Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Απαξίωση για δυο χρόνια, λαμπρή φωτογράφιση για μια στιγμή και επιστροφή στη γκρίζα πραγματικότητα μέσα σε τρεις μήνες

Η ζωή κάθε πολίτη στην πόλη είναι μια καθημερινότητα που αλλάζει διαρκώς και το ίδιο ισχύει για όσους διοικούν την πόλη και καθορίζουν τις ζωές μας με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους.

Από αυτόν τον κανόνα φαίνεται ότι θέλει να εξαιρείται η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης κι αυτό γίνεται ολοφάνερο κάθε φορά που λύνει ένα πρόβλημα ή κάνει ένα νέο έργο, ενώ είναι ολοφάνερο το έλλειμμα συντήρησης στις υποδομές και τη δημοτική περιουσία.

Χρήστος Ρώσσιος: Βούληση της κυβέρνησης η επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης στις Σέρρες (ηχητικό)

Ο Χρήστος Ρώσσιος γεωπόνος, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Στάθη Σχινά για την εκδήλωση του κόμματος σχετικά με την αγροτική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και την ανασυγκρότηση της περιοχής που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες.

Ο κ. Ρώσσιος εξήγησε πως στην εκδήλωση συζητήθηκαν πολλά προβλήματα και ζητήθηκε μεταξύ άλλων από τους παραγωγούς να προχωρήσουν σε καλλιέργεια ζαχαρότευτλων αρκετών χιλιάδων στρεμμάτων ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά το εργοστάσιο ζάχαρης στις Σέρρες, κάτι που είναι βούληση της κυβέρνησης.

«Vasilissa: Μέλι με χρυσάφι 24Κ από την Εύβοια»

Όταν μια καινοτόμος ιδέα παντρεύει ένα αγνό προϊόν με την υψηλή γαστρονομία και το ατόφιο χρυσάφι, τότε ακόμα και μια Vasilissa μπορεί να κλειστεί σε ένα βάζο.

Τι είναι η Vasilissa; Αγνό θυμαρίσιο μέλι με στέμμα από φύλλα βρώσιμου χρυσού 24Κ. Η πρωτοποριακή ιδέα ανήκει στον Γιάννη Καρυπίδη και στη Στέβη Θεοδώρου που δημιούργησαν στην Εύβοια τη φάρμα «Stayia».

Το εργαστήριο χημείας που σε πάει σε άλλες εποχές: Θυμίζει Αλχημεία, παράξενα πειράματα και τρελούς επιστήμονες

Στους πρόποδες του Ολύμπου οι μαθητές του Λυκείου Κονταριώτισσας με την καθοδήγηση του καθηγητή χημείας Γρ. Καλόμοιρου, δημιουργήσαν μια εικονική επιχείρηση με τον διακριτικό τίτλο «Άρωμα Ολύμπου - Μαθητική Μεταποιητική».

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας μεταποιούν προϊόντα του βουνού των θεών και παράγουν μπύρα, κρασί, μείγματα αφεψημάτων, καλλυντικά σαπούνια... μετατρέποντας το μάθημα της χημείας ή της βιολογίας σε μάθημα ζωής.

Ελπίδες για ενισχυμένη θεραπεία του ιού HIV από έρευνα με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα στις ΗΠΑ

Ερευνητές στις ΗΠΑ, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα, ανέπτυξαν ένα νέο αντίσωμα, που μπορεί να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα να «ξετρυπώσει» και να
καταστρέψει κρυμμένα κύτταρα που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV του AIDS.

Είναι γνωστό ότι η ικανότητα του ιού να βρίσκει κρυψώνες μέσα στο ανθρώπινο σώμα, έχει αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο στη μάχη εναντίον του HIV.

Εποχή Τραμπ

Ώς εδώ διακήρυξε ο νέος πλανητάρχης και κήρυκας του προστατευτισμού. Πάνω απ' όλους και απ' όλα η Αμερική, θα επαναφέρουμε τις δουλειές, τον νόμο και την τάξη. Αλλά η Αμερική στα πρώτα 24ωρα της εποχής Τραμπ παραμένει διχασμένη και ζαλισμένη.
 

Το πιστοποιούν οι εικόνες από την ορκωμοσία του μπροστά στο Καπιτώλιο, με τα μεγάλα κενά στις θέσεις που υποτίθεται ότι θα γέμιζαν οι οπαδοί του.

Τέλος στον εφιάλτη των πλημμυρών της Νότιας Αθήνας με το έργο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου που ξεκινά την άνοιξη

Σε χρόνο ρεκόρ δρομολογήθηκε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του Φαληρικού όρμου, με την κατασκευή ενός έργου υποδομής, τεράστιας σημασίας
για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για τον επαναπροσανατολισμό της πρωτεύουσας.

«Το μεγάλο στοίχημα για εμάς τώρα, είναι να ολοκληρωθεί το έργο έγκαιρα, έως τις 31/12/2018 και εντός του προϋπολογισμού» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενθουσιασμένος από την επιτυχή έκβαση του διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού, που διεξήγαγε στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος.

Υπόθεση Novartis: Το κόλπο γκρόσο των χρηματοδοτήσεων

Άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία για τις σχέσεις των φαρμακευτικών εταιριών με κρατικούς λειτουργούς και στελέχη του υπουργείου Υγείας, καθώς και για τις αθέμιτες πρακτικές προώθησης που ακολουθούντο, περιλαμβάνει το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που παρουσίασε το tvxs.gr.
 

Ποιοι πήγαν στο συνέδριο του Βερολίνου