Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο η ποινή του Τάσου Μαντέλη

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την ποινή της τριετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή που έχει επιβληθεί από το Εφετείο Αθηνών στον πρώην υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Ο Άρειος Πάγος, δεχόμενος την πρόταση του αντεισαγγελέα Πάγου Βασίλη
Πλιώτα, απέρριψε την αίτηση του κ. Μαντέλη, ο οποίος ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» το διάστημα που είχε λάβει το ποσό των 450.000 μάρκων ως χορηγία της Siemens.

 Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Το Μάιο του 2010, ο Τάσος Μαντέλης κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή ότι ήταν αποδέκτης δύο εμβασμάτων ύψους 200.000 και 250.000 μάρκων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, οι οποίοι είχαν ανοιχθεί στο όνομα του κουμπάρου του, Γιώργου Τσουγγράνη, με τον κωδικό «A. Rocos».

Κατά τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Μεταφορών το ποσό των 450.000 μάρκων ήταν προεκλογική χορηγία της Siemens.

Πηγή

Στα μαχαίρια η "Σύγχρονη" με την "Ενωμένη" πόλη

Βγήκαν για τα καλά τα μαχαίρια στην κατ' ευφημισμόν "ενωμένη πόλη" και στα περίχωρα.
Εκεί που οι κύριοι Κωνσταντάτος και Τσαρπαλής αγωνίζονται να πείσουν ότι θα είναι οι νικητές των επικείμενων εκλογών, αρχίζουν οι αποστασιοποιήσεις στελεχών της βασικής συνιστώσας που λεγόταν "Αγώνας για το μέλλον" του κ. Κωνσταντάτου. Στο μεταξύ ήδη ήταν γνωστό ότι έτσι κι αλλιώς φυλλοροούσε και η άλλη συνιστώσα, η "Αναγέννηση" του κ. Τσαρπαλή με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα το "άδεισμα" του κ. Γαζή από τον κ. Κορίλλη (για τον τελευταίο - υποψήφιο με την "Αναγέννηση" το 2010 - μάλιστα, ακούγεται, ότι διεκδικεί την υποψηφιότητα αντιπεριφερειάρχη με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία).

Το νέο πλήγμα για την "ενωμένη πόλη" είναι η ευθεία αμφισβήτηση της "ενότητας των τριών" και από την τρίτη συνιστώσα, τη "Σύγχρονη Πόλη" και μάλιστα με τις υπογραφές των μελών της δημοτικής ομάδας (αν καταλάβαμε καλά, πρόκειται γι' αυτό που λέμε "διοίκηση" της κίνησης).


Δείτε την ανακοίνωσή τους όπως την παρουσιάζει γνωστό γειτονικό ιστολόγιο :

H Lamda Development, το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης και το Ελληνικό

Παράνομο και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας «ανακηρύχτηκε» το The Mall Αthens το εμπορικό κέντρο της Lamda Development στο Μαρούσι, το μεγαλύτερο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με απόφαση το ΣτΕ (28/01) κρίνει ότι για την ανέγερση του Mall δεν υπήρχε προβλεπόμενη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ δεν υπήρξε και ειδική αιτιολογία, όπως απαιτεί η νομοθεσία, για τον υπερδιπλάσιο του μέσου συντελεστή δόμησης που χρησιμοποιήθηκε κατά την ανέγερση του επίμαχου εμπορικού κέντρου.

Το χρονικό
 
Η ιδέα για «Χωριό Τύπου» στο Μαρούσι προωθήθηκε από τον δήµαρχο Αµαρουσίου, Παναγιώτη Τζανίκο. Το 2001 ο δήμος Αμαρουσίου υπέγραψε µνηµόνιο συνεργασίας µε τον Αθήνα 2004 για το «Χωριό» και στη συνέχεια ο Τζανίκος και η ολλανδική εταιρεία MDC παρουσιάζουν το σχέδιό τους για εµπορικό κέντρο. Επίσης, ο ΟΕΚ συµφωνεί να παραχωρήσει στο Δήµο τα 43 στρέμματα, µε αντάλλαγµα -εκτός από χρήµατα- την κατασκευή γραφείων του στην ίδια έκταση.
 
Ο Κώστας Λαλιώτης, τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, φτιάχνει το νόµο 2947/2001 περί Ολυµπιακής Φιλοξενίας, ο οποίος προβλέπει για πρώτη φορά λειτουργία στο Χωριό Τύπου «χώρου υποδοχής πολεοδοµικού κέντρου» µε συντελεστή δόµησης 1, αλλάζοντας έτσι τη χρήση γης που ήταν αµιγούς κατοικίας.
 
Ο Λάτσης εκφράζει το ενδιαφέρον του για το έργο και ο Σημίτης τον υποστηρίζει. Οι Ολλανδοί εξαφανίζονται από το σκηνικό με τη βοήθεια του δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος προκηρύσσει και νέο διαγωνισµό για την εξαγορά του 95% της Δηµοτικής Επιχείρησης ΔΗΜΕΠΑ, στην οποία έχουν περιέλθει τα στρέµµατα όπου θα χτιζόταν το «Χωριό Τύπου».
 
Η Lamda κάνει την καλύτερη προσφορά, 129 εκατ. ευρώ (συγκρατήστε αυτό το νούμερο). Στο μεταξύ, στη Βουλή κατατίθεται τροπολογία της Βάσως Παπανδρέου σε νοµοσχέδιο για τα υδατορέµατα., η οποία εκτοξεύει τον συντελεστή δόµησης στο 2 (από 1) για τα 43 στρέµµατα του εµπορικού κέντρου και η οικοδοµήσιµη έκταση από 23.000 τ.µ. που ήταν στο νόµο Λαλιώτη φτάνει τα 85.000 τ.µ.. Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης η τροπολογία εγκρίνεται.

Με δυναμική νίκης οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών ρίχνεται με όλες τις δυνάμεις του ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους περισσότερους δήμους και περιφέρειες της χώρας, να έχουν ολοκληρώσει ήδη τις διαδικασίες για την ανάδειξη των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων δημάρχων από τις δημοτικές παρατάξεις που στηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δύο ακόμα μεγάλες πόλεις της Ελλάδας: Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, θα δώσει τη μάχη στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Πάτρα ο Κώστας Σπαρτινός, επίσης μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, θα τεθεί ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.