοπτικά και άλλα μέσα και μπορούν συνεπώς να μας "βομβαρδίσουν" με τα δικά τους "επιχειρήματα" και να τα κάνουν κατά κάποιο τρόπο και "δικά μας". Το θέμα δεν είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής που πραγματικά είναι πολύ μεγάλη και όταν χάνεται, τόσο άδικα και τόσο πρόωρα, θα πρέπει να συγκλονιζόμαστε και να φέρνουμε τα πάνω-κάτω για να μην ξανασυμβεί. 


Όμως αυτούς δεν τους ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή. Το βλέπει αυτό ο καθένας από το πως αντιμετωπίζουν για παράδειγμα τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και τους καθημερινούς θανάτους ή σοβαρούς τραυματισμούς και αναπηρίες τόσο νέων ανθρώπων. Σχεδόν ούτε καν τα αναφέρουν στα δελτία τους παρά μόνο εάν είναι να κατασκευάσει ο Μπόμπολας ή κάποιος όμοιός του κανένα δρόμο. Το ίδιο σιωπούν και με τις αυτοκτονίες λόγω κρίσης, ή τα εργατικά ατυχήματα και τόσα άλλα.