Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Τι είναι το τέμενος Βαγιαζήτ που καταστράφηκε στο Διδυμότειχο @ Υπ. Πολιτισμού: Άμεση ανακατασκευή (φωτογραφίες)

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 3 τα ξημερώματα στο τέμενος Βαγιαζήτ, στο Διδυμότειχο, με τις δυνάμεις ωστόσο της πυροσβεστικής
να παραμένουν στο μνημείο για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, η κινητοποίηση ήταν άμεση και στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο του Διδυμοτείχου, με τον διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, αρχιπύραρχο Ναθαναήλ Ρήγα να έχει μεταβεί στο σημείο από τις πρώτες στιγμές εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Νέα Σμύρνη: "Σμύρνα", μια αμιγώς γυναικεία ορχήστρα στον Γαλαξία, την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 7.30μμ


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης
στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»
Κλικ εδώ για το πρόγραμμα

Στις Βρυξέλλες η Ρένα Δούρου για τα εγκαίνια του Ευρωπαϊκού Γραφείου της Περιφέρειας Αττικής

Παρακολούθηση, συμμετοχή και παρέμβαση είναι ο τριπλός ρόλος του Ευρωπαϊκού Γραφείου της Περιφέρειας Αττικής, στις Βρυξέλλες, όπου μετέβη σήμερα η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, για την τελετή των εγκαινίων.

Η κ. Δούρου δήλωσε ότι η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Γραφείου στις Βρυξέλλες «θα συμβάλλει αποφασιστικά στην εξωστρεφή λειτουργία της Περιφέρειας, στην ενίσχυση των νέων μορφών επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις καινοτόμες δράσεις, την προώθηση της γαλάζιας ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς και την παρακολούθηση των εξελίξεων στο πεδίο του μεταναστευτικού-προσφυγικού φαινομένου».

Ο εξαιρετικός λαχανόκηπος των παιδιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου (φωτογραφίες)

Ο μικρός λαχανόκηπος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου, μια εξαιρετική δράση, τα παιδιά μαθαίνουν, με την βοήθεια των δασκάλων και του Συλλόγου Γονέων!

Διατηρώντας μια δράση 25 ετών το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου συνεχίζει πιστά την παράδοση του!

Στη Γλυφάδα το Final Four του Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών, την Παρασκευή 24 & Κυριακή 26 Μαρτίου - Το πρόγραμμα

Αύριο, Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 3.00μμ στο Δ.Α.Κ. «Ματθαίος Λιούγκας» (πλατεία Νυμφών) θα δοθεί η συνέντευξη Τύπου για το 18ο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών.

Το «παρών» θα δώσουν οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων που έχουν προκριθεί: της Νίκης Λευκάδας, του Πανιωνίου, του Πρωτέα Βούλας και του Ολυμπιακού.

Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στην Καλλιθέα

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα σε βενζινάδικο στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, άγνωστος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά
τουύ προσώπου του ακινητοποίησε με την απειλή όπλου τον υπάλληλο του πρατηρίου, στην οδό Θησέως, πήρε όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο και τράπηκε σε φυγή.

Ηλιούπολη: Συζήτηση για την Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού & τη Σήραγγα στο 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης


Δείτε εδώ το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης 
της δημοτικής κίνησης “ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη”

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για νταβατζήδες της διαπλοκής @ ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολιτικές ευθύνες της ΝΔ δεν διαγράφονται

«Τους λαοπρόβλητους ηγέτες τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να τους εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. 

»Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή, αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε στην «Ελευθερία του Τύπου» ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήρης Παπαγγελόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Πάνω από 75.000 κροτίδες βρέθηκαν σε κλωστοϋφαντουργείο στο Μοσχάτο

Συνελήφθη, τη Δευτέρα το πρωί στο Μοσχάτο μια 60χρονη Ελληνίδα, ιδιοκτήτρια επιχείρησης κλωστοϋφαντουργίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για
παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Η σύλληψη της πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που οργάνωσε και υλοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, για την καταπολέμηση της διακίνησης κροτίδων.

Η παράσταση "Μια υπέροχη γλωσσού" στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης, για εννιά παραστάσεις στις 8.30μμ



Το του Μιλτιάδου... ντρόπαιον: Δεν έπεσε ευτυχώς φωτιά να τον κάψει, αλλά έπεσε SMS να τον τσουρουφλίσει

του Θανάση Καρτερού

Μπορεί να μην είναι από το σόι των Μητσοτάκηδων, αλλά δεν είναι και παρακατιανός ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Γαλαζοαίματος της Ν.Δ. είναι ο άνθρωπος, από οικογένεια βαρόνων, με όνομα πατρός σεβαστό και θητείες δημαρχιακές και υπουργικές. Είδατε όμως τι έπαθε χθες στον ΣΚΑΪ.

Ενημερωτική επίσκεψη για τα εκτελούμενα έργα ανάπλασης στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού

Ενημερωτική επίσκεψη για την πορεία των έργων ανάπλασης και ανακατασκευής του Περιβαλλοντικού Πάρκου Σχιστού πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη
και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων).

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού, που καταλαμβάνει έκταση περίπου 500 στρεμμάτων, είχε εγκαινιαστεί το 1998 και ήταν το πρώτο ολοκληρωμένο έργο αποκατάστασης χωματερής στην Ελλάδα. Το κόστος του είχε ανέλθει σε περίπου 5 δισεκ. δραχμές.

Το δικαστήριο αποφάσισε: "Και την όγδοη ημέρα ο θεός αντάλλαξε τη Βιστωνίδα με ακίνητα - φιλέτα"...

Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η λίμνη Βιστωνίδα ανήκε στο ελληνικό Δημόσιο κι όχι στο Βατοπέδι ώστε το τελευταίο να μπορεί να την ανταλλάξει με άλλα κρατικά φιλέτα με τη βοήθεια "παραπλανηθέντων" υπουργών, οι οποίοι δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν και φυσικά δεν δικάστηκαν ποτέ, αφού ο πρωθυπουργός τους έσπευσε να κλείσει τη Βουλή και να παραγραφούν τα αδικήματά τους.

Κι όμως, για το έγκλημα σε βάρος τής δημόσιας περιουσίας αποφάσισε πως δεν φταίει κανείς, πως όλος αυτός ο συντονισμός δεν προέκυψε από δόλο, αλλά έγινε από μόνος του, με τη βοήθεια ίσως του θεού που θέλησε με αυτόν τον τρόπο να συνδράμει το έργο τού γέροντα Εφραίμ, ο οποίος συνεχίζει να περιοδεύει ανά τη χώρα με τις θαυματουργές του εικόνες και, "φυσικά", με το αζημίωτο.

Οι μαθητές στα Βριλήσσια μαθαίνουν να παράγουν φυσικό λίπασμα

Τι είναι η κομποστοποίηση και ποια τα οφέλη; Τι είναι τα οργανικά απόβλητα και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν; Πώς μπορούμε να συμμετέχουμε;

Είναι μερικές από τις απορίες περίπου 300 μαθητών που βρήκαν απάντηση με τη βοήθεια ενημερωτικών, διαδραστικών παρουσιάσεων και δημιουργικού διαλόγου, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος κομποστοποίησης «Διαλογή στην Πηγή», που διοργανώνει ο δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο του νομού Αττικής και την Περιφέρεια Αττικής.