Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Μοσχάτο: Η ταινία «Hannah Arendt» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 21 Μαΐου στις 8.30μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της για το μήνα Μάιο με την ταινία «Hannah Arendt» της  σημαντικής ηθοποιού και σκηνοθέτη Μαργκαρέτε Φον Τρότα (2012, Έγχρωμο, 113').

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 21 Μαΐου στις 8.30μμ, στην πολύ όμορφη, ανανεωμένη αυλή της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Προσοχή στη νέα ώρα προβολών: 8.30μμ.

Η ταινία «The World's End» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 9.00μμ

Η αγγλική κωμική ταινία δράσης του Edgar Wright «The World's End» (2013, 149'), θα προβληθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 9.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.
Προσοχή στη νέα ώρα των προβολών: 9.00μμ.

Νέα Σμύρνη: Έκθεση Φωτογραφίας του Φώτη Καζάζη στον Γαλαξία, από 17 έως 28 Μαΐου


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης
στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»

"Άνοιξη γιε που αγάπαγες...", της Μαρίας Ανδρούτσου, δημάρχου Αγίου Δημητρίου

Για άλλη μια χρονιά, με συνέπεια στην παράδοση που έχουμε δημιουργήσει εδώ και τέσσερις δεκαετίες, βρεθήκαμε όλοι και όλες μαζί σ’ αυτό το τριήμερο μνήμης, στις εκδηλώσεις δημοκρατίας και ειρήνης, στη συνάντηση πολιτισμού και αθλητισμού.

Η σκιά του μεγάλου νεοέλληνα αγωνιστή της Δημοκρατίας, του Αλέξανδρου Παναγούλη, του τελευταίου ήρωα, στη μεγάλη σειρά των ηρώων και ηρωίδων που έχει αναδείξει αυτή η χώρα, είναι πάντα παρούσα στις εκδηλώσεις αυτές και συνεγείρει τις σκέψεις και τη συνείδησή μας.

Έλλειψη σεβασμού στη λειτουργία του ΔΣ και στη δημοκρατία, καταλογίζεται στη δημοτική αρχή Μοσχάτου-Ταύρου



Ενημερωτικό σημείωμα εξέδωσε η Ριζοσπαστική Δημοτική Παράταξη «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

Για τα τεκταινόμενα στο Δ.Σ., τις παρατυπίες και τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μίλησαν κατά τη συνεδρίαση του Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Μαΐου.

Μήπως έβγαλε ανακοίνωση ο κυρ-δήμαρχος ότι δεν υπήρξε πυροβολισμός;

Ο λαϊκισμός ηττήθηκε τον Γενάρη του 2015

του Αυγερινού Χατζηχρυσού


Δεν υπάρχει πιο επιτυχημένη έκφραση, για να περιγράψεις την σημερινή αντιπολίτευση κι αυτό το βδέλυγμα που αποκαλούν δημοσιογραφία, από την λαϊκή ρήση «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Η παρούσα επιφυλλίδα δεν απευθύνεται στην κακιστοκρατία της διαπλοκής και των πολιτικών γόνων, ούτε έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να αντιληφθούν πώς είναι να ζεις στην πραγματική κοινωνία, έξω από τα φυμέ τζάμια των καγιέν και της εξορίας με πάμπερς στο... κρύο Παρίσι.