Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών για της "χορηγίες" μελετών στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Με αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου ΒΒΒ αφαιρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, που προορίζονταν αρχικά για εκπόνηση μελετών (νέα σχολεία, πλατείες, δασολογική αξιολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας κλπ).

Οι μελέτες αυτές επρόκειτο να γίνουν με διαγωνιστική διαδικασία, κατά τον ν.3316/05, κατά την οποία θα ελάμβαναν σημαντική έκπτωση (έως και 70% - όπως συμβαίνει σε κάθε Δημόσιο διαγωνισμό).

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες, λόγω ελλιπούς στελέχωσης με συγκεκριμένες ειδικότητες μελετητών μηχανικών και έλλειψης τεχνολογικού εξοπλισμού, επανειλημμένα έχει δημόσια διατυπωθεί, αδυνατούν να εκπονήσουν την πλειοψηφία των μελετών αυτών και έτσι ανατίθενται με διαγωνισμό σε εξωτερικούς μελετητές, υπό την επίβλεψη της αρμόδιας υπηρεσίας.

Ψυχρές οι σχέσεις της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης με το ΜΚΙΕ - ιδρύει δικό της Φαρμακείο

Στην ίδρυση Κοινωνικού Φαρμακείου προχωρά η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η συζήτηση που διεξήχθη στο δημοτικό συμβούλιο της 23ης Ιουλίου (απόντων
όλων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης) είναι ενδεικτική της στάσης της δημοτικής αρχής Κωνσταντάτου απέναντι στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) στο οποίο λειτουργεί Φαρμακείο με προσφορές φαρμάκων πολιτών εδώ και χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα το ΜΚΙΕ δέχτηκε και αυτή τη φορά επίθεση από την παράταξη του δημάρχου. Ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Σαραφίδης, τοποθετούμενος πάνω στο θέμα έκανε λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες» από ανθρώπους του ΜΚΙΕ.

Για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

γράφει η Ρένα Δούρου

Πολλά έχουν ήδη γραφτεί για την πρόσφατη συμφωνία τής κυβέρνησης με τους δανειστές, πολλά θα γραφτούν. Έχουν ήδη κατατεθεί πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις που δρομολόγησε η συμφωνία της 12ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες, ενώ ήδη κάνει την εμφάνισή της η φιλολογία της «ήττας».

Ωστόσο, δεν βρισκόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του 1940 ούτε σε εκείνη του 1960 και είναι αδιαμφισβήτητο ότι έχει διαμορφωθεί ένα νέο τοπίο, ένα «πριν» κι ένα «μετά» τη 12η Ιουλίου 2015.

Στην Ε.Ε. υφίστανται πια δύο στρατόπεδα πολιτικής. Εκείνο της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής ως αποκλειστικής πυξίδας του ευρωπαϊκού εγχειρήματος κι εκείνο που δίνει έμφαση στην αναζήτηση της ανάπτυξης - του μόνου μέσου για να ανοίξει ο δρόμος υπέρβασης μιας κρίσης που δεν αφορά αποκλειστικά την οικονομία, αλλά τη Δημοκρατία.