Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Οι ανθέλληνες να πάνε στην Ανθελληνία

Όποιος δεν αισθάνεται έλληνας να γυρίσει στην πατρίδα του, τόνισε ο Πάνος ο Καμμένος, σχετικά με το περιστατικό με τους νεοσύλλεκτους που φωτογραφήθηκαν
σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό.

Πρόβλημα βέβαια δημιουργείται με αυτούς που, ενώ είναι Έλληνες, δεν αισθάνονται Έλληνες με την έννοια που αισθάνεται ο Πάνος ο Καμμένος και οι οποίοι, όπως είναι λογικό, δεν έχουν κάποια πατρίδα για να γυρίσουν πίσω, οπότε αναγκαστικά είναι ακόμα εδώ και ας είχαν πει ότι θα φύγουν.

Φεστιβάλ πιάνου "Τα Πλήκτρα του Χειμώνα" στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου-Ταύρου, την Παρασκευή 27 & Κυριακή 29 Ιανουαρίου

To Piano Plus Festival σάς καλωσορίζει στο φεστιβάλ πιάνου "Τα Πλήκτρα του Χειμώνα" το οποίο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα.

Φέτος το φεστιβάλ φιλοξενείται από το Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με τη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου και παρουσιάζει πέντε πιανίστες από όλη την Ελλάδα:

Ο Τσίπρας τον Κούλη τον έχει για πλάκα, ο Τσίπρας της αντιπολίτευσης είναι ο δύσκολος αντίπαλος...

Το να κρίνεις μια κυβέρνηση ούτε καν στα (συνταγματικά) μισά τής θητείας της είναι σαν να σχολιάζεις πώς κύλησε η ημέρα σου στις 12 το μεσημέρι.

Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να σηκώσουμε τον Άλμπερτ Αϊνστάιν από τον τάφο του
για να μας θυμίσει ότι τα πάντα είναι σχετικά.

Εκδόθηκε η προκήρυξη για 404 μόνιμους διορισμούς σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες

Εκδόθηκε η 1Κ/2017 προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 404 διορισμούς, με σειρά προτεραιότητας, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της χώρας). 

Το ΦΕΚ της προκήρυξης (1/23-01-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

Δύο χρόνια κυβέρνηση της Αριστεράς: «Καθημερινός αγώνας για διέξοδο από την κρίση»

Με ένα εκτενές σημείωμα κυβερνητικές πηγές απαριθμούν τι πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «ξηλώνοντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και
αποκτώντας τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για να υλοποιήσει απαραίτητες κοινωνικές παρεμβάσεις» σε μια σειρά από τομείς.

Διαβάστε ακόμη:


Παρουσίαση του οικολογικού παραμυθιού γνώσεων "Γκρέις και Ρούμπι" στο Δημοτικό Θέατρο Αλίμου "Κάρολος Κουν"

Στην Ηλιούπολη το Φεστιβάλ Δράμας, με την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Ιανουαρίου


Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Ηλιούπολη με ένα Διήμερο Προβολών των βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους (2016, 7 + 8 ταινίες, 142' + 140').

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης (ΚΛΗ), σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, πραγματοποιεί τις προβολές στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Ιανουαρίου στις 8.00μμ.

Γιατί μιλάμε στους σκύλους όπως στα μωρά;

Η «μωρουδίστικη» γλώσσα είναι ένα φαινόμενο που δεν παρατηρείται μόνο απέναντι σε μικρά παιδιά αλλά και απέναντι σε σκύλους. Έρευνα δείχνει
ότι αυτός ο τρόπος ομιλίας είναι αποτελεσματικός.

Και ποιος δεν το έχει κάνει. Με το που βρισκόμαστε απέναντι σε ένα μωρό είναι σαν να χάνουμε την ικανότητα να σχηματίσουμε κανονικές προτάσεις.

Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα: «Δεν με φοβίζουν οι εκλογές, αλλά τώρα δεν έχουν νόημα»


Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στην «Εφ.Συν.» για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση, τις συμμαχίες στην Ευρώπη, τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο πρωθυπουργός τοποθετείται όμως και για το Παράλληλο πρόγραμμα, τις συζητήσεις για το Κυπριακό και τη μάχη ενάντια στη διαπλοκή.

35ο Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 10.00πμ-4.00μμ

H Τράπεζα Χρόνου Αγ. Δημητρίου & Αλίμου σας περιμένει στο πρώτο παζάρι βιβλίου του 2017, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, από τις 10:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου για να ανταλλάξετε κάθε λογής βιβλία, σχολικά βοηθήματα και παραμύθια.

Ανταλλάζουμε βιβλία με βιβλία είτε φάρμακα με βιβλία.

Περίπου 100 θέσεις εργασίας στον Δήμο Αλίμου, μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ

Ξεκίνησαν χθες, Τρίτη 24 Ιανουαρίου στο σάιτ του ΟΑΕΔ και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στην Γ’ Φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που αφορά την κάλυψη 24.251 θέσεων πλήρους απασχόλησης (προσλήψεις με οκτάμηνα), σε όλους τους δήμους της χώρας για ανέργους του ΟΑΕΔ.

Στον Άλιμο έχουν προκηρυχθεί οι παρακάτω θέσεις:

Η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής τίμησε τη Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου (video)

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΣΚΑΝΑ, τιμήθηκε η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, για τη μεγάλη ανάπτυξη του αθλητισμού και το κοινωνικό της έργο στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Η Δήμαρχος, επίσης, βράβευσε την πρωταθλήτρια ομάδα μπάσκετ ανδρών (Γ΄ Κατηγορίας) "Δάφνη" Αγ. Δημητρίου και το μέλος της ΕΣΚΑΝΑ και του ΔΣ του ΟΠΑΠ Αγ. Δημητρίου, Ηλίας Φωτεινάκης, τη δευτεραθλήτρια ομάδα (Μίνι - Αγόρια) του ΓΣ "Κρόνος" Αγ. Δημητρίου.

Δύο χρόνια Αριστερά, μια μεγάλη ιστορία

Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς κέρδιζε τις εκλογές και αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας σπάζοντας ένα μεταπολεμικό ταμπού, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τη Δυτική Ευρώπη, όπου «επιτρέπονταν», με την εξαίρεση του ΑΚΕΛ στην Κύπρο, μόνο δεξιές ή κεντροαριστερές κυβερνήσεις.

Για να σχηματιστεί κυβέρνηση χρειάστηκε να συμπράξει και το δεξιό κόμμα των ΑΝ.ΕΛΛ., αλλά χωρίς αμφιβολία η ατμομηχανή της κυβέρνησης και το κόμμα που δίνει τον τόνο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ύστερα από δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ., θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η Αριστερά άξιζε ή δεν άξιζε την ιστορική ευκαιρία;