Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ο Χρήστος Κορτζίδης στο Κόκκινο (συνέντευξη στην Ευγενία Λουπάκη)


Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης μιλάει για όλους και για όλα στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 στο κόκκινο στη δημοσιογράφο Ευγενία Λουπάκη.


http://stokokkino.gr/podcast/kortzidis7-5-2014.mp3

Την Κυριακή 11 Μαϊου ο Μανώλης Γλέζος στην Αργυρούπολη



Λίγες σκέψεις για την υπόθεση του λούνα παρκ.

Ένας δικηγόρος από την Ηλιούπολη μας έστειλε το παρακάτω κείμενο με κάποιες σκέψεις του. Θεωρώ ότι αξίζει να το διαβάσετε με προσοχή. Ας διαδοθεί μια αντίθετη από την κατεστημένη άποψη!

Όλοι γνωρίζουμε το τραγικό περιστατικό της Αργυρούπολης http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63998842 Το κεντρικό ζήτημα σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι χάθηκε ένα παιδί και η απώλεια για την οικογένεια είναι δυσανάλογα σοβαρή του τρόπου που η δημοσιότητα καλύπτει αυτά τα γεγονότα. Ωστόσο το θέμα της οδύνης της οικογένειας δεν είναι μέγεθος που θα τολμούσα να διαχειριστώ. Το παρόν σημείωμα έχει άλλο θέμα.


Η δίωξη που ασκήθηκε  δεν ήταν αυτή της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, αλλά εκείνη της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, γεγονός που δείχνει πρόθεση σκληρής αντιμετώπισης και τιμωρίας των υπευθύνων από τους δικαστικούς κύκλους. Στον ανακριτή κλήθηκαν για απολογία 4 κατηγορούμενοι, ο ιδιοκτήτης και 3 εργαζόμενοι της επιχείρησης (βλ. και http://www.naftemporiki.gr/story/802213/ston-anakriti-o-idioktitis-kai-oi-ergazomenou-tou-louna-park-sto-elliniko). Δεν κλήθηκε ο δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού (ούτε καν υπάλληλος του δήμου). Και το γεγονός αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά, ότι ,κατά την εισαγγελία, δεν έχει καμία ουσιαστική ευθύνη για το γεγονός, άλλως θα καλείτο και αυτός σε απολογία και θα είχε ασκηθεί η σχετική δίωξη. Οι (ενδεχόμενες) πλημμέλειες του δήμου δεν έχουν σχέση με το περιστατικό.