Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ο δρόμος για την ανάταξη της Δημοκρατίας περνά μέσα από τις Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές - Άρθρο της Ρένας Δούρου *

Ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, και το ερώτημα τίθεται για πολλοστή, δυστυχώς, φορά: η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε
το 1974, έχει όμως εμπεδωθεί πλήρως σε θεσμικό, κοινωνικό, ηθικό επίπεδο;

Γιατί η κληρονομιά των αγώνων του λαού μας κατά της Χούντας, μας επιβάλλει (ανα)στοχασμό και αλλαγή ρότας, καθώς η μέχρι σήμερα πορεία της χώρας βασίστηκε σε σειρά επιλογών, που εκ του αποτελέσματος, όπως φάνηκε και από την κρίση χρέους, αποδείχθηκαν λαθεμένες.

Μοσχάτο: Η ταινία «Frances Ha» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 9.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές για τον μήνα Ιούλιο με την ταινία «Frances Ha» του αμερικανού σκηνοθέτη Noah Baumbach (2012, ασπρόμαυρη, 86').
 

Η προβολή θα γίνει την Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 9.00μμ, στην αυλή της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.
Προσοχή: Οι προβολές για όλο το καλοκαίρι γίνονται κάθε Τετάρτη στις 9.00μμ.

24 Ιουλίου 1944: Η μάχη της Καλλιθέας

H μάχη της Καλλιθέας στις 24 Ιουλίου 1944 θεωρείται από τις πιο αιματηρές μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ της Αθήνας. Έμεινε στην ιστορία της εθνικής αντίστασης για την ηρωική θυσία στην οδό Μπιζανίου.

Δέκα ΕΠΟΝ-ΕΛΑΣίτες από το λόχο Χαροκόπου με οπλισμό : 3 αυτόματα, 7 ντουφέκια, 10 χειροβομβίδες και λίγα πυρομαχικά. Οχυρώθηκαν σε σπιτάκι της οδού Μπιζανίου 10, που ήταν και έδρα του φρουραρχείου. Και ύστερα από 5ωρη μάχη
με ένα τάγμα σχεδόν από ταγματασφαλίτες του Μπουραντά και γερμανούς και αφού τους σώθηκαν τα πυροχαχικά αυτοκτονούν για να μην πέσουν στα νύχια των εχθρών.

Η πιο ανελέητη συνδικαλιστική δίωξη στην ιστορία του Δήμου Αλίμου βρίσκεται σε εξέλιξη από τη διοίκηση Κονδύλη

Η πιο ανελέητη συνδικαλιστική δίωξη στην ιστορία του Δήμου Αλίμου είναι σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια από τη διοίκηση του κ. Κονδύλη.

Την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος και οι πιστοί του αντιδήμαρχοι επέβαλαν την ποινή της αφαίρεσης δύο μηνιάτικων στην αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου κ. Δημητρίου, παραπέμποντάς την και στο ανώτερο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο για οριστική παύση, δηλαδή απόλυση.

Ποιος απειλεί τη δημοκρατία;

Την πρωτοφανή και πέρα από κάθε μέτρο πολιτική παρέμβαση του συνδικαλιστικού οργάνου των δικαστών και εισαγγελέων, με την οποία γίνεται ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και
στο συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης διατύπωσης γνώμης και κριτικής για δικαστικές αποφάσεις, χαιρέτισε χθες η Ν.Δ. κάνοντας λόγο για ιστορική ανακοίνωση!

Αφού η Ν.Δ. απέτυχε με το σχέδιο Μητσοτάκη να ρίξει την κυβέρνηση μέσω της προσδοκώμενης αποτυχίας στο κλείσιμο της αξιολόγησης, συνέλαβε τη «μεγάλη» ιδέα: να χρησιμοποιήσει τη Δικαιοσύνη για να υπονομεύσει το κύρος της κυβέρνησης.