Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Πες μου εσύ ρε Έλληνα, αντέχεις ακόμα, τους αντέχεις;

γράφει ο Μάνος Σαββίδης


Εδώ και περίπου 40 χρόνια τα κόμματα εξουσίας (ΝΔ -ΠΑΣΟΚ) σε φέρνουν στο σημείο σαν χώρα να έχεις 30% ανεργία, 10.000 αυτοκτονίες, 3.000.000 Έλληνες να ζουν στο όριο της φτώχειας (δηλαδή εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ το χρόνο) ή κάτω από αυτή (μηδενικό εισόδημα).


Σε βάζουν σε μνημόνιο γιατί έχουν πάρει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων και τις έχουν παίξει στο χρηματιστήριο, έχουν πάρει όλα τα Ευρωπαϊκά κονδύλια και τα έχουν μοιράσει σε γνωστούς επιχειρηματικούς κύκλους, έχουν διατηρήσει την "πελατειακή" σχέση ψηφοφόρου-κόμματος για την "πολύτιμη" θέση στο δημόσιο, έχουν πάρει τόσα δις από μίζες σκανδάλων (Pumpers, Siemens, Βατοπέδι, εξοπλιστικά) και τα έχουν βγάλει σε εταιρείες και τράπεζες του εξωτερικού...

Και σου κουνάνε το δάκτυλο ότι θα πεινάσεις αν βγεις από το λόμπι της Ευρώπης. Μιας Ευρώπης κτισμένης με το κέρδος των πολυεθνικών, πάνω στις ζωές των ανθρώπων.

Σου κουνάνε το δάκτυλο αυτοί που σε πήγαν στις ουρές του Ο.Α.Ε.Δ. Αυτοί που σου μείωσαν την σύνταξη. Αυτοί που σου έκοψαν το μισθό, που σε απείλησαν για το σπίτι σου...

Και τώρα πες μου εσύ ρε Έλληνα, αντέχεις ακόμα, τους αντέχεις;


Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου

Το "όχι" δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, αλλά επιστροφή στις αξίες της Ευρώπης τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας σε νέο του μήνυμα προς τον ελληνικό λαό.

Αλ. Τσίπρας: Το ΟΧΙ είναι η ευθύνη μας προς τους γονείς μας, προς τα παιδιά μας, είναι το χρέος μας προς την ιστορία (video)

Μέτωπο υποταγής της χώρας σε διαρκή πολιτικό και οικονομικό έλεγχο έχουν συμπτύξει Ν.Δ., Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και οι εγχώριοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματικοί κύκλοι, υπό την υψηλή καθοδήγηση της "φράξιας Σόιμπλε" στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να βγουν από τη γωνία όπου τους τοποθέτησε ο ελληνικός λαός.