Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Νέες δηλώσεις στήριξης της Δημοτικής Συνεργασίας και του Χρήστου Κορτζίδη

Κατερίνα Καλαϊτζάκη
Νικολέττα Μοσχοχωρίτη Βασιλειάδη




















 
Με γραπτές δηλώσεις τους η εκπαιδευτικός Κατερίνα Καλαϊτζάκη, η νηπιαγωγός Νικολέττα Μοσχοχωρίτη Βασιλειάδη, η σκηνοθέτης Κυριακή Σπανού, οι γιατροί  Τούλα Ζερβού, Μάνος Παξιμαδάκης, Κώστας Παπαλεξανδρής και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστήμιο Κρήτης Θανάσης Γκιούρας  εκφράζουν  τη στήριξή τους  στη  Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης και στο δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Κυριακή Σπανού

Οι δηλώσεις θα δημοσιευτούν ολόκληρες στον ιστότοπό μας.

«Ξεπούλημα», «Πλουτοκρατία», «Κατοχή» - Τι κακόηχες λέξεις…

Μιλούν για «ανάπτυξη», για «πλεονάσματα», για «success story». Και τι κάνουν; Ξεπουλάνε τα πάντα!
  •     Μετά τον ΟΠΑΠ, τώρα πήρε σειρά το Ελληνικό, των 6.500 στρεμμάτων και των 400 κτιρίων, το οποίο πάνε να το δώσουν στον… έναν (και πάλι) μειοδότη, έναντι τιμήματος που ανέρχεται σε λιγότερο από 80 ευρώ το τετραγωνικό!!!
  •     Προχτές ψήφισαν το πλαίσιο για να ξεκάνουν ολόκληρο τον ΟΛΠ.
  •     Στις «διαπραγματεύσεις» τους με την τρόικα διακρίνει κανείς τις μεθοδεύσεις για το περαιτέρω ξεπούλημα του τραπεζικού τομέα.
  •     Την περασμένη βδομάδα έδωσαν άδεια στα «κοράκια» να εποπτεύσουν επί τόπου το υπό ξεπούλημα αεροδρόμιο «Μακεδονία».
  •     Στη Βουλή πέρασαν διατάξεις για να μοιραστούν σε «φέτες» τα ιμάτια της ΔΕΗ.
  •     Έφτασαν στο σημείο να βγάζουν στο σφυρί ακόμα και τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ελληνικό: Αποδεκτή έκανε το ΤΑΙΠΕΔ την τεχνική προσφορά της Lamda Development

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΑΙΠΕΔ  13/3/2014
Αθήνα, 13 Μαρτίου 2014- Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι μετά από εισήγηση των Τεχνικών του Συμβούλων, έκρινε ότι η τεχνική προσφορά της Lamda Development για την ανάπτυξη της έκτασης στο Ελληνικό είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού και καταρχήν συμβατή με το σχετικό νομικό πλαίσιο αξιοποίησης, και κατά συνέπεια γίνεται αποδεκτή.

Σε επόμενη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα
προχωρήσει στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς, αφού προηγουμένως έχει  αποσφραγίσει τον φάκελο αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή. Το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει βελτιωμένη οικονομική προσφορά. Στη συνέχεια, οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του διεθνώς εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της οικονομικής προσφοράς για το ΤΑΙΠΕΔ, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης ("fairness opinion"). Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή. Η διαδικασία αξιολόγησης της οικονομικής προσφοράς, σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα και διασφαλίσεις πλήρους διαφάνειας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014. 

Ισχυρές πολιτικές παρουσίες για το Ελληνικό

Στο πλαίσιο των δράσεων για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, την Κυριακή 16 Μαρτίου (13.00), διοργανώνεται συζήτηση με θέμα «Εξελίξεις και θέσεις για το Ελληνικό», στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας (πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, είσοδος από λεωφ. Ποσειδώνος).

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα κοινοβουλευτικά και δυο εξωκοινοβουλευτικά κόμματα. ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ θα παρευρεθούν με εκπροσώπους τους στην εκδήλωση καθώς και οι Οικολόγοι Πράσινοι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Οι βουλευτές που θα δώσουν το «παρών» σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), η Σοφία Σακοράφα (ΣΥΡΙΖΑ), ο Στάθης Παναγούλης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Βασίλης Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ). Επίσης θα παρευρεθεί το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής για τα θέματα περιβάλλοντος της ΔΗΜΑΡ, Θράσος Φωτεινός.


Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Αττικής, Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Παύλος Χαϊκάλης (ΑΝ.ΕΛ.) θα πάρουν μέρος στη συζήτηση. Τέλος, το «παρών» θα δώσει και ο Άγγελος Χάγιος (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).


Η συζήτηση εντάσσεται στο πρόγραμμα αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού που διοργανώνουν οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού–Αργυρούπολης με γενικό τίτλο «Ελληνικό: η τύχη του στα χέρια μας».


Στη συζήτηση παίρνουν μέρος (με εκπροσώπηση σε υψηλό επίπεδο) πολιτικά κόμματα, φορείς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικοί φορείς, κινήματα κλπ.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ

Συζήτηση με θέμα "Εξελίξεις και θέσεις για το Ελληνικό"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συζήτηση
με θέμα "Εξελίξεις και θέσεις για το Ελληνικό"
θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στις 13.00μμ
στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού
(πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, είσοδος από λεωφ. Ποσειδώνος).

 Η συζήτηση εντάσσεται στο πρόγραμμα αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού που διοργανώνουν οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού–Αργυρούπολης με γενικό τίτλο «Ελληνικό: η τύχη του στα χέρια μας».
Στη συζήτηση παίρνουν μέρος (με εκπροσώπηση σε υψηλό επίπεδο) πολιτικά κόμματα, φορείς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικοί φορείς, κινήματα κλπ.
ΝΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
Οι Δήμαρχοι
 Αλίμου        Θάνος Ορφανός
Γλυφάδας         Κώστας Κόκκορης
Ελληνικού-Αργυρούπολης        Χρήστος Κορτζίδης

Πρωτοφανές ανθ-Ελληνικό πρόσταγμα σε μαθητές

Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Με τη δικαιολογία ότι η συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών σε εκδήλωση για το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού αποτελεί «πολιτική διεκδίκηση» που δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Δ' Αθήνας απαγόρευσαν στους ενδιαφερόμενους να λάβουν μέρος στις προγραμματισμένες δράσεις.


Η πρωτοφανής παρέμβαση έγινε ενόψει της διήμερης εκδήλωσης των Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης με σύνθημα «Ελληνικό: Η τύχη του στα χέρια μας» στο πρώην αεροδρόμιο στις 16 και 17 Μαρτίου και βασικό αίτημα τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στην υπό τσιμεντοποίηση περιοχή.

Γιατί ενόχλησε η συμμετοχή των σχολείων στις εκδηλώσεις της κοινής δράσης για το Ελληνικό στις 16-17 Μάρτη;

18-19-20 Γενάρη 2008: "Τρεις μέρες για μια ζωή".  Δενδροφύτευση και συναυλία από τα σχολεία
ΝΑΙ  ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΘΥΛΑΚΑ ΤΖΟΓΟΥ, ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ 
18-19-20 Γενάρη 2008: "Τρεις μέρες για μια ζωή".  Δενδροφύτευση και συναυλία από τα σχολεία
 
Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται ένα βήμα πριν, ουσιαστικά, χαρίσουν τα 6.240 στρέμματα του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά (την καλύτερη έκταση της Μεσογείου) στην Lamda Development του Λάτση, για να τη μετατρέψει  σε ένα θύλακα τζόγου, τσιμέντου και πλούτου για τους λίγους.

Αφού άφησαν χρόνια το Ελληνικό να ρημάζει - μαζί και τις πολλές ολυμπιακές εγκαταστάσεις του, που χρυσοπλήρωσε ο λαός μας - και αφού αγνόησαν τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Πολυτεχνείου και της αυτοδιοίκησης για την αξιοποίηση του, έρχονται τώρα να υποθηκεύσουν την ποιότητα της ζωής μας και των παιδιών μας στο διηνεκές και ταυτόχρονα να φορτώσουν το τεράστιο, οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος  στις πλάτες μας.

στήριξη στην παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη από το Νίκο Σπυρόπουλο

γράφει ο Νίκος Σπυρόπουλος *

Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα στη χώρα μας επιβάλλεται πάνω στις λέξεις “Προσφορά, Συνέπεια και Αλληλεγγύη” να εμπνευστούν όλοι αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Η ανάληψη της δημοτικής αρχής δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί αυτοσκοπό. Ο τίτλος όποιου εκλεγεί Δήμαρχος, όποιου εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος, πρέπει να είναι ο τίτλος του “υπηρέτη των επιδιώξεων και των προσδοκιών όλων μας”.

Οι εξαγγελίες μεγάλων προγραμμάτων και σχεδίων προϋποθέτουν μια οικονομική πραγματικότητα που με δεδομένη τη σημερινή μας κατάσταση φαντάζει
αδύνατη. Η οικονομική κρίση έχει ισοπεδώσει τα πάντα. Το παρελθόν είναι πρόσφατο. Η φαυλότητα, η πολιτική ανικανότητα, το συμφέρον και το πολιτικό ρουσφέτι βύθισαν τη χώρα σε μια ανέξοδη πορεία.

Οι καταστάσεις αυτές έσβησαν το όνειρο, έσβησαν την ελπίδα. Στο μυαλό μας έρχονται εποχές που στιγμάτισαν την οικονομία μας, στιγμάτισαν την κοινωνία μας. Ένα μόνο επιδιώκουμε. Όλα αυτά να περάσουν ανεπιστρεπτί, να μην τα ξαναβιώσουμε ποτέ.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αναδείξει καταξιωμένους και συνάμα υπεύθυνους υποψηφίους. Σήμερα απαιτούνται χαμηλοί τόνοι από όλους μας. Επιβάλλεται να λειτουργήσουμε στη βάση ευρύτερων κοινωνικών συγκλίσεων, απελευθερωμένων από κομματικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Οι σωστές επιλογές μας δυναμώνουν.

Η εγγύηση για όλα τα παραπάνω είμαστε “Μόνο Εμείς”.
 
Ας το πιστέψουμε και ας το κάνουμε πράξη! 
Ανατροπή του κατεστημένου και των μνημονιακών εκφραστών του τώρα!
Δεσμεύομαι απέναντί σας. Δεσμεύομαι με αγώνα ζωής.
Στηρίζω ξεκάθαρα την παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη “Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού – Αργυρούπολης”.

* Μέλος του ΔΣ του ΟΝΑΔΕΑ
π. Δημοτικός Σύμβουλος