Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Το οικολογικό θαύμα της διοίκησης Κωνσταντάτου


Ισχυρό και αυστηρό μήνυμα έστειλε ο κ. Κωνσταντάτος προς κάθε καταπατητή ότι θα τον υποχρεώσει να αποκαταστήσει το λάθος του, ακόμα κι αν είναι χορηγός του δήμου.

Συγκεκριμένα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου κάλεσε τους χορηγούς του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που έχουν πάρκα ή άλλους πράσινους δημόσιους χώρους μπροστά στις επιχειρήσεις τους, να πάψουν να τα λιγουρεύονται για να τα μετατρέψουν σε χώρους πάρκινγκ.

Όποιος χορηγός θέλει να ρισκάρει επειδή κοιμάται η δημοτική αρχή, μπορεί να το κάνει, αλλά αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του γιατί αγρυπνά η αντιπολίτευση.

Αν οι χορηγοί καταπατητές γλιτώσουν από τα νύχια της αντιπολίτευσης δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε, γιατί ο δήμος είναι πολυάσχολος με τις μηνύσεις που καταθέτει κατά αγνώστων πλην όμως γνωστών μελών συγκεκριμένης κίνησης και παράταξης που λιγουρεύονται τους δημόσιους χώρους και τους θέλουν ελεύθερους για όλους.

Στ.Κοντονής: «Ψευδείς και συκοφαντικές οι αναφορές Γκιρτζίκη»

επιμέλεια: Αλέκα Ζουμή

Άμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού στους ισχυρισμούς του Γ. Γκιρτζίκη.

Χαρακτηρίζει ψευδείς και συκοφαντικές τις αναφορές του προέδρου
της ΕΠΟ για επισκέψεις κλιμακίων κρατικών υπηρεσιών στην ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ώστε να ασκήσουν πίεση στα μέλη της.

Μάλιστα τονίζεται ότι στόχος της αναφοράς αυτής από τον Γ. Γκιρτζίκη, είναι να αποτρέψει ενδεχόμενους μελλοντικούς ελέγχους της Πολιτείας στην ΕΠΟ.

Προσοχή: Η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης βλάπτει σοβαρά την ασφάλεια του γηπέδου Αργυρούπολης!

Από τις 4/1/2016 το δημοτικό στάδιο Αργυρούπολης έπαψε να είναι ελεύθερο για το κοινό. Η δημοτική αρχή αποφάσισε:

• Να βάλει περιορισμό στην είσοδο, με πόρτα ασφαλείας(με χρήματα των δημοτών ή κάποιου πρόθυμου χορηγού;) με ειδική κάρτα και μπρελοκάκι με bar code, για την έκδοση της οποίας απαιτείται ιατρική βεβαίωση, φωτογραφίες κλπ.

• Να βάλει αντίτιμο 5 ευρώ το μήνα για τους ετεροδημότες (αρχικά...).

Η επιχειρηματολογία της δημοτικής αρχής ήταν εξ αρχής αστεία: οι κάτοικοι γειτονικών περιοχών βαφτίστηκαν «τζαμπατζήδες ξένοι» και το διώξιμο του κόσμου απ΄το γήπεδο «επιβολή της τάξης και της ασφάλειας».

Ωστόσο:

Αλληλέγγυες εξαγωγές ελληνικών προϊόντων

της Χριστίνας Πάντζου


Η δεύτερη καμπάνια αλληλέγγυων εξαγωγών που τρέχει η Αλληλεγγύη για Όλους σε συνεργασία με τη βελγική οργάνωση Climaxi (κίνηση για το κλίμα και την κοινωνική
δικαιοσύνη) είναι γεγονός.

Αυτή τη φορά η διάθεση περιλαμβάνει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαφόρων ειδών ελιές και τα φυσικά σαπούνια της ΒΙΟ.ΜΕ.

Προϊόντα που δύσκολα βρίσκονται στη βόρεια Ευρώπη σε δίκαιη τιμή, άριστη ποιότητα, αλλά κυρίως με γνώση προέλευσης για τον καταναλωτή.

Τη βάση των Podemos ρωτά ο Ιγκλέσιας για τη στήριξη σε μια κυβέρνηση Σάντσεθ-Ριβέρα

Με διαβούλευση στη βάση του κόμματός του, απαντά ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας στο τελεσίγραφο που του έδωσαν Σοσιαλιστές και Ciudadanos στην συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, στην οποία τα δύο κόμματα απέρριψαν τις προτάσεις των Podemos και καλούν τον Ιγκλέσιας να στηρίξει τη συμφωνία που έκαναν Σάντσεθ-Ριβέρα τον Φεβρουάριο.

«Ειλικρινή, αλλά απογοητευτική» χαρακτήρισε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τους Ciudadanos.

Οι Podemos παρουσίασαν τις προτάσεις τους, τις οποίες δεν συζήτησαν καν οι Σοσιαλιστές και οι Ciudadanos, υποστηρίζοντας ότι δεν κάνουν πίσω από τη συμφωνία που σύναψαν τον Φεβρουάριο και θα δεχτούν μόνο κάποιες «βελτιώσεις» στην ήδη υπογεγραμμένη συμφωνία.

Οι ενέργειες της δημοτικής αρχής δεν βοηθούν για τη θετική διεξαγωγή του Ποντιακού Πανηγυριού στο Ελληνικό

Έντονη κριτική στη δημοτική αρχή ασκεί ο Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Ελληνικού-Αργυρούπολης με επιστολή προς τα μέλη του, με αφορμή τον τρόπο διοργάνωσης
του φετινού Ποντιακού Πανηγυριού στο Ελληνικό.

Απαριθμώντας έναν-έναν τους λόγους, ο σύλλογος καταλογίζει στη δημοτική αρχή αδιαφορία για τις προτάσεις του, καθώς φέτος η Κυριακή του Θωμά συμπίπτει με την έναρξη του δεκαημέρου προσφορών, μέρα κατά την οποία τα καταστήματα είναι ανοιχτά.

Επίσης καταγγέλλει την αδιαφορία και αλαζονεία της δημοτικής αρχής η οποία ελέγχεται και για εμπαιγμό του συλλόγου, αφού τη μέρα που έκλεισαν τη συνάντηση για τη συζήτηση του θέματος, ο Δήμος ήδη είχε εκτυπώσει τη σχετική ανακοίνωση.